Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
9.1.2005

Slavia přemohla Energii i s Málkem

39. kolo, neděle 9.1.2005, Slavia - Karlovy Vary
Slavia
3:2
2:0, 1:1, 0:1
Karlovy Vary

Branky: 17. Vašíček (Tomica, Žabka), 20. Vondrka (Dlouhý, Kopecký), 27. Sup (J.Novák) - 33. Petr Kumstát (Skuhravý, Harant), 55. Alinč (Hurtaj, V. Polák). Rozhodčí: Minář - Cambal, Unzeitig. Vyloučení: 4:3. Využití: 0:1. Diváci: 4 267. Průběh utkání: 3:0, 3:2

Sestavy

Slavia

Franěk - J.Novák, Špaček, Kadlec, Žižka, Žabka, Kolařík, Pojkar, Graňák - D.Hruška, Beránek, Sup - Pálffy, Stümpel, Vlasák - L.Havel, Vašíček, Tomica - Vondrka, Kopecký, Dlouhý.

Karlovy Vary

Málek - Ptáček, Hlavačka, Kutlák, Krajíček, J. Polák, Harant, Suur - Dvořák, Alinč, Hurtaj - Kucharczyk, Kraft, Krátoška (od 4. Bednařík) - Kumstát, Skuhravý, Košťál - V. Polák, Pech.

V dresu Karlových Varů se na Slavii vrátil Roman Málek, ale ani jeho výkon na domácí tým nestačil. Slavia se dostala do pohodového vedení 3:0 a až poté se začala Energie prosazovat. Hosté se však trefili jen dvakrát, a tak trefa Michala Supa, specialisty na Vary, byla brankou vítěznou.

Karlovy Vary, dvanáctý tým tabulky, příliš diváků do Sazka Areny nepřilákaly. Fanoušků hostů bylo za bránou Petra Fraňka poskrovnu a i domácí příznivci tentokrát nepřišli v tak hojném počtu. Od úvodního vhazování měla Slavia výraznou převahu a Málek si záhy připsal několik ostrých zákroků. Ve 4. minutě přišel pro hosty nepříjemný moment. Krátoška, který shodou okolností hostuje ve Varech ze Slavie, si po střetu s Kadlecem odnesl bolestivé zranění a utkání pro něho skončilo. V 6. minutě dostala Slavia možnost prosadit se v přesilové hře, když hlavní rozhodčí Minář potrestal Pecha za nafilmovaný pád. Domácím však početní převaha nevyšla. Necelou minutu po návratu Pecha na led zamířil na trestnou lavici pro změnu domácí obránce Pojkar. Až při této přesilovce si Petr Franěk připsal první zákrok, jinak ovšem opět neměl žádnou práci. Naopak po Kopeckého střele musel zasahovat Málek. Více paradoxně vystrašili domácího brankáře vlastní spoluhráči, jmenovitě Sup svojí zadovkou, kterou nedokázal Špaček zpracovat. Slávisté sice měli puk více na hokejkách, ovšem v útoku rovněž nijak neoslňovali. Až na začátku 17. minuty dokázali přetavit domácí svoji převahu ve vedoucí gól. Tomica v útočném pásmu vybojoval zdánlivě ztracený puk pro Vašíčka, který bekhendovou stahovačkou obelstil Romana Málka. V 18. minutě, kdy na trestné lavici seděl Jiří Polák, měli na holi tutovky v krátkém sledu Pálffy a Špaček, střelecké štěstí jim však nepřálo. Svého bývalého spoluhráče nepřekonal prudkou střelou ani Sup. Sedmnáct sekund před první sirénou se slávisté přece jen dočkali druhého gólu. Vondrka projel po levém křídle, ze střední vzdálenosti napálil puk na branku a ten zaplul přímo k tyči.

Obraz hry v druhé části se příliš nezměnil. Vary sice byly častěji v útočném pásmu, jenže vystřelit pořádně na Fraňka nedokázaly a to ani při přesilové hře. Ve 27. minutě navíc již prohrávali 0:3. Sup nejprve nastřelil tyč, puk se odrazil k Novákovi, který ho nahodil zpět na bránu, kde Sup dokončil svoje dílo a milimetrovou tečí rozesmutnil Romana Málka. Domácí hráče tříbrankové vedení ale trochu ukolébalo. V polovině zápasu poslal Hruška místo puku do brány krosčekem hráče soupeře, což nezůstalo bez odezvy hlavního arbitra. Dvacet sekund před vypršením trestu Hrušky nedokázali domácí vyhodit z obranného pásma, kotouč se dostal k osamocenému Kumstátovi, jenž si položil Fraňka a ač z úhlu, dokázal ležícího gólmana domácích přehodit. Těsně před druhou přestávkou mohli hosté inkasovat opět do šatny. Pojkarův projektil však tentokrát orazítkoval pouze tyč, a tak naděje Energetiků stále žily.

