Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
4.1.2005

Slavia zneutralizovala Chemopetrol

37. kolo, úterý 4.1.2005, Slavia - Litvínov
Slavia
5:2
1:1, 2:1, 2:0
Litvínov

Branky: 20. Vašíček (Tomica, Pálffy), 33. Sup (Beránek, D.Hruška), 34. Dlouhý (Vašíček, Pálffy), 57. Vašíček (Žižka, Tomica), 60. Vašíček (J.Novák) - 11. Šlégr (Ručinský, Reichel), 21. Ručinský (Šlégr, Čaloun). Rozhodčí: Bolina - Čížek, Padevět. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:2. Diváci: 6373. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 5:2.

Sestavy

Slavia

Franěk – J.Novák, Špaček, Kadlec, Žižka, Žabka, Kolařík, Graňák, Pojkar – Pálffy, Stümpel, Vlasák – D.Hruška, Beránek, Sup – Tomica, Vašíček, Antoš – R.Dlouhý, P.Martinec, M.Kopecký

Litvínov

Jarina – Ťupa, Skuhrovec, Řezníček L., Šlégr, Poživil, Hranáč, Boháček – Čaloun, Reichel, Ručínský – Balázs, Hübl, Trávníček – Havel, Zálešák, Kubinčák – Klobouček, Heinisch, Sklenička

Slávisté dokázali podruhé za sebou dovést v Sazka Areně do zdárného konce nepříznivě se vyvíjející zápas. Litvínov díky přesilovým hrám na vysočanském ledě dvakrát vedl, Slavia však ve druhé polovině hrací doby skóre za 71 sekund otočila. Závěrečné ovace si vyloužil Josef Vašíček, který se o zneškodnění "chemického útoku" zasadil hattrickem.

Slavia začala s chutí a již po necelé minutě polekal Jarinu bekhendovou žabkou Beránek. V polovině 3. minuty se v dobré pozici pro zakončení ocitl Martinec, jenže gólman hostí puk za svá záda nepustil. Tempo hry však záhy opadlo a obě mužstva působila poněkud ospalým dojmem, čemuž odpovídala i atmosféra v hledišti. Litvínovskou část publika zvedl ze sedadel v 5. minutě Balázs, jeho šanci mu ale zmařil Petr Franěk. Slavia poté měla příležitost otevřít skóre v přesilovce, vyloučený Sklenička však na trestné lavici prožil relativně klidné dvě minuty. To Litvínov naložil se svojí první početní převahou mnohem lépe. V 11. minutě, kdy na trestné lavici seděl Beránek, nabil Ručinský Šlégrovo dělo a litvínovský bek prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Robert Záruba by to okomentoval slovy: "Takhle pálí Guma." V 15. minutě mohl navýšit vedení Chemiků při přečíslení domácí obrany Zálešák, naštěstí pro domácí se Franěk stačil včas přemístit. Když se již zdálo, že do kabin půjde Litvínov s jednogólovým vedením, přišel gól do šatny. Dvacet sekund před vypršením úvodní dvacetiminutovky změnil směr Tomicovy střely Josef Vašíček a Jarina na teč útočníka Slavie nestihl reagovat.

Nerozhodný stav ovšem nevydržel příliš dlouho. Hned po dvaadvaceti sekundách druhé části poslal hlavní arbitr Bolina na trestnou lavici Hrušku a i svoji druhou přesilovku dokázali hosté využít. Stačilo jim k tomu devatenáct vteřin. Šlégr na sebe vzal tentokrát roli nahravače a Ručinský úlohu střelce. Jeho pokus sice nebyl nijak prudký, ale Franěk měl zakrytý výhled a puk mu prokouzl až do sítě. Vyrovnání měl ve 23. minutě na holi Tomica, jenže v nadějné pozici mířil nad branku. Ještě blíže pak byla Slavia ke srovnání skóre při vyloučení Hübla. Jarina si musel připadat pod palbou domácích beků jako u Verdunu, ale ani Špaček, Novák, Kadlec a Žižka kýžený cíl nezasáhli. Vyrovnat se podařilo až ve 32. minutě Supovi, který po Beránkem vyhraném vhazování obelstil Balázse a z prostoru mezi kruhy obstřelil Jarinu. Vstřelil tak stý gól Slavie v sezóně. Za dalších jedenasedmdesát sekund se dobře zorientoval při závaru před Jarinou Radek Dlouhý a Slavia rázem vedla. Poté přišla série vyloučení na obou stranách. Ve 39. minutě mohl potrestat faul Stümpela Čaloun, domácímu brankáří však pomohla Štěstěna a puk pouze orazítkoval brankovou konstrukci.

