Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. prosince 2004

Kluci mi ze začátku pomohli, když jsme dvakrát vyhráli

V s e t í n - S padesátiprocentní úspěšností se vrací z tour po stadionech soupeřů Slavia. Sérii čtyř zápasů venku odehrál i obránce Tomáš Žižka. V novém klubu se nejdříve dočkal dvou vítězství, o víkendu si však slávisté připsali jen těsné porážky v Plzni a ve Vsetíně. Na Lapači špatně začali, výbornou druhou třetinou skóre otočili, ale domácí přišli ve třetím dějství s obratem. "Škoda, že jsme výsledek na začátku třetí třetiny neudrželi, zbytečně jsme dostali dva góly," litoval urostlý bek.

Tomáš Žižka si odbyl vítěznou premiéru ve slávistickém dresu v utkání v Karlových Varech. Do Slavie přišel zrovna v době netradiční a dlouhé série čtyř zápasů v řadě na hřištích soupeře. Domácímu publiku v Sazka Areně se tak poprvé představí až v úterý a bude to křest ohněm - prestižní derby se Spartou. Po čtyřech zápasech má pětadvacetiletý obránce v osobních statistikách 2 trestné minuty, v hodnocení +/- je na nule a zatím čeká na první gól i asistenci. Už ale ukázal, že by měl být velkou posilou slávistické defenzívy. Na led povětšinou naskakuje vedle Petra Kadlece, důvěru dostává i na přesilovky a oslabení.

S jakou taktikou jste nastupovali na led proti Vsetínu?
My jsme věděli, že nás tady bude čekat velmi těžké utkání. Vsetínští začínají doma vždy náporem. Také na nás vyrukovali s tlakem v první třetině, což jim vyšlo. Vedli 2:0. My jsme to otočili a škoda, že jsme výsledek neudrželi na začátku třetí třetiny. Zbytečně jsme dostali dva góly. A to si myslím rozhodlo utkání.

Myslíš si, že právě ty dva slepené góly ovlivnily slávistické mužstvo natolik, že vaše hra už neměla tu patřičnou jiskru?
My jsme se snažili, ale s každým mužstvem to zacloumá, když dostane dva rychlé góly. Snažili jsme se na to reagovat. Měli jsme i několik šancí. Bohužel nás vychytal vsetínský brankář Biegl. Myslím si, že Vsetín hrál dnes výborný hokej. My jsme se snažili, ale dopadlo to, jak to dopadlo.

Na druhou stranu Petr Franěk vás taky dlouho držel...
Vychytal toho hodně. Bylo to velice náročné utkání. Domácí byli dnes šťastnější.

Už jsi se zabydlel ve slávistickém klubu?
Já si myslím, že ano. Bylo to rychlé. Kluci mi ze začátku pomohli, když jsme dvakrát vyhráli. Nebyl problém zapadnout do mužstva. Jsem spokojený.

Jak by jsi zhodnotil ty osobně svůj dnešní výkon?
Já jsem se snažil hrát tvrdě. Bohužel vsetínští hráli velice dobře. Mají dobré a rychlé útočníky. Hráli na nás nátlakovou a jednoduchou hru. Zkusil jsem odvést to nejlepší, co ve mně je.

Jsi tedy spokojený, či nespokojený?
Určitě jsem nespokojený, když jsme prohráli.

Nekladeš si tak trochu za vinu druhý vsetínský gól, kdy jsi neuhlídal Hudlera?
Já nevím, jak to tam přesně bylo. Musím si to ještě prohlédnout na videu. Najednou se tam objevil Rado Somík před brankou. Já jsem osobně bránil Jirku Hudlera u mantinelu, ale musel jsem se stáhnout od něho. Nevím co se tam přesně stalo. Najednou byl před brankou Somík a já se musel stáhnout k němu. Bohužel se puk odrazil k Jirkovi a ten střílel do prázdné brány. Nevím jestli to byla jenom moje chyba. Nemůžu proto hodnotit.

Byla na Jirku Hudlera nějaká speciální taktika?
Ne, nebyla. My jsme na něj hráli tak, jak to vycházelo. Věděli jsme, že je Jirka šikovný útočník. Dnes mu to vyšlo, dal dva góly. Ale neměli jsme na něj žádnou speciální taktiku. Musí se na něj hrát do těla.

Autor Miroslav Vebr, Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více