Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
9. října 2001

Junioři se dělili o body, dorostenci rozprášili Písek

Junioři a dorostenci Slavie Praha se ze čtyř utkání, které sehráli v uplynulém týdnu, třikrát se svým soupeřem rozdělili o body, pouze poslední celek dorostenecké extraligy IHC Písek si z Prahy odvezl dvouciferný debakl.



JUNIOŘI

Slavia Praha - Vagnerplast Kladno 3:3 (0:1. 2:1, 1:1)
Branky Slavie: Juza, Pavliš, Makalouš
Slavia sehrála s Kladnem vyrovnané středočeské derby. Oba celky hrály hodně důrazně. "Zpočátku jsme měli zápas ve své moci my, pak se to otočilo," hodnotil utkání asistent trenéra juniorů Jaromír Šindel. Slavia nakonec vyrovnala až těsně před koncem při přesilovce šesti proti čtyřem. Trenér Šindel pochválil za výkon v zápase obránce Čížka a Svobodu a útočníka Juzu.

Chemopetrol Litvínov - Slavia Praha 3:3 (1:1, 2:1, 0:1)
Branky Slavie: Pavliš, Micka, Juza
Litvínov má o poznání starší mužstvo než Slavia a v zápase to bylo trochu znát. Slavia se podobně jako v zápase s Kladnem dostala do vedení, ale nakonec v poslední třetině zachraňovala bod. "Bylo to daleko techničtější utkání. Chtěl bych vyzdvihnout výkon našeho druhého brankáře Hynka, který dostal šanci a chopil se jí výborně," hodnotil asistent trenéra Jaromír Šindel. Po zranění se do výborné formy dostává slovenský obránce Dominik Graňák, hodně se daří i útoku Makalouš, Juza, Pavliš.

DOROSTENCI

Vagnerplast Kladno - Slavia Praha 2:2 (1:0, 0:0, 1:2)
Branky Slavie: Lojek 2
Slávistickým dorostencům se v poslední době příliš nedařilo. Na Kladně konečně došlo ke zlepšení. "Říkali jsme si, že už to musí přijít každým zápasem," říkal trenér dorostu Petr Novák. "Měli jsme spoustu šancí, dali pár tyček a bylo vidět, že se hra zlepšuje." Kladno se ještě třináct minut před koncem z ojedinělé šance při přesilovce dostalo do vedení na 2:1, když skóroval Marek Čurilla. Hned vzápětí však vyrovnal Lojek. "Honza Lojek si zaslouží velkou pochvalu za svůj důraz. Díky němu vstřelil oba góly. Ty nepadly po hezkých akcích, ale dokázal prostě puk propasírovat do branky."

Slavia Praha - IHC Písek 10:0 (4:0, 5:0, 1:0)
Branky Slavie: Birner 2, Šindel 2, Lojek 2, Červenka 2, R. Novák, Klimeš,
Domácí rozhodli souboj s posledním Pískem hned na začátku. V polovině 1. třetiny již vedla Slavia 3:0 a bylo po zápase. Písečtí nekladli žádný odpor. "V závěrečných čtyřiceti minutách jsme dali šanci všem hráčům širšího kádru. Normálně hrajeme maximálně se třemi obrannými řadami a čtyřmi útoky, teď si zahráli všichni," říkal trenér dorostenců Petr Novák. Svůj vůbec první zápas mezi dorostenci sehrál "deváťák" Jaroslav Samec. "V den zápasu jsem měl narozeniny, hráči mi tak dali hezký dárek," dodal Novák.
Autor David Schlegel
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více