Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
14.2.2005

Karviná i podruhé úspěšnější

F6, sobota 12.2.2005, Slavia - Karviná
Slavia
2:4
1:2, 1:1, 0:1
Karviná

Branky a asistence: 4. Havlíčková (Ivičičová), 22. Šťastná (Kalinová, Hajduková) - 2. Kozlová (Stašová), 13. Stašová (Kozlová), 33. Moravčíková (Den. Navrátilová), 59. Aniolová.
Vyloučení: 5:5. Bez využití. Oslabení: 0:1. Střely na branku: 28:22. Diváci: cca 50.

Sestavy

Slavia

Matějů - Vojáková, Ivičičová, Černá, Lužová, Hrodková, Horálková - Kalinová, Havlíčková, Dubnová - Manhartová, Hajduková, Šťastná - Zajícová, P.Zelenková, Hejdová

Karviná

Šmardová - Aniolová, Branná, Morcinková, Den. Navrátilová, Stašová, Sprateková, Dom. Navrátilová, Moravčíková, Kozlová, Neradová, Pěgřímková, Baslová

P r a h a - První odveta ve finálové skupině čekala Slavii v Letňanech proti Karviné. V tuhé bitvě nakonec tahaly za delší konec hostující hráčky, které vyhrály stejným poměrem 4:2 jako v duelu na severu Moravy. Za Slavii se trefily po hezkých akcích Havlíčková a Šťastná, na Karvinou to ale nestačilo. Slavii mohly mrzet nevyužité přesilové hry, navíc při jedné z nich inkasovala rozhodující třetí branku. Druhý den čekal Slavii další domácí zápas s Litvínovem.

Očekávanou a těžkou bitvu o důležité dva body začala lépe Karviná. Zatlačila hned v úvodu Slavii do jejího obranného pásma, po vyhraném bully vyjela zpoza brány Kozlová a zasunula puk mezi betony Matějů – 0:1. S odpovědí spěchala dvojice Ivičičová – Havlíčková. První jmenovaná nahrávala a volej Havlíčkové skončil ve výstroji Šmardové. Ale co není, to může být. Nejdříve slávistky přežily karvinský tlak a šanci osamocené Aniolové, aby ve 4.minutě samy udeřily. Ivičičová projela středem kluziště jako nůž máslem a naservírovala puk Havlíčkové, která prokázala chladnokrevnou koncovku – 1:1.

Slavii pak hrála do karet první přesilovka, ale početní výhodu odehrála špatně a nedostala se ani ke střele. Naopak mohla sama inkasovat, kdy málem ujela všem Moravčíková. Ve 13.minutě už to ale Karviné vyšlo, dalšímu úniku Moravčíkové úspěšně sice čelila pravým betonem Matějů, ale na tvrdou a umístěnou ránu Stašové už neměla nárok, navíc když jí pozici ztížila ležící karvinská hráčka v brankovišti – 1:2. V čase 13:11 se po ošklivém faulu kolenem těžce sbírala z ledu Zajícová, ale ani další přesilovka nepřinesla Slavii nic pozitivního. V závěru předvedl první útok hezkou kombinační akci, nicméně skóre se neměnilo.

Do druhého dějství vstoupila Slavia jako velká řeka a předvedla možná svou nejlepší pasáž hry v utkání. Ve 22.minutě ujela po křídle Kalinová a parádní souhru zakončila střelou do odkryté brány Šťastná2:2. Slávistky ještě zvýšily pohyb na ledě, v největší šanci se ocitla Hajduková. V tlaku paradoxně pozastavila Slavii vlastní přesilovka. Nejdříve Moravčíková zahrozila, ale varování braly slávistky na lehkou váhu a na podruhé už se karvinská kanonýrka v oslabení nemýlila – 2:3. Nepovedená přesilovka vyvedla slávistky z rytmu. Ve 37.minutě se při podobné akci jako při druhém gólu rozhodla Kalinová tentokrát pro střelu, Šmardovou prověřila střelou švihem. Karviné už stačilo hrát takticky, což se přeneslo i do třetiny závěrečné.

Slávistky se marně snažily dobývat branku Šmardové, navíc jí ztížila situaci častá vyloučení. Karvinské hráčky měly dokonce možnost přesilovky pět na tři dlouhou minutu a osmnáct vteřin. Slavii držela Matějů, která si poradila i se šancí aktivní Moravčíkové z 51.minuty. O chvíli později se Karviná dopustila přestupku příliš mnoho hráček na ledě, což byl pokyn pro trenéry Slavie a na řadu se tak dostal time-out. Ani to však slávistkám nepomohlo a pátá přesilovka v utkání přišla vniveč.

Jednobrankový náskok držela Karviná chytrou hrou, kdy se nikam netlačila a naopak sama nepouštěla Slavii do velkých šancí. V závěru už tak byly slávistky nuceny trochu pootevřít hru, čehož v čase 58:59 využila Aniolová. Při přečíslení 2 na 1 s Moravčíkovou sice netrefila puk hokejkou, ale ten se odrazil od její brusle a skončil v síti – 2:4. Slávistická střídačka sice reklamovala gól kopnutím nohou, ale verdikt rozhodčích byl jasný a gól platil. O výsledku zápasu tak bylo definitivně rozhodnuto, Karviná vyhrála i druhý vzájemný zápas stejným poměrem 4:2 a stala se takovou “černou můrou“ Slavie. Ta v prvním utkání vedla o dva góly, aby náskok ztratila během pár minut ve druhé třetině. Druhý duel v Letňanech přinesl vyrovnaný zápas, důležité body ale putovaly na sever Moravy a v konečném účtování mohou hrát velkou roli.

Ohlasy trenérů
Karel Manhart (trenér HC Slavia Praha – ženy): "V úvodní části jsme předvedli velice nervózní výkon s množstvím nepřesností. Hru jsme postupem času zlepšili, ale do vedení v zápase jsme se nedokázali dostat ani po dvojím vyrovnání stavu. Šťastný gól soupeře minutu před koncem utkání nám vzal naději bodovat i ve druhém vzájemném měření sil."
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více