Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.3.2005

Všechny góly Slavie zařídila první řada

Fin2, pondělí 28.3.2005, Slavia - Třinec
Slavia
5:2
2:1,2:0,1:1
Třinec

Branky: 6. Drbohlav (Růžička, Sklenář), 17. Růžička (Sklenář), 27. Malárik (Drbohlav), 32. Růžička (Malárik, Drbohlav), 49. Sklenář (Malárik, Růžička) - 16. Bezděk (Hampl, Haas), 42. Hampl (Polák). Rozhodčí: Bolina. Vyloučení: 5:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Brož - Višňák, Moščic, Jebavý, Roth, Drbohlav, Soldán, Lang, Beránek - Sklenář(C), Růžička, Stoklasa - Krejčí, Škaloud, Kachlík - Indra, Jiránek, Hafenrichter - Malárik, Kauschitz, Uleščenko

Třinec

Daneček - Vydra, Kania, Prinke, Hoďa, Špaček, Říman - Bursík, Bohm, Bezděk, Toman, Jurdič, Hampl, Maruna, Grofek, Haas(C), Capcara, Samiec, Polák, Řezáč

Pro prohře v prvním finálovém utkání museli slávisté vyhrát. Eden se na dorostenecký zápas solidně zaplnil a od začátku byl k vidění kvalitní hokej. Slavia šla stejně jako v úvodním zápase první do vedení. Hosté sice vyrovnali, ale následně inkasovali hned třikrát. Skvělý zápas odehrála první řada Slavie, ve které nahradil Stoklasu na křídle Malárik. Vladimír Růžička měl prsty ve čtyřech z pěti branek Slavie a připsal si čtyři body za dva góly a dvě přihrávky. Slavia měla zápas plně ve své moci a nepřipustila drama. Série bude pokračovat ve středu v Třinci. Třetí rozhodující zápas, který začíná v 15:00, určí mistra.

V první minutě se utkání odehrávalo především ve třetině Slavie. Třinec si vytvořil tlak a dlouho držel pásmo. Od modré pálil Hoďa, Brož však zakročil. Na slávistech byla vidět značná nervozita a aktivnějším týmem směrem dopředu byl stále Třinec. Při přesilovce nebezpečně střílel Růžička z pravého kruhu na bližší tyč, Daněček puk kryl. Po přihrávce Růžičky napřáhl na modré Antonín Drbohlav a jeho střela skončila až za Daněčkem.Vsítěná branka domácí oživila a byli aktivnější. V 8.minutě poslal rozhodčí slávisty do tří. Při dvojnásobné přesilovce vážněji ohrozil Brože pouze Grofek. Na druhé straně byl posléze vyloučen hráč Třince Robert Capcara. Při přesilové hře Slavie se Třinec velmi dobře bránil a vyhazoval z obraného pásma. Po skončení oslabení domácí podnikali jeden útok za druhým. Hra se následně uklidnila a oba týmy čekali na chyby soupeře. Po několika střelách, které Brož kryl, nedosáhl slávistický gólman na dorážku Libora Bezděka. Asistenci si připsali Hampl a Haas. Slávisté rychle odpověděli. Sklenář zatáhl puk po levé straně za brankovou čaru a vybídl Vladimíra Růžičku, který trefil přesně pod víko. Po akci čtvrté řady Slavie, respektive dorážce Kauschitze, zastavil Daněček puk až na brankové čáře. V 18. minutě byl vyloučen hráč Třince Hoďa. Během přesilové hry výborně pálil od modré čáry Jebavý, ale Daněček jeho pokus vyrazil. Třinec se dobře bránil.

