Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
8. srpna 2005

Úterní příprava v Karlových Varech

Čtvrtý díl série přípravných zápasů čeká Slavii v úterý v Karlových Varech s domácí Energií. V přípravě si zatím slávisté vedou lépe doma, kde oba zápasy vyhráli, zatímco při první cestě na stadion soupeře prohráli v Českých Budějovicích. Západočeši mají za sebou zatím dva duely s Kladnem, které zakončili vyrovnanou bilancí jedna výhra - jedna porážka. Utkání na karlovarském zimním stadionu začíná v 17:30.

Karlovy Vary zakončily loňskou sezónu na konečném desátém místě. Nezdařil se tak plánovaný atak play-off a postup mezi osm nejlepších. Výluka v NHL rozdala karty poněkud jinak, Energie se nemohla jako většina týmů spolehnout na posily ze zámoří a nakonec se do play-off neprobojovala.

O historický postup se tak budou karlovarští pokoušet znovu v příští sezóně, ale už pod vedením nového trenéra, kterým se stal Zdeněk Venera. Muž, jenž byl dlouhá léta spojený se Zlínem jako hráč, trenér a naposledy jako generální manažer. Venerovi začínal chybět kontakt s hráči a trenérské řemeslo, proto kývl na nabídku vedení Karlových Varů a přichází na západ Čech rozhodně s motivací něco dokázat. "Mým cílem je dostat toto mužstvo do play-off, předvádět pohledný hokej, kterým bychom přilákali zpět karlovarské fanoušky na stadion," zněla první slova nového kouče Energie pro klubový web.

V létě potkala tým především obměna obrany. V kolonce odchodů najdeme jména Kutlák, Harant, Bauer nebo Suur, které nahradí nové posily. Ze Vsetína přišel talentovaný bek Ondřej Němec, z Liberce Miroslav Duben, z pražské Sparty zkušený matador Josef Řezníček, který dlouhá léta oblékal dres regionálního rivala z Plzně, z německého Kasselu Petr Macholda a ze zámoří David Kudělka.

Naproti tomu útok získal jen jednu novou tvář, ze Vsetína přišel Tomáš Vak. Vedení klubu se tak poohlíží ještě po nějaké posile do ofenzivních řad. S týmem Dallas Stars navíc podepsal smlouvu mladý útočník Vojtěch Polák a chystá se tak na odchod do Ameriky.

V klubu stále také myslí na náhradu na postu brankářské jedničky za Romana Málka, který působil v loňské sezóně v Energii na hostování ze Slavie a v létě podepsal víceletou smlouvu s Plzní. V Karlových Varech tak mají momentálně k dispozici dvojici Lukáš Mensator - Edgars Masalskis. Ve výčtu možných posil se objevily jména jako Adam Svoboda nebo slovenský reprezentační gólman Rastislav Staňa, žádný z nich však do lázeňského města nedorazil a není tak vyloučeno, že půjde Energie do soutěže se stávající dvojicí brankářů, která své kvality určitě má.

V prvním přípravném utkání si karlovarští poradili v domácím prostředí s Kladnem, o vítězství 2:1 se postaral rozhodujícím gólem ve své premiéře Libor Ustrnul. Obrovitý bek a juniorský mistr světa z Moskvy 2001 po sedmi sezónách strávených v Americe uvažuje o návratu zpět, pro který si vybral Karlovy Vary. V odvetě si pak oba týmy prohodily role a Kladno doma vyhrálo vysoko 6:2.

Energie v přípravě:

Karlovy Vary - Kladno 2:1 (A.Nedorost, Ustrnul)
Kladno - Karlovy Vary 6:2 (Petr Kumstát, A.Nedorost)

Sestava Energie z prvního zápasu:

Mensator - F.Ptáček, Ustrnul, Němec, Řezníček, Duben, J.Polák, Macholda, Kudělka - Petr Kumstát, Skuhravý, Košťál - Hurtaj, A.Nedorost, Dvořák - Kucharczyk, Vak, Kraus - Pech, Alinč, Milan Procházka

Slávisté odehráli v pátek třetí přípravný zápas, do Edenu přijel Litvínov. Oproti duelu v Českých Budějovicích nešetřili trenéři žádnou z opor a na ledě to bylo znát. V pokračující tvrdé přípravě na sezónu předvedli hráči řadu pěkných hokejových momentů a hlavně přidali pět branek, z nichž poslední tři musely potěšit všechny přítomné diváky.

Dvakrát se trefil kapitán Josef Beránek, jednu trefu přidal Jaroslav Bednář, který jen potvrdil, že v útoku navrátilců s Dudou a Divíškem by to mohlo celé lajně skvěle klapat. Gólově se prosadil, už podruhé v přípravě, i mladý talent Vladimír Sobotka, který si zatím svými výkony důrazně říká o místo v základní sestavě. Z obránců se trefil Boris Žabka, který svůj výlet před litvínovskou branku zakončil ukázkovým blafákem.

"Připravujeme se na sezonu, dáváme dohromady hráče tak, aby si vyhovovali. Bylo to teprve třetí přípravné utkání, ale i přesto bylo hráno ve vysokém tempu. Byl k vidění pěkný kombinační hokej i pohledné akce," hodnotil přípravný duel s Litvínovem asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Jediným stínem utkání tak bylo zranění Dominika Graňáka, kterého při dojíždění puku při signalizovaném zakázaném uvolnění zezadu narazil na mantinel bývalý spoluhráč Adam Šaffer. Slávistický bek si ze střetu s hrazením naštěstí odnesl "jen" bouli nad okem a nemělo by se tak jednat o nic vážnějšího.

Slavia v přípravě:

Slavia - Č.Budějovice  5:3  (Bednář 2, Hruška, Vlasák, Sobotka)
Č.Budějovice - Slavia  2:1  (Divíšek)
Slavia - Litvínov  5:1  (Beránek 2, Sobotka, Bednář, Žabka)

Sestava Slavie ze zápasu s Litvínovem:

Franěk - Kadlec, Pojkar, J.Novák, Žižka, Žabka, Drