Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. října 2001

Ujčíkův gól byl jednoznačně regulérní

Slavia Praha si z Plzně odváží těžce vydřený bod. V první třetině sice byli slávisté lepší, ale ve druhé části se karta obrátila a teprve vyvedený závěr korunovaný vyrovnávací brankou Viktora Ujčíka dvě sekundy před koncem rozhodl o dělbě bodů. „Byl to vyrovnaný zápas. Ve druhé třetině jsme si vypracovali slibnou příležitost, gól jsme nedali, ale naopak jsme z protiútoku inkasovali. Posledních pět minut jsme však po nich šli a oni jen vyhazovali,“ popisuje klíčové momenty zápasu Martin Rousek.

Dvě minuty a devatenáct sekund před koncem se zdálo, že Slavia odjede z Plzně s prázdnou. Rozhodčí Venglář poněkud sporně vyloučil Radka Matějovského a Plzni se tak naskytla za pro ní příznivého stavu 1:0 možnost hrát přesilovou hru. „Myslím, že Matějovský nefauloval. Chtěl uhnout, ale byl tísněn dalším plzeňským hráčem, takže už to nešlo,“ pokračovala slávistická dvaadvacítka. „Naštěstí jsme se hned, jak se Radek vrátil do hry, dostali do útočné třetiny. Vyhráli jsme klíčové buly a nakonec to tam dostrkali,“ usmál se Rousek.

Po půl roce se na plzeňský zimní stadion vrátil Milan Antoš. Defenzivní záložník tentokrát oblékl slávistický dres. S hektickými závěry má ze stadionu na Štefánikově náměstí bohaté zkušenosti. V loňském ročníku svítilo v zápase Plzeň – Pardubice na ukazateli ve třetí třetině 19:59, rozhodčí se chystal vhodit puk v plzeňském útočném pásmu a Milan Antoš přímo z buly vyrovnal skóre! „To nejde!“ - volal pak marně pardubický trenér Paleček. „Na tenhle zápas jsem si pochopitelně krátce před koncem vzpomněl. Od té doby věřím, že branky se dá dosáhnout až do poslední sekundy. Já to totiž zažil,“ usmál se Milan Antoš.

O rok později opět úřadovala pověstná plzeňská časomíra, která již druhým rokem funguje „jinak“ než všechny ostatní časomíry ve všech českých, moravských i slezských končinách. Průměr poruch za zápas je jistě v plzni nejvyšší v republice. Jak šly události?

Čas přestal fungovat v čase 19:53, kdy plzeňský brankář Libor Barta ukryl puk ve své lapačce. Čas mezitím doběhl až do konce 20. minuty třetí třetiny. Rozhodčí Venglář posunul čas nejprve na 19:54, po stížnostech slávistů pak, aniž by situaci konzultoval situaci s videorozhodčím či časoměřiči, posunul čas na 19:50. Za dalších pět a půl vteřiny vsítil Ujčík jedinou slávistickou branku v utkání. Za čas dosažení gólu byl poté určen čas 19:58. Došlo tedy k několika pochybením najednou, na regulérnosti Ujčíkovy branky to však nic nemění.

Milan Antoš byl při návratu na plzeňský led trochu překvapený a dlužno dodat, že nepříjemně. „V Plzni přes léto rozšířili hřiště. Na takhle širokém kluzišti se hraje strašně špatně. Lidem se to nemůže líbit. Je to takové pobruslování bez srážek a bez střel,“ stěžoval si. Lidé v Plzni však na hokej chodí, na Slavii je návštěvnost bohužel dost nízká. „Možná v Plzni lidi budou chodit méně, když zvětšili kluziště…Kdybychom na Slavii dostali průměr nad tři tisíce, byl by to fantastický úspěch. V Praze je spousta lákadel a musíme hodně makat, aby se nám podařilo návštěvnost zvýšit,“ dodal závěrem. Když bude Slavia makat, tak jako dřela v Plzni, nemůže hráčům nikdo nic vytýkat…

Reportáž

Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více