Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
12. ledna 2005

Myslel jsem si, že je to sranda, říká o své nominaci Lukáš Musil

Odchytal teprve druhý zápas, ale vedl si zkušeně. Dokonce ho veřejně pochválil i konkurent v bráně Ján Lašák. "Bylo vidět, že není žádný zelenáč. Počínal si zkušeně," řekl na tiskové konferenci po utkání Pardubic se Slavií. Dvacetiletý Lukáš Musil odvedl dobrou práci.

"Když jsem ráno přišel do šatny, viděl jsem Fraňka, jak je v civilu. Bylo mi to divné. Pak přišel Milan Antoš a říkal, že si zachytám. Bral jsem to jako srandu. Koukal jsem na něj jak na blázna a říkal mu: Myslíš na rozbruslení? Ale když mi řekl, že Fráňa má něco se zády, už jsem pochopil, že večer budu chytat," popisuje svůj "obyčejný" den Musil. Při vzpomínce na svou premiéru v extralize mu prý příliš do smíchu nebylo: "První zápas jsem odchytal v Jihlavě a musím říct, že byl hrozný. Pustil jsem pět gólů," vrací se k duelu s posledním celkem tabulky. "Teď jsem nervózní nebyl. S Jihlavou přiznávám, to ano, byla to premiéra. Ale tentokrát jsem si říkal, že se budu bavit hokejem a zápas si užívat," zdůvodňuje svou novou psychologickou strategii, která, zdá se, zabrala: "Jsem spokojený s tím, jak jsme hráli. Hodnotím to strašně kladně, byli jsme fakt dobrý."

Týmový výkon si Lukáš Musil pochvaloval. Svůj ovšem hodnotil kriticky: "První gól byl můj. Střela od modré čáry, byl jsem zalezlý. Třetí gól byl taky vyloženě můj. I když to bylo v oslabení, byl jsem taky hodně zalezlý a když šel puk k tyči, neměl jsem proti němu šanci. V Pardubicích jsou sice střelecká esa, ale přesto si myslím, že jsem ty dva góly mohl mít," podotýká. "Aspoň, že máme bod a že držíme Pardubice za sebou. Teď bude pauza, Fráňa se uzdraví a už je před sebe nepustíme," dodává vzápětí.

Za remízu je vděčný. I když Slavia Pardubice přestřílela. "Hlavní bylo, že v první třetině kluci nepustili soupeře do vyložené šance a já si přitom párkrát na puk sáhl. Dostal jsem se tím do pohody," vysvětluje mladík. Spoluhráči mu údajně příliš nevěřili: "Všichni se trochu báli, přeci jen jsem chytal teprve druhý zápas. Chtěli jsme hrát odzadu, ze zabezpečené obrany. Šli jsme do zápasu s tím, že budeme hrát zodpovědně."

Po utkání Lukáše trenér na kobereček nezval ani mu neskláněl poklony za předvedený výkon. "Jen obešel šatnu a se všemi si podal ruku, mně nic konkrétního neříkal. Byl spokojený hlavně s předvedenou hrou. Je to pro něj důležitější než výsledky. Na ty se hraje až v play-off. Teď se hlavně musíme dostat do pohody," prozrazuje gólman, kterého si trenér Růžička nechává ve Slavii a na hostování už ho nechce pouštět: "Odchytal jsem třináct zápasů v Mladé Boleslavi, ale když odešel pan Hořava, tak jsem tam skončil, protože Růža chtěl, abych trénoval na Slavii a hrál za juniory."

Oproti zápasům 1. ligy se atmosféra na extraligových stadiónech nedá srovnávat. Zvlášť v případě, když přijedete do hokejové bašty, jakou jsou Pardubice. Vyprodaný stadión ale prý brankáře nijak nevyvedl z míry, naopak ho vyhecoval k lepšímu výkonu. "Nijak jsem počet diváků nevnímal. Vnímal jsem jen kotel za mnou," připouští: "Ale nejsou to žádní blázni. Je vidět, že diváci v Pardubicích hokeji rozumí," vzkazuje na dálku. "Ale stejně Pardubice před sebe nepustíme!"

Autor Jan Kalenský
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více