Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
22. července 2005

Od příštího týdne začne Slavii ostrá příprava na ledě

P r a h a - Ve čtvrtek ve večerních hodinách vyjeli slávisté poprvé na led a o den později už od půl jedné je čekal druhý trénink. Vladimír Růžička naordinoval svým svěřencům o něco náročnější a pestřejší přípravu než při prvním setkání, ostré tréninky však čekají hráče až od příštího týdne, kdy se budou připravovat v Edenu dvoufázově a k tomu samozřejmě nebude chybět ani posilovna.

Na úvod si hráči zahráli oblíbené "báčko", což po hvizdu oznamující konec doprovodili vítězové oslavným řevem a mohlo se jít na věc. Nejdříve si vzal slovo hlavní kouč Vladimír Růžička, potom už hráčům ukazoval jednotlivé akce na tabuli po většinou asistent Jiří Kalous. Oproti prvnímu tréninku si slávisté vyzkoušeli složitější kombinace, ve kterých by náhodný divák lehce ztrácel přehled o dění na ledě.

Z tváří hráčů šlo stále vyčíst úsměvy, tvrdší příprava je teprve čeká. "Na led se každý těší, je to lepší než ještě někde dva týdny běhat. Vždycky jsou ty začátky těžší, zkouší se nová výstroj, nové brusle a je to takové nepříjemné. Ale to se bude už jen zlepšovat," říká s úsměvem útočník Marek Tomica. V příštích dnech a týdnech čeká hokejisty Slavie příprava na novou sezónu se vším všudy.

Na led v Edenu se mnohdy dostanou dvakrát denně a i délka tréninkových jednotek bude delší. K tomu samozřejmě nebude chybět ani posilovna. Tento víkend mají slávisté volný a od pondělí už pojedou na ostro. "Bude se trénovat jako poslední roky. Čeká nás "dlouhý" led a bude to už o hodně náročnější," je připraven Marek Tomica. V pátek 29.července pak čeká Slavii první přípravný zápas s Českými Budějovicemi.

Tréninky budou zaměřeny především na spolupráci jednotlivých pětek, organizaci hry, ale nebude chybět ani hodně bruslení a nabírání kondice. Od nové sezóny navíc budou platit v extralize nová pravidla, respektive staronová, a i na to se budou slávisté v přípravě zaměřovat. "S pravidlem o červené čáře jsem hrál naposledy první rok v dorostu, takže změna to určitě bude. Nezbývá než se tomu přizpůsobit," říká k úpravám pravidel levé křídlo s číslem 14 na zádech.

Z druhého tréninku šlo už vyčíst složení jednotlivých pětek, my vám jej nyní přinášíme. Samozřejmě tato varianta platí pro začátek přípravy, během které se do začátku extraligové sezóny může ještě hodněkrát změnit.

Franěk, Hronek, Hladiš
Kadlec, Kolařík - Hruška, Beránek, Tomica
J.Novák, Žižka - Duda, Divíšek, Bednář
Žabka, Graňák - Havel, Vlasák, Sup
Staněk, Pojkar - Vondrka, Kopecký, Dlouhý
Drtina - Červenka


Hokejisté Slavie se teď budou více než měsíc připravovat na ledě na novou sezónu.

Ilustrační foto: 2x © Michael Mareš

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více