Závěrečné dějství bylo oproti předchozím čtyřiceti minutám mnohem vyrovnanější. Ve 43. minutě se Franěk zapotil při rychlé akci dvojice Kumstát - Skuhravý. Slavia kontrovala o minutu později akcí Hrušky, který se zpoza brány pokoušel zasunout puk za Málka a způsobil tím před brankou hostujícího brankáře velký závar. Pak si vzali slovo opět hosté. Postupně vyzkoušeli Fraňka Kraft, Vojtěch Polák a Kucharczyk. Tlak karlovarských hráčů kulminoval v 50. minutě při vyloučení Dlouhého, při kterém donutili Fraňka zasahovat tvrdými střelami Hurtaj a Hlavačka. V 55. minutě sice Kopecký vsítil gól, ale po předchozí zásah do Málkovy masky ho hlavní rozhodčí nemohl uznat. V téže minutě naopak udeřilo na druhé straně. Alinč zakončil svůj průnik po pravém křídle a povyjetého Fraňka prostřelil mezi chrániči. Více však svěřenci Radima Rulíka již nepředvedli. Naděje na vyrovnání posunul na konci 58. minuty do rovin pouhé teorie útočným faulem Michal Dvořák a ve zbývajících jedenácti sekundách, které po jeho návratu zbývaly do závěrečné sirény, Slavia kontrolovala hru.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Karlovy Vary
Beránek 3+1
Dlouhý 4+2
Graňák 1+1
Havel 0+1
Hruška 5+0
Kadlec 1+2
Kolařík 1+0
Kopecký 1+1
Novák 2+3
Pálffy 2+1
Pojkar 1+3
Stümpel 3+1
Sup 6+1
Špaček 1+2
Tomica 2+1
Vašíček 2+0
Vlasák 2+0
Vondrka 3+0
Žabka 1+0
Žižka 3+0
celkem 44
15, 12, 17
Alinč 2+1
Bednařík 0+0
Dvořák 0+0
Harant 1+1
Hlavačka 1+0
Hurtaj 2+0
Kraft 3+5
Krajíček 2+0
Krátoška 0+0
Košťál 0+0
Kucharczyk 1+0
Kumstát 2+1
Kutlák 2+0
Pech 0+0
Polák J. 0+0
Polák V. 1+1
Ptáček 1+0
Skuhravý 1+0
Suur 1+0
celkem 20
3, 7, 10
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Karlovy Vary
Beránek 13:11
Kopecký 7:4
Stümpel 12:6
Vašíček 10:11
celkem 42:32
úspěšnost 56,75 %
Třet.: 14:5, 16:14, 12:13
Alinč 13:16
Kraft 10:14
Kumstát 0:2
Pech 1:2
Skuhravý 8:8
celkem 32:42
úspěšnost 43,25 %
Třet.: 5:14, 14:16, 13:12
Brankáři
Slavia Karlovy Vary
Franěk 90,00 %
zásahy 18
góly 2
Málek 93,18 %
zásahy 41
góly 3
Nejlepší hráči
Slavia Karlovy Vary
SUP
Vašíček
Hruška
MÁLEK
Kraft
Polák V.
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "Začali jsme vcelku dobře, kombinovali jsme, byli u puku a využili jsme i některé šance. Ve druhé části jsme se ale trochu uspokojili, měli jsme málo střel a místo před branku jsme si přihrávali po mantinelu. V tomto duchu jsme i zápas dokončili."

Václav Baďouček (Karlovy Vary): "Dnes jsme nepodali zas až tak špatný výkon, ale bohužel až moc velká ustrašenost v první třetině nás stála alespoň bod. Druhá a třetí třetina byla z naší strany lepší, i když i v nich měla Slavia šance."
Autor Lukáš Hykš, Jan Chlubna
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více