Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
31. ledna 2005

Tomáš Vlasák: S tlakem musí hráč počítat, zvláště ve Slavii

P r a h a - V poslední době se na ledě trápil, zápas se Vsetínem dokonce proseděl kromě pár úvodních minut jen na střídačce. Po nevydařených dvou domácích zápasech se začalo spekulovat o trejdech a zaznělo i jeho jméno. Tomáš Vlasák čekal na svou chvíli a ta přišla v prodloužení skvělého mače s Pardubicemi. Vyhlášený technik potvrdil pověst specialisty na trestná střílení a Slavii zařídil přesnou trefou druhý bod. ”Říkal jsem si, že tenhle moment by mi mohl pomoct,” svěřoval se s pocity, které mu probíhaly hlavou předtím, než se rozjel na Jána Lašáka.

V prodloužení ukázal rozhodčí Smeták jasným gestem, že po faulu na Tomáše Žižku dostane Slavia výhodu trestného střílení. Jak to vypadalo bezprostředně na střídačce?
Přišel za mnou Láďa Růžička a řekl, že teď je moje chvíle. Já jsem se doteď spíše bodově než herně trápil a věřil jsem, že tenhle moment to může zlomit.

Tušil jste, že by Vladimír Růžička mohl určitě právě vás, coby specialistu na trestná střílení?
Vůbec o ničem jsem nepřemýšlel, jen jsem čekal, pro koho se trenér rozhodne. Říkal jsem si, že tenhle moment mi může pomoct a prostě jsem to zkusil.

Vzpomněl jste si na tři úspěšné nájezdy z Moskvy, které jste proměnil v dresu reprezentace v utkání Euro Hockey Tour proti Švédům?
Na to jsme nemyslel, reagoval jsem na gólmana a jsem rád, že to tam padlo. Podle mě on očekával kličku. V podvědomí jsem cítil, že právě tohle bude čekat. Šel jsem do střelby, i proto, že byl led už horší a rozježděný.

Jak se vám hrálo před téměř vyprodanou Sazka Arenou, kdy měli převahu fanoušci soupeře?
My jsme s tím počítali, už ten první zápas to bylo podobné, takže jsme věděli, že tady budou Pardubice mít hodně fanoušků. Zas je to lepší, než kdyby tady byly tři tisíce lidí. Hokej má pak jinou atmosféru. Ale musím říct, že slyšet byli i naši fanoušci, i když byli v menšině. Myslím si, že ten problém je v něčem jiném. Lístky do Sazka Areny se dají koupit po celé republice, zatímco do jiných hal to nejde. Tím pádem sem přijede spousta cizích fanoušků.

V předchozích dvou domácích zápasech jste se proti papírově slabším soupeřům trápili. Neříkali jste si dneska, že je potřeba zabrat?
Hlavně jsme si říkali, že se musíme vrátit zpátky do pohody, nebýt nervózní a hrát naplno, dohrávat souboje a že jedině tímhle způsobem to může přijít. Řekli jsme si, že musíme jít do každého střídání, do každého souboje na 130 procent a to jsme myslím dělali. Dneska jsme sice opět prohrávali 0:2, ale zase jsme se z toho dostali, ke konci pak Pardubice dokázaly zápas zremizovat. Dva body jsou pro nás určitě cenné, jsou takovou odměnou a takhle musíme pokračovat dál.

Zápas s Pardubicemi přinesl strhující hokej. Dá se to brát i tak, že to byla dobrá příprava na play-off?
Určitě, tohle jsou zápasy, které se play-off hodně podobají a my jsme rádi, že jsme z něj urvali dva body. Sahali jsme po třech, ale nakonec podle průběhu zápasu jsou i ty dva bodíky zlaté.

V úterý vás čeká další prestižní bitva, čtvrté pražské derby sezóny. S čím vyrukujete na Spartu?
Těšíme se, doufám, že jsme se teď po menší krizi, kterou jsme prožívali, zvedli a vrátíme se tam, kde by nás všichni rádi viděli.

V posledních utkání se vám osobně moc nedařilo, v čem byl problém? V psychice?
Nejsem takový hráč, který to hned hodí za hlavu. Dost se tím užírám, ale říkal jsem si, že ten hokej jsem hrát nezapomněl a přišlo prostě slabší období. Věděl jsem, že když budu dál tvrdě makat, tak přijde forma zpátky a bude zas dobré období.

V pondělí 31.ledna vyprší přestupní termín, o vás se v posledních dnech spekulovalo jako o jednom z hráčů, který by mohl být vyměněn. Budete mít teď klid a může to pomoct i celému týmu, že už se nebude muset zaobírat případnými trejdy?
My musíme sbírat ještě body do konce základní části, abychom měli co nejlepší pozici a doufám, že i tohle by nám mohlo pomoct k lepším výkonům. A mě osobně? Tohle jsou věci, které k hokeji prostě patří. S tím tlakem musí hráč počítat, zvláště ve Slavii nebo ve Spartě. Já jsem se tím moc nezabýval, vždycky se snažím zabývat jen svými výkony. Když by to přišlo, nemohl bych nic jiného dělat. Tady je výměna vždycky reálná.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více