Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
12.10.2004

Sup a spol. lepší Orlů

8. kolo, úterý 12.10.2004, Slavia - Znojmo
Slavia
4:2
0:0, 2:1, 2:1
Znojmo

Branky a nahrávky: 33. Sup (P. Martinec, Duda), 38. Graňák (Pálffy), 56. Antoš (Vašíček, D.Hruška), 59. D. Hruška - 27. Pardavý (Havlát, R. Erat), 48. Uram (Pucher, Vorel). Rozhodčí: Trombík - Guth, Rittich. Vyloučení: 4:4, navíc Eliáš (Znojmo) 10 min. Využití: 0:1. Střely: 42:19. Diváci: 9013. Průběh: 0:1, 2:1, 2:2, 4:2.

Sestavy

Slavia

Franěk - Kadlec, Graňák, J. Novák, Kolařík, Žabka, Klouček, Pojkar - Pálffy, Stümpel, Vlasák - D. Hruška, Vašíček, Antoš - Duda, P. Martinec, Sup - M. Kopecký, Sobotka, R. Dlouhý.

Znojmo

Vokoun - Toman, Bičánek, Mojžíš, K. Rachůnek, Benák, Křetínský - Pucher, Vorel, Uram - Havlát, R. Erat, Eliáš (37.- 46. Plášek) - Pardavý, Barus, Ondřej.

Od počátku se utkání vyvíjelo spíše ve prospěch hostí, což potvrdila trefa Pardavého z minuty sedmadvacáté. Jenomže neuběhlo ani pět minut a bylo díky trefě Michala Supa vyrovnáno. Když potom při hře ve čtyřech na obou stranách přidal další branku Dominik Graňák, tak se Slavia uklidnila, ale Znojmo "přitlačilo na pilu" což přineslo nejkrásnější trefu zápasu z hole Marka Urama. Ani to však Orlům na body ze Sazka Areny nestačilo, naděje jim definitivně vzal svou trefou z minuty šestapadesáté Antoš. Výhru Slavie potvrdil trefou z poslední minuty ležící Hruška.

Znojmo Slavii do tradičního úvodního náporu nepustilo a od úvodního vhazování bylo jasné, že do Prahy nepřijelo jen bránit. Hosté byli zpočátku dokonce aktivnější. Časté přerušování však hrálo v jejich neprospěch. První gólovou příležitost přinesla až 7. minuta. Nejprve ujel po křídle Havlát, vzápětí se na druhé straně v obdobné pozici ocitl David Hruška. V zakončení sice slávistický útočník úspěšný nebyl, ale vynutil si faul vracejícího se Havláta. Slavii se však přesilovka nevydařila. Znojemští hráči dělali svým hbitým pohybem Pražanům evidentně problémy. V 10. minutě putoval na trestnou lavici Sup a Orlům se tak naskytla první přesilovka. V ní měl na holi gól Uram, který stál zcela sám před Fraňkem, ovšem gólman domácích ve svém postoji žádnou skulinku nenechal. Na začátku 14. minuty bylo horko pro změnu na druhé straně. Jako blesk z čistého nebe se objevil před Vokounem Pálffy a brankáře Znojma zachránilo břevno. O dvě minuty později se blýskl pěknou individuální akcí Kadlec, jenž na sebe vzal roli falešného útočníka, bohužel pro domácí ani jeho střela, ani dorážka Kopeckého za Vokounovými zády neskončila. Za další minutu si na gólmanovi hostí vylámal zuby Vlasák. Z protiútoku rezultovala šance Urama, ani on však nebyl úspěšný. Nejblíže ke gólu byli domácí v poslední minutě první části. Vlasák již dokonce Vokouna překonal, ale kotouč projel podél brankové čáry a než se k němu stihl dostat Stümpel, odpálil ho znojemský bek do bezpečí. Po dvaceti minutách tedy platil bezbrankový stav.

