Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. prosince 2004

Žigmund Pálffy možná sehrál svůj poslední zápas za Slavii

P r a h a - Festivalem zahozených šancí by se dala nazvat první třetina nedělního utkání Slavie s Třincem. Jen za první třetinu slávisté spálili tolik šancí jako jindy za celý zápas. Tak například na konci deváté minuty se ve slibné pozici ocitli Martinec s Vlasákem, o minutu později pálil těsně vedle Josef Vašíček a na konci první třetiny ani nadvakrát nedokázal Tomáš Vlasák přehodit ležícího Vojtka. Blízko ke gólu měl i Radek Duda, jenže i on trefil pouze tyč. „Možná to chtělo trochu více štěstí, možná více preciznosti, i když je pravda, že Vojtek dneska chytal výborně, měl opravdu výborné zákroky,“ vyprávěl po zápase.

Pálffy: Takové šance musíme dávat

V první třetině jste soupeře zatlačili do jeho obranného pásma, ale z řady nabídnutých šancí se vám podařilo skórovat jenom jednou, a to na konci čtvrté minuty Jozefem Stümpelem. Proč tak nízká produktivita?
Měli jsme trošičku problémy se střelbou, brankář si vždycky lehnul a zabral tak hodně místa. A v tom byl právě ten problém, že se nám ty puky pak nedařilo zvedat. Pořád jsme do toho bušili, takže on tím získal i takovou tu psychickou pohodu. Ale takové šance musíme dávat, příště musíme být chytřejší a prostě to lépe zakončovat.

Ještě v polovině třetí třetiny to vypadalo na remízu, bylo to dva dva. Neznervózňovalo vás to?
Já si myslím, že bychom vždy měli zachovat chladnou hlavu. Zápas nekončí tím, že soupeř srovná na dva dva. My jsme hned potom dali dva rychlé góly a tak se to otočilo.

Na to, že proti sobě hrály týmy z opačných pólů tabulky, to byl docela vyrovnaný zápas…
Kvůli tomu, že to byl před reprezentační pauzou poslední zápas, tak se každý snaží hrát co nejlépe. Tam se doslova bojuje o místo v sestavě a proto ti hráči hrají tak, jak nejlépe umějí. Takže někdy je to opravdu hodně těžké.

Spekuluje se o tom, že by NHL mohla už v lednu začít, jak to vidíš ty?
Uvidíme, jak to v úterý dopadne, ale pokud jde o mně, tak jakmile se otevře NHL, tak tady končím a budu čekat v Bratislavě na kontrakt.

Lze to chápat tak, že toto možná bylo tvé poslední vystoupení za Slavii?
Nevím, to záleží na tom, zda bude, nebo nebude zahájena NHL. Když zahájena nebude, tak tu zůstávám do konce sezony, když se otevře, tak automaticky jedu do Bratislavy a tam budu čekat na kontrakt.

Pokud by nakonec soutěž začala, měl bys zájem někdy v budoucnu se do Slavie vrátit?
Určitě, já si myslím, že tady je to super, superparta a to je strašně důležité pro hokejistu, aby měl co nejlepší podmínky. A tady to funguje opravdu všechno perfektně, určitě rád bych se vrátil.

Jak bys okomentoval to, že vy jako hráči byste se měli vzdát 24 % svých platů?
Je to dost velký ústupek, ale s tím se nedá nic dělat, my chceme hrát. Ale je to opravdu velký ústupek, proto už bychom víc ustupovat neměli. Teď už je to na vlastnících klubů, pokud to oni neschválí, tak si myslím, že by ta soutěž vůbec neměla začít.

Když už se ta sezona takhle rozeběhla, tak by se tak mohla i dohrát, říká Patrik Martinec

Patrik Martinec tentokrát proseděl konec zápasu na střídačce. „To už je můj úděl v této sezoně,“ říká v rozhovoru pro webové stránky HC Slavia Praha.

V první třetině Slavie hrála opravdu výborně, s přehledem, jen chybělo gólové zakončení. V čem byla potíž?
Jednak brankář Vojtek chytal výborně a jednak hráči Třince měli štěstí, že nám to tam dneska nepadalo. Kdyby to tam hned ze začátku napadalo, tak bylo už po první třetině asi po zápase.

Na konci deváté minuty první třetiny jsi se prodral až před Vojtka a rychlou přihrávkou jsi hledal Tomáše Vlasáka, který stál osamocený u druhé tyče. Tomáš ale nakonec ten puk minul…, co chybělo?
Možná i trocha toho štěstí, nebo přesnosti. V tomto momentě asi spíše to štěstí.

V poslední třetině stáhli trenéři hru na tři útoky a ty jsi zůstal sedět na střídačce. Jaký to byl pocit sledovat své spoluhráče ze střídačky?
Takový už je hold můj osud v této sezoně, ale byl jsem samozřejmě rád, že vyhráli.

Teď se mluví o tom, že by už v lednu mohla NHL začít. Pro tebe osobně to možná znamená více prostoru na ledě, pro mužstvo zase oslabení…
Určitě by to pro tým znamenalo určité oslabení, přece jenom ti kluci z NHL, co tady hrají, jsou špičkoví hráči. Samozřejmě, že bych měl více prostoru, ale na druhou stranu si myslím, že když už se ta sezona takhle rozeběhla, tak by se tak mohla i dohrát. Play-off by pro lidi mohlo být rozhodně zajímavější.

Ano, zahájení NHL možná poznamená i diváckou kulisu, která tady v Sazka Aréně je letos více než slušná, i když dnešní návštěva patřila k těm slabším…
Já si myslím, že necelých pět tisíc diváků, v neděli, v předvánočním čase je super návštěva. Ale pochopitelně, pokud by NHL začala, tak by to znamenalo jistý pokles návštěvnosti. Přece jenom ti hráči přivedli do ochozů hodně lidí.

Teď tým čeká reprezentační pauza, co čeká tebe?
Odpočinek a zase odpočinek. Budu se věnovat rodině. Je to letos vlastně jediná pauza, pak už se hraje přes Vánoce. Teď je vlastně poslední volno, kdy člověk může být s rodinou a nasát trochu tu atmosféru Vánoc.

Už máš nakoupené dárky?
Nemám, já to nechávám na manželce.

A pro ní?
Jo, to musím, ale já to nechávám až na 23. prosince po tréninku.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více