Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
26. července 2005

Patrik Martinec odchází do korejského klubu

P r a h a - Čtyřiatřicetiletý útočník Patrik Martinec opouští po dvou letech Slavii Praha a bude hrát za korejský klub Anyang Halla asijskou ligu. Do hokejově exotické země odchází spolu s bývalým spoluhráčem ze Sparty, obráncem Jaroslavem Nedvědem. Třetí českou posilou mužstva, které povede jako trenér Otakar Vejvoda starší, se stal bývalý vítkovický bek Daniel Seman. Ve Slavii odehrál Martinec během dvou sezón 86 zápasů, vstřelil 13 branek a připsal si 27 asistencí.

Patrik Martinec

Narozen: 4.1. 1971

Statistiky Patrika Martince

Patrik Martinec se narodil v podkrkonošské Jilemnici a hokejově vyrůstal v Hradci Králové. Ve dvaceti přešel do Pardubic, kde odehrál dvě sezóny. Zahrál si i za Olomouc v její mistrovské sezóně, v ročníku 93/94 si zahrál extraligu za "svůj" Hradec Králové, který jako nováček hned sestoupil zpět do první ligy. Martincovi se ale sezóna povedla a zatoužila po něm pražská Sparta. Za ní odehrál v řadě pět sezón, během kterých patřil k oporám svého týmu. V roce 2001 vyhrál kanadské bodování extraligy a v následujícím ročníku se rozhodl vyzkoušet zahraniční angažmá - odešel zkusit štěstí do ruského AK Bars Kazaň. Tam se mu dařilo, v polovině sezóny si ale zlomil ruku. Po roce si ho Sparta stáhla z hostování zpět.

Přes léto se ve Spartě událo mnoho změn, přišli mimo jiné Branda a nejproduktivnější hráč ročníku Leška, takže musel Martinec bojovat o své místo v sestavě. Během sezóny nastupoval většinou jako druhý až třetí centr, před uzávěrkou přestupů navíc přišel Šimíček a na Martince tak zbylo místo až ve čtvrté řadě. V play-off se v některých zápasech při hře na tři útoky ani nedostal do hry. Po skončení sezóny bylo jasné, že Martinec bude dalším ze "sparťanského jádra", kdo bude muset svůj tým opustit. "Ve Spartě jsem prožil krásné roky, letos jsem však ztratil důvěru. A to se pak člověku hraje špatně. Proto jsem chtěl odejít," řekl Martinec pro server hokej.cz.

Vše nasvědčovalo tomu, že spolu s dlouholetým spoluhráčem Zelenkou skončí v ruském Voskresensku. Sparta ale otálela se svolením k odchodu a když se ozval Vladimír Růžička, byla výměna na světě. Další hokejovovu výzvou pro Patrika Martince se stala Slavia, kde se setkal se starým známým ze Sparty Františkem Kučerou. V první sezóně ve Slavii ukazoval své přednosti, kvůli kterým si ho slávisté do svého kádru vybrali. Zkušený a nesmírně chytrý hráč vstřelil během základní části deset branek a přidal osmnáct asistencí. V semifinálové bitvě proti Spartě si pak v sedmém rozhodujícím utkání i díky vstřeleném gólu mohl vychutnat postup do finále, kde už Slavia nestačila na Zlín. Celé play-off nastupoval se zraněným kolenem a závěrečný zápas sezóny musel vynechat kvůli operaci.

V následující sezóně se Slavii díky výluce v NHL podařilo získat tři ofenzivní posily, z toho dva centry Stümpela a Vašíčka, a na Patrika Martince tak po čase nezbylo místo v sestavě. V červenobílém dresu odehrál 29 zápasů s bilancí jedna branka a pět asistencí. V lednu byl vyměněn za Lukáše Havla do Litvínova, kde strávil na hostování zbytek sezóny a zahrál si i play-off. S vedením Slavie se po sezóně dohodl na ukončení spolupráce a podepsal roční smlouvu s korejským klubem, jehož sídlo je v Soulu.


Foto: © Jiří Beneš

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více