Prostřední dějství začala aktivněji Slavia. Nejprve se Duda pokoušel překvapit Vokouna zpoza brány, o chvíli později se do zakončení dostal opět Kadlec. Pak však přišlo vyloučení Supa a to nápor svěřenců trenéra Růžičky zbrzdilo. Navíc hosté přesilovku využili. V čase 26:50 nahodil Havlát puk před branku a buď od Dlouhého nebo Pardavého se odrazil puk za brankovou čáru. Gól byl připsán nakonec Pardavému. Ve 29. minutě měl na hokejce vyrovnání Dlouhý, jenže skákavou přihrávku spoluhráče nezpracoval a následoval opět nebezpečný protiútok v podání Marka Urama. Slavia se vyrovnání dočkala až v čase 32:13. Martinec naservíroval křížný pas Supovi, který před sebou měl zcela odkrytou branku. Zápas se poté proměnil v boj o každý centimetr ledu. Důkazem toho byl souboj Havláta a Kloučka, po němž museli oba aktéři usednout na dvě minuty na trestnou lavici. Hra čtyři na čtyři nakonec svědčila více Slavii. V čase 37:06 vystřelil ze střední vzdálenosti Graňák a jelikož Vokoun měl zakrytý výhled, skončil puk za jeho zády. Tento moment znojemský brankář neunesl, udeřil clonícího Kadlece nejdříve vyrážečkou a pak ho ještě sekl hokejkou do nohy, za což si vysloužil dvě minuty. Trest za něho odseděl Plášek. Příliš klidně se mu však nesedělo, protože jeho spoluhráčům bylo v obranném pásmu pořádně horko. Kritické chvíle Orli nakonec přečkali a po dvou třetinách tak prohrávali "pouze" o jednu branku.

Závěrečná dvacetiminutovka začala v rychlém tempu a hra se přelévala ze strany na stranu, až na příležitosti Vlasáka a Hrušky však situace před brankami příliš nebezpečné nebyly. Nejinak tomu bylo i v 48. minutě, která znamenala vyrovnání. Z nenápadné akce Puchera se zrodila přihrávka na Urama, který pohotovou střelou překvapil Petra Fraňka. Oba týmy se ovšem s nerozhodným výsledkem nehodlaly smířit. V 56. minutě spustila před Fraňkem kolotoč Eratova útočná formace a Franěk se měl co ohánět. Rozuzlení přinesl nakonec čas 55:43. Po nepřehledné situaci před Vokounem se dostal k puku Antoš, před kterým již nestála žádná překážka. V 59. minutě pak po dalším závaru před gólmanem hostí pojistil výhru Slavie David Hruška. Orli sice zkusili ještě hru bez brankáře, ale tak zkušený tým jako je Slavia si již vítězství nemohl nechat vzít.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Znojmo
Antoš 1+2
Dlouhý 1+1
Duda 3+0
Graňák 2+3
Hruška 3+0
Kadlec 4+2
Klouček 2+2
Kolařík 2+0
Kopecký 2+1
Martinec 2+1
Novák 5+2
Pállfy 2+1
Pojkar 1+0
Sobotka 1+0
Stümpel 3+1
Sup 3+0
Vašíček 2+1
Vlasák 2+2
Žabka 1+0
celkem 42
17, 13, 12
Barus 1+0
Benák 2+2
Bičánek 1+0
Eliáš 0+0
Erat 0+1
Haman 1+0
Havlát 1+1
Křetínský 0+0
Mojžíš 2+1
Ondřej 0+0
Pardavý 2+0
Plášek 1+0
Pucher 1+0
Rachůnek 3+1
Šmach 0+0
Toman 0+0
Uram 3+2
Vorel 1+1
celkem 19
6, 8, 5
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Znojmo
Antoš 4:1
Duda 0:1
Hruška 0:1
Kopecký 2:1
Martinec 10:5
Sobotka 5:4
Stümpel 22:15
Vašíček 6:4
celkem 49:32
úspěšnost 60,49 %
Třet.: 15:13, 20:10, 14:9
Barus 5:10
Eliáš 4:9
Erat 6:10
Havlát 3:1
Ondřej 0:1
Plášek 0:2
Pucher 8:3
Vorel 6:13
celkem 32:49
úspěšnost 39,51 %
Třet.: 13:15, 10:20, 9:14
Brankáři
Slavia Znojmo
Franěk 89,47 %
zásahy 17
góly 2
Vokoun 90,48 %
zásahy 38
góly 4
Nejlepší hráči
Slavia Znojmo
HRUŠKA
Sup
Novák
URAM
Pucher
Vorel
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "Bylo to zajímavé utkání s šancemi na obou stranách. My jsme zvládli závěr díky většímu důrazu v předbrankovém prostoru."

Leoš Zajíc (Znojmo): "Nepodali jsme špatný výkon, ale nemůžeme vyhrávat, když děláme takové hrubé chyby. Naše vyloučení ve druhé třetině byla úplně zbytečná. Pak jsme dotáhli na 2:2 a při úniku dvou hráčů si vjedeme do ofsajdu. Před rozhodujícím gólem se nám puk zamotá před brankou a dorážejí dva hráči. Naše zápasy mají v poslední době bohužel stejný vývoj. Ale máme zkušené mužstvo a určitě to zlomíme."
Autor Lukáš Hykš, Jaroslav Andrle
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více