Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
5. listopadu 2004

Petr Franěk: Důležité vítězství

Z n o j m o / P r a h a - Ve Znojmě dlouho slávisté prohrávali gólem Havláta, trpělivou hrou ale otočili skóre, když si oba rozhodující údery připravili na nejvhodnější dobu – dvě vteřiny před koncem druhé třetiny vyrovnával Radek Duda a druhý gól přidal pár chvil po návratu z kabin Michal Sup. Především v prvním dějství Slavii výrazně podržel brankář Petr Franěk, který stál několikrát osamocen proti znojemským střelcům.

Slávisté přitom dlouho nebyli venku nebezpeční a spíše jen odevzdávali body soupeřům. Na ledě Třince to v televizním utkání prolomili a vyhráli 2:1. Stejným poměrem zdolali nakonec i Orly, reprezentační pauzu kvůli Karjala Cupu tak stráví na poklidném třetím místě. ”Je důležité, že jsme vyhráli. Dokázali jsme, že umíme hrát i venku a je dobře, že jsme si udrželi kontakt v tabulce. Teď trochu zregenerujeme, potrénujeme a musíme dál bojovat,“ těší se už na přestávku po náročném programu Petr Franěk. V pátek byl na ledě Hostan Areny především v první třetině v ohni střel, z mnoha šancí se ujala jen ta Havlátova v 6.minutě. “Ten gól si trochu přičítám na svůj vrub. Bylo to hodně z úhlu,“ vyčítal si po zápase slávistický gólman. Ale nebýt jeho, Slavia by asi nevyhrála. Na tiskové konferenci to také potvrdil asistent trenéra Jiří Kalous, který jeho výkon označil jako jednu z příčin úspěchu. ”Důležité je, že jsem se potom chytil a docela mi to šlo. Kluci mi hodně pomohli, co se ode mě odrazilo, odpálili pryč. Zkrátka důležité vítězství,“ pochvaloval si Petr Franěk.

Ošidnost utkání s trápícím se týmem Orlů si slávisté plně uvědomovali. Ze Znojma nechtěli odjíždět s prázdnou. ”Pro nás je to určitě parádní utkání. Jeli jsme sem pro tři body, a to se nám splnilo. Věděli jsme, že Znojmo není v nějaké ideální pohodě a chtěli jsme toho využít. Nechtěli jsem je dostat zbytečně na koně, a to se nám povedlo,“ hodnotil zápas střelec vyrovnávací branky, Radek Duda. Domácí publikum zmrazil dvě vteřiny před koncem druhé třetiny, kdy uspěl svým důrazem v nepřehledné situaci. “Trochu jsme to s Pepou Vašíčkem roztočili za bránou a vyloženě důrazem jsme to tam došťouchali. Ten puk pod Tomášem (Vokounem) jsem viděl, tak jsem ho tam dotlačil,“ popisoval gólovou akci, která nakonec vedla k vítězství. V nástupu do třetí třetiny přidal druhou branku Michal Sup, Orli se už k většímu tlaku nedostali. Slávisté v závěru odolali i power-play, znásobené navíc vyloučením Kloučka. Do autobusu tak mířili se spokojeným úsměvem, nyní je čeká reprezentační pauza. ”V repre pauze někteří hráči potřebují potrénovat. Já nejsem výjimkou a těším se, že budu předvádět čím dál lepší výkony až do konce sezóny,” plánuje si útočník, který se do utkání kromě gólu zapsal i dvěma dvouminutovými tresty.

Po delší době není ze Slavie nikdo ve výběru české reprezentace, kterou povede ve Finsku Ondřej Weissmann. V Edenu budou chybět jen slovenští krajánci Žabka s Graňákem a mladý talent Sobotka. Jinak by měl mít Vladimír Růžička možnost pracovat během pauzy s kompletním kádrem, i s navrátilci Alešem Krátoškou (K.Vary) a Žigmundem Pálffym (Skalica).

Foto © www.hcorli.cz

Autor Zdeněk Gaja, Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více