Druhá třetina začala rozvážně a první minuta se odehrávala především ve středím pásmu. Do druhé dvacetiminutovky nenastoupil slávistický Vladimír Roth, který odstoupil kvůli problémům s třísly. Obě obrany pracovali dobře a soupeře nepustili za útočnou modrou. Z pravé strany se před Daněčka tlačil Růžička, ale v tísni se mu nevydařila koncovka.Třinec hrál opět oslabení, ale Slávisté se nemohli dostat do útočného pásma a udržet jej. Domácím se přesilovka nepovedla.V 27. minutě se na výlet do útočného pásma vydal obránce Drbohlav. Zatáhl puk za modrou, udělal kličku obránci a přihrál před bránu, kde Kamil Malárik jemnou tečí usměrnil puk za Daněčka. Následně se Slavia dostala pod tlak a za sekání dostal menší trest Lang. Nyní se situace otočila a díky dobré obraně se do útočného pásma zase nemohli dostat hosté. Ve 32. minutě našel, dnes výborně hrající Drbohlav, na druhé modré Malárika, ten vyslal Vladimíra Růžičku do samostatného nájezdu a tomu se tentokráte klička do bekendu povedla i s finální střelou. Do první řady k Růžičkovi a Sklenářovi se posunul dnes úspěšný Malárik. Po vhazování v útočném pásmu střílel od modré Drbohlav a jeho střela se otřela o tyč. Následně měl ještě šanci Růžička, který se dostal až před Daněčka, ten však byl tentokráte úspěšnější. Třinečtí se pokoušeli o zvrat. Zlepšili výkon a dostali Slavii pod mírný tlak. Od zadního hrazení přihrával před bránu Sklenář a Malárik sám před Daněčkem byl neúspěšný. Přes celé kluziště se pěkně až před Daněčka prokličkoval Škaloud, ale na zakončení už neměl čas. Slavia dohrála třetinu v klidu a nedovolila Třinci vážněji ohrozit svého gólmana. Slávistům prospělo stažení hry na tři útočné formace a položili základ k dnešnímu vítězství a prodloužení série.

Na začátku třetí třetiny dohrával Třinec přesilovou hru. Polák vystřelil od modré, netrefil bránu, puk se však od zadního mantinelu odrazil přímo na hokejku Zbyňka Hampla, který od levého hrazení tvrdou střelou trefil odkrytou bránu. Hra se přelévala ze strany na stranu, bez výraznějších šancí. Prinkeho střela od modré zasáhla Krejčího do břicha, ten zůstal chvíli ležet na ledě. Hra se nepřerušila a oceláři několikrát nebezpečně vystřelili. Po vhazování v útočném pásmu Slavie si vybruslil Sklenář před bránu, ale jeho střela našla jen Danečkovu lapačku. Růžička přihrál před bránu Malárikovi, jeho střelu Daneček vyrazil na hůl Sklenáře, pro kterého nebyl problém uklidit puk do odkryté brány. Trenéři Pešout s Růžičkou opět nasadili do hry čtvrtou řadu. Slavia byla na koni. Od modré nebezpečně pálil Jurdič. Za zahákování Zbyňka Hampla byl vyloučen František Moščic, ale Slávisté se bránili s přehledem. Sklenář s Malárikem sami před bránou neuspěli. Druhý jmenovaný z bezprostřední blízkosti netrefil odkrytou horní část branky. Samiec před Brožem trefil jen boční konstrukci. Utkání se v poklidu dohrávalo za skandovaného potlesku publika.

Do Edenu si našla cestu hojná návštěva. Mladé Slávisty podporoval zcela zaplněný kotel s bubny a vytvořili našim dorostencům prostředí, které nebývá na dorosteneckých zápasech obvyklé. Mladí slávisté poděkovali skvělým fanouškům, kteří je celý zápas hnali dopředu.

Ohlasy trenérů

Jiří Juřík (trenér, HC Oceláři Třinec)

"Dneska zaslouženě vyhráli domácí. My jsme se nemohli dostat do pásma, nedařili se nám přesilovky a dělali jsme spoustu individuelních chyb, které rozhodly utkání. Třetí zápas je vždy loterie. My se musíme vyvarovat chybám."

Martin Pešout (trenér, HC Slavia Praha)

"Bylo to vynikající utkání, hlavně opravdu hokejové. Čekali jsme úporným boj. My jsme dokázali vstřelit krásné branky v důležitém zápase. Jsem rád, že se projevila síla mužstva. Byli jsme na hraně před vypadnutím a dokázali jsme zahrát nejlepší výkon co jsme předvedli od ledna. Poslední zápas je "hop nebo trop" a maximální obětavost. Budeme spoléhat na to, že máme vyrovnanější mužstvo a doufat, že se nebude opakovat to s rozhodčím, jako v minulém zápase."
Autor Adam Vandrovec, David Jiránek
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více