Slavia se v závěrečném dějství nechtěla omezit na bránění výsledku, ale naopak chtěla přidat pojistku. Důkazem toho byla mimo jiné nepříjemná teč Supa po Hruškově nahození ve 42. minutě. O necelou minutu později Jarina vyjel směrem k modré čáře, aby byl dříve u puku než řítící se útočník domácích, jenže rozehrál pouze do míst, kde číhal Graňák. Ten však ani ve spolupráci s Dlouhým odkrytou branku trefit nedokázal. Další nebezpečí znamenal Hruškův průnik po křídle ve 47. minutě. Hosté se probudili až v 52. minutě, kdy prověřil pozornost méně vytíženého Fraňka Ručinský. Za další minutu pálil pro změnu Hübl. Litvínov se snažil vynutit si tlak k vyrovnání a v 54. minutě málem korunoval snahu hostů Čaloun, ale Franěk byl proti. Definitivní naděje Chemopetrolu ukončil v čase 56:31 Josef Vašíček, který po přihrávce Žižky ukázkovým způsobem zakončil přečíslení tři na jednoho. Trenér Josef Beránek sice v závěru odvolal brankáře Jarinu, ovšem zdramatizovat zápas již nedokázal. Naopak půl minuty před koncem vysunul Novák Vašíčka a ten korunoval střelou do odkryté klece svůj hattrick.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Litvínov
Antoš 0+0
Beránek 3+3
Dlouhý 2+2
Graňák 2+1
Hruška 2+0
Kadlec 3+3
Kolařík 0+0
Kopecký 0+0
Martinec 1+0
Novák 2+4
Pálffy 3+1
Pojkar 0+0
Stümpel 1+1
Sup 3+1
Špaček 4+1
Tomica 1+2
Vašíček 5+1
Vlasák 2+0
Žabka 0+1
Žižka 2+4
celkem 36
10, 16, 10
Balázs 3+0
Čaloun 1+1
Havel 1+1
Heinisch 0+0
Hranáč 2+2
Hübl 2+2
Klobouček 0+0
Kubinčák 0+2
Poživil 0+1
Reichel 1+2
Ručínský 5+1
Řezníček L. 1+2
Sklenička 0+0
Skuhrovec 0+2
Šlégr 4+2
Trávníček 1+0
Ťupa 2+0
Zálešák 2+0
celkem 25
9, 5, 11
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Litvínov
Antoš 1:0
Beránek 14:9
Martinec 13:2
Stümpel 11:7
Tomica 0:2
Vašíček 4:8
celkem 42:28
úspěšnost 60,57 %
Třet.: 14:4, 16:14, 13:10
Balázs 2:0
Heinisch 3:6
Hübl 8:14
Kubinčák 2:2
Reichel 6:8
Ručínský 5:4
Trávníček 1:2
Zálešák 1:7
celkem 28:43
úspěšnost 39,43 %
Třet.: 4:14, 14:16, 10:13, 0:1
Brankáři
Slavia Litvínov
Franěk 92,00 %
zásahy 23
góly 2
Jarina 88,57 %
zásahy 31
góly 4
Nejlepší hráči
Slavia Litvínov
VAŠÍČEK
Tomica
Špaček
RUČÍNSKÝ
Šlégr
Čaloun
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "Bylo to vyrovnané utkání. Měli jsme pomalý rozjezd, nehráli jsme důrazně. Nakonec jsme měli štěstí v koncovce."

Vladimír Jeřábek (Litvínov): "Začali jsme dobře, hráli jsme to, co jsme si řekli, hlavně v obraně. Dali jsme gól z přesilovky, bylo o co se opřít, jenže pak jsme hrubými chybami nabídli Slavii dva góly. Dnešní soupeř má takový tým, že je umí využít."
Autor Lukáš Hykš, Jan Chlubna
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více