Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
27. listopadu 2004

Jozef Stümpel: Vítězná sestava se nemění

P r a h a - Tři prohrané zápasy doma v řadě rozhodně na náladě nepřidají, to po zápase s Vítkovicemi připustila i slovenská opora Slavie Jozef Stümpel. "Nálada před zápasem rozhodně nebyla nějaká super," uvedl vysoký centr s tím, že na hráčích Slavie byla před zápasem patrná určitá nervozita. Po prvním gólu ale jakoby ze všech spadla. "Doufám, že nám to dnešní vítězství pomůže, že nezůstane jenom při tomto zápase a že nám to tak půjde i dál," přeje si nejproduktivnější hráč červenobílého souboru.

Jozef Stümpel pomohl Slavii v zápase s Vítkovice jedním gólem a jednou asistencí. Jeho účet, nebýt neuznaného gólu v závěru první třetiny kvůli postavení útočícího hráče v brankovišti, mohl být ještě výraznější. "Škoda, já si myslím, že ten gól platit mohl. Těžko ale soudit, domnívám se, že když ten hráč je atakován, že by gól platit měl."

V zápase jsi dával třetí gól na 3:0. Namísto tradičních kliček jsi se napřáhnul a vystřelil. Nakonec se to asi ukázalo jako nejlepší řešení, že?
Viděl jsem odražený puk a byl jsem v dobrém střeleckém úhlu, tak jsem vystřelil. Byla to čistá střela mezi betony, která nakonec vyhnala Pince z branky. Základem dnešního vítězství bylo, že jsme dokázali střílet góly.

Vnímal jsi, že jejich obrana dnes nepůsobila jistým dojmem a byla nedůrazná?
Nevím, nám tam padaly góly a dost věcí nám vycházelo. I oni ale ze začátku měli šance a kdyby z nich nějaký ten gól dali, určitě by se zápas vyvíjel jinak. Jsme ale rádi, že to dopadlo tak, jak to dopadlo a že jsme zápas vyhráli.

Jak moc byl v dnešním zápasu důležitý první gól pro celkový vývoj zápasu?
Dodal nám jistotu a důvěru, trošku i pohodu. Když jsme pak vzápětí přidali i druhý gól, tak jsme už byli uvolnění, hráli jsme v pohodě a nemuseli jsme hrát pod tlakem.

Dnes jste ze Žigmundem Pálffym hráli v útoku po delší době zase s Michalem Supem. Dohromady jste dali tři góly a nějaké ty asistence. Jak se vám dnes spolu hrálo?
Dobře.

Budete v té spolupráci pokračovat?
Já si myslím, že vítězná sestava se nemění. Možná jedině, kdyby zase přišla nějaká krize, ale já věřím tomu, že už nepřijde, pak by určitě zase nějaké změny nastaly. Zatím, když to takto funguje, tak to tak nechme a uvidíme, co bude dál. Navíc už každý víme, co od toho druhého můžeme očekávat. Samozřejmě, že je pak všechno podstatně jednodušší.

Nevisel nad vámi po těch třech prohraných zápasech doma nějaký Damoklův meč, finanční sankce apod.?
Absolutně nic, samozřejmě, že ne každý zápas jsme hráli dobře. Například proti Zlínu jsme šance měli, ale nedali jsme z nich žádný gól. Zlín naopak všechny šance dokázal využít. To se pak těžko hraje, když se soupeř postaví mezi modré čáry a brání. Navíc jsme neměli to štěstí, co jsme měli dnes. I oni dnes měli nějaké šance, ale Fráňa nás podržel.

Hlavně že nám to tam začalo padat, říká Milan Antoš

Změny v sestavě pro utkání s Vítkovicemi se dotkly všech útoků, zkušený forvard Milan Antoš nastoupil na levém křídle třetí řady vedle Patrika Martince a Radka Dudy. Její centr se postaral po nádherné kombinaci o poslední sedmou branku. Druhou asistenci si u gólové akce připsal i Milan Antoš, který kromě obvyklých střídání nastupoval i ve speciální přesilovkové formaci. A svou práci, stát před bránou a clonit brankáři, plnil úspěšně. Po jedné takové akci padl druhý gól Slavie.

Oproti předchozím zápasům jste najednou působili, jako byste byli pokropeni živou vodou. Čím si tu změnu vysvětluješ?
Hlavně nám hned padly góly, dali jsme za sebou rychlé čtyři góly a první třetinu jsme vyhráli 4:0. To si myslím, že rozhodlo. Zejména první Pepy Vašíčka byl hodně důležitý, pak jsme dali další gól v přesilovce. Když vedeme dva nula, tak pak už to soupeř těžko zlomí.

Takže všechny ty tři nepovedené předchozí domácí zápasy byly jen otázkou vstřelení prvního gólu?
Určitě, například ze Zlínem jsme měli v první třetině tři vyložené gólové šance, nedali jsme je, oni nám pak ujeli při naší přesilovce a to ten zápas nakonec rozhodlo.

Zapsal ses dnes do statistik dvěma asistencemi. Především ta první byla důležitá, jak si celou akci viděl ty?
Prohodil jsem to na Petra Kadlece na modrou. My jsme byli domluveni, že budu stát před bránou a budu se snažit ty puky tečovat, aby gólman neviděl. Právě s tím jsme poslední dobou měli velké problémy, protože gólman na puky dobře viděl, tak nás vždycky v těch přesilovkách vychytal. Postavil jsem se přímo před brankáře a "Káca" to napálil přímo do mě, od hokejky se to pak odrazilo na Pepu Beránka a Pepa to tam dal prakticky do prázdné brány.

To byl důležitý gól, pojistka, gól vlastně ale padnul až těsně po skončení vaší přesilovky. Takže jste si mohli říct: hrajeme dál v klidu?
Přesně tak, určitě, to byl hodně důležitý gól, protože když se v první třetině vede dva nula, tak se tomu mužstvu hraje podstatně lépe.

Jak moc dnešní výhra může napomoci do dalších zápasů, přece jenom sezona je ještě dlouhá?
Určitě nám to pomůže. Hlavně jsme viděli, že nám to jde, že nám to tam začalo padat. Teď hrajeme čtyřikrát venku a to bude těžké, budeme muset dobře bránit a hrát “brejkový“ hokej.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více