Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
30. listopadu 2004

Poučili jsme se z minulého zápasu, pochvaloval si Milan Antoš

J i h l a v a - Poučeni z prvního utkání přistoupili k odvetě na Horáckém stadionu proti domácí Dukle Jihlavě hokejisté Slavie. Vzpomínky na předchozí debakl byly ještě živé, i proto se slávisté nehnali dopředu a trpělivou hrou došli k zaslouženému vítězství 3:0. K první trefě Milana Kopeckého přidal ve druhé třetině důležitou pojistku Milan Antoš, domácí se už proti favoritovi ze Slavie nedokázali vypjat k většímu odporu a svěřenci Vladimíra Růžičky tak slavili druhou výhru v řadě na ledě soupeře.

První vzájemný zápas v letošní sezóně na Horáckém stadionu nedopadl pro Slavii příliš dobře, ač měla herní i střeleckou převahu, odvážela si domů do Prahy potupný debakl 2:6. Při návratu na Vysočinu nechtěla podobný výsledek proti poslednímu celku extraligy zopakovat a tomu odpovídala i taktika. "Hráli jsme ze zajištěné obrany, přesně taková byla taktika, kdy jsme se poučili z toho minulého zápasu. Když jsme hráli celou dobrou první třetinu a Jihlava nás porazila 2:1 a pak už ten zápas jednoduše dotáhli do vítězného konce. Rozhodli jsme se, že budeme bránit a necháme hrát je," vysvětloval po utkání střelec druhé branky Milan Antoš.

Zkušený forvard poznal v minulosti, jaké to je hrát i za druhou stranu. Současná situace jihlavské Dukly mu není rozhodně lhostejná. "Vzpomínky jsou dobré, já jsem tady dva roky hrál. Ten první rok nebyl nic moc, ale druhý si myslím, že byl hezký. Je to škoda, že Jihlava je poslední, jsou to dvě hodiny z Prahy cesty a určitě to je lepší než dojíždět někam dál," nechal se slyšet po šedesátiminutovém boji, kdy ještě předtím stačil poděkovat se spoluhráči za podporu hloučku slávistických fanoušků.

První utkání v Jihlavě nevyšlo příliš slovenské dvojici ve službách Slavie Pálffy - Stümpel. V odvetě se na vítězství 3:0 podílelo třetím gólem, který dával Žigmund Pálffy do prázdné brány. Jak přiznával po utkání centr elitní slávistické lajny Jozef Stümpel, nebyla to příliš oku lahodící hra a důležité byly hlavně tři body. "Nám stačil průměrný výkon na vítězství a jsme rádi, že jsme vyhráli a máme tři body. Snažili jsme se o to, aby i oni hráli trošku útočně, ale oni tak moc nechtěli hrát, protože jsou zvyklí bránit. Každý z nás si pamatoval první zápas v Jihlavě. My jsme nechtěli aby to dopadlo, že začneme hrát útočně a oni by se mohli dostávat do brejků a mohli dávat branky. Hráli jsme výborně vzadu a to se nám vyplatilo," spokojeně konstatoval.

Podobného názoru byl i útočník Radek Duda, který se asistencí podepsal pod druhý gól Slavie. "My jsme sem přijeli pro tři body a to jsme dá se říct splnili, nehledě na to jestli to bude hokej krásný nebo ne. Zajímali nás jenom body. Naše taktika byla dát nějaký góly a pohlídat si to vzadu. I Jihlava měla nějaké šance, ale Petr Franěk to všechno pochytal," nezapomněl pochválit spoluhráče z branky, který si tak připsal už pátou nulu v sezóně.

Takřka bezchybný výkon podala v utkání slávistická defenzíva a co prošlo, pochytal Petr Franěk. Obránce Pavel Kolařík připustil touhu mužstva po odvetě, která se nakonec vydařila. "Bylo to hodně bojovné a nebyl kvalitní led, ale spadly nám tam nějaké branky a od toho se to odvíjelo. Jeli jsme do Jihlavy s tím, že budeme hlavně bránit a nedostaneme góla. Měli jsme co vracet z prvního zápasu, ale na druhou stranu jsme šli do toho i s tím, že se tady dá i prohrát," hodnotil utkání Davida s Goliášem. Slavia už nedovolila další překvapení a pojistila si tak třetí místo v tabulce. V Tour bude pokračovat v pátek v Plzni a v neděli jí zakončí ve Vsetíně.

Autor Miroslav Votava, Tomáš Míča
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video