Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.2.2005

Slavia poprvé v sezóně kořistí Tygrů

48. kolo, pátek 18.2.2005, Liberec - Slavia
Liberec
4:3
0:0, 4:3, 0:0
Slavia

Branky: 23. V. Nedorost (R. Vrbata), 27. Tomajko (Rataj), 32. Vrbata (Čermák), 35. Podkonický (Vaic) - 26. Špaček (Tomica), 30. Sup (Beránek), 37. Vondrka (M. Kopecký). Rozhodčí: Kubeš, Turčan - Guth, Rittich. Vyloučení: 6:3. Bez využití. Diváci: 4893. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2, 4:3

Sestavy

Liberec

Hnilička - Klouček, Fischer, L. Šmíd, Jiruš, Jiří Hanzlík, M. Duben - R. Vrbata, Kotalík, V. Nedorost - Čermák, Rataj, Tomajko - Vaic, Podkonický, P. Rozsíval - V. Novák, Plodek, S. Procházka.

Slavia

Franěk - Kadlec, Kolařík, J. Novák, Špaček, Žabka, Žižka, Graňák - Pálffy, Stümpel, Tomica - Vlasák, Vašíček, Antoš - L. Havel, Beránek, Sup - Vondrka, M. Kopecký, R. Dlouhý.

Ve šlágru kola, duelu třetího se čtvrtým, se obě mužstva předvedla výborným výkonem a diváci tak mohli sledovat atraktivní podívanou, kterou lze čekat v play-off. Všechny góly padly ve druhé třetině, kdy se spustila velká přestřelka. Slavia byla vždy o krok vzadu, na čtvrtý gól se jí už odpovědět nepodařilo a poprvé v sezóně tak Bílým Tygrům podlehla. Formu z posledních dnů potvrdil v utkání obránce Jaroslav Špaček, který se jednou trefil do "černého" a v dresu Slavie si tak připsal čtvrtou branku. Do sestavy Slavie se vrátil po zranění gólman Petr Franěk.

Magnet 48. kola, utkání třetího se čtvrtým přineslo hokej nejvyšší kvality. Takovéto zápasy budou k vidění v blížícím se play-off. Domácí Bílí tygři začali aktivně, první šanci si vytvořila ve 2. minutě Ratajova řada, ale akce skončila posunutím branky Slavie. Hned ve 3. minutě měla Slavia první přesilovku, ale Tygři ji sehráli dobře a neinkasovali. V polovině sedmé minuty měl velkou šanci Ľubomír Vaic, ocitl se před Fraňkem, ale slávistický gólman byl ve střehu. O minutu později hrála Slavia další přesilovku, opět neúspěšně. V 11. minutě vystřelil od kruhů Václav Novák, ale Franěk byl opět připravený. V polovině patnácté minuty pořádně protáhl Hniličku Vlasák, jeho střele ale pomohl jeden z domácích obránců. V 16. minutě se prezentoval exslávista Klouček, dvakrát nebezpečně vystřelil na Fraňka, bylo to v době, kdy Bílí Tygři hráli přesilovku. V závěru třetiny se díky fyzickým dispozicím prosadil Vašíček až před Hniličku, ale liberecký gólman jeho střelu bekhendem chytil. Do šaten šla obě mužstva bez branek.

Druhá třetina začala náporem Slavie, ale bez gólového efektu. Domácí opláceli, ale Čermák ve 22. minutě také neuspěl. Ve 23. minutě už to ale vyšlo. Radim Vrbata od pravého mantinelu přesně našel hokejku Václava Nedorosta a ten střelou do pravého horního rohu nedal Fraňkovi šanci, 1:0 pro Tygry. Svijanská aréna ještě pořádně neoslavila první domácí branku a bylo vyrovnáno. Na začátku 26. minuty se nádherně z levé strany trefil do horního rohu Hniličkovi branky Jaroslav Špaček. Bílí tygři odpověděli na vyrovnání opravdu bleskově. Ve 27. minutě se Rataj v rohu zbavil jednoho z obránců a natlačil se před branku. Jeho střelu Franěk vyrazil a Jan Tomajko byl ve správný čas na správném místě.

Domácí byli při chuti, o další dvě minuty později tečoval Novákovu přihrávku Plodek, ale Franěk zachytil puk do své výstroje. Ve 30. minutě propadla obrana Bílých Tygrů a Josef beránek našel od zadního mantinelu hůl Michala Supa a bylo vyrovnáno, 2:2. V polovině utkání si šel odpočinout Kopecký ze Slavie a Čermák z Liberce za vzájemnou drobnou potyčku, hra ve čtyřech branku nepřinesla. Ve 32. minutě předvedl střelu z kategorie nechytatelných Radim Vrbata. Ve středním pásmu převzal přihrávku, našlápl si do útočné třetiny a bombou pod břevno udělal z Fraňka statistu, 3:2.

O dvě minuty později usedl na trestnou lavici Rozsíval, ale Bílí Tygři hráli oslabení excelentně. Když už se Slavia usadila v útočném pásmu, nestačila na obětavost domácích. Díky nezměrné bojovnosti a obětavosti se také zrodil čtvrtý gól domácích. Vaic zachytil na tělo tvrdou bombu od modré, ale povyjel ze třetiny a našel našlápnutého Andreje Podkonického. Ten si Fraňka dokonale vychutnal bekhendovým blafákem, 4:2. Časomíra odkrojila jen něco málo přes minutu a další nedůslednost v obraně, Čermákovo podklouznutí a bylo to 4:3. Nabídnutý puk sebral Kopecký a před brankou se objevil Michal Vondrka a trefil se po ledě k levé tyči, 4:3. Ve 38. minutě hráli domácí v oslabení, ale hráli velmi aktivně. Za vyhozeným pukem sprintoval Nedorost, Franěk po chvilce váhání vyjel puku naproti a odstřelil ho. Trefil ale Nedorosta, ten si puk zpracoval, ale nastřelil jen tyčku prázdné Fraňkovi branky.

Třetí třetina byla ve znamení náporu Slavie, ale domácí hráli takticky výborně a neomezili se jen na bránění náskoku. Ve 43. minutě projel Kotalík celou útočnou třetinu a předložil puk Hanzlíkovi. Jeho bomba ale těsně minula branku. Ve 44. minutě předvedl skvělý zákrok Hnilička, když vychytal samostatný nájezd Pálffyho. O čtyři minuty později už chtěl Tomica zvednout ruce, ale Hnilička prokázal, že má opravdu reprezentační formu, puk měl v lapačce. V 52. minutě se dvojice Vaic – Rozsíval pokusila o zteč, ale puk jen proletěl brankovištěm. Hosté neskládají zbraně, zejména duo Pálffy – Stümpel bylo hodně nebezpečné, velký zápas hrál i kapitán Slavie Josef Beránek. V 58. minutě měl pojistku na hokejce Aleš Kotalík, v nájezdu dva na jednoho zvolil střelu, ale Franěk výborně vystihl její směr. Na konci 59. minuty odvolala Slavia brankáře, ale o výhodu se nakonec připravila zakázaným uvolněním. Franěk se vrátil do branky, ale po rozehrání ji zase opustil. Takticky skvěle hrající Bílí tygři už ale cenné vítězství nepustili.

Ohlasy trenérů
Josef Paleček (Liberec): "Pro diváky to bylo kvalitní utkání, hrálo se nahoru dolů, bylo to tvrdé a bojovné. My jsme hráli skoro dvě třetiny jen na pět obránců, Valdemar Jiruš odstoupil, má chřipku. Nebylo to nic jednoduchého proti tak kvalitnímu soupeři. Musím poděkovat mančaftu za výkon."

Ondřej Weissmann (Slavia): "Viděli jsme kvalitní utkání, které sneslo měřítka play-off. My jsme bohužel stále dotahovali, v závěru jsme měli i šance, ale ty jsme neproměnili. Liberec hrál velice dobře a utkání udržel."

Autor Jan Rachota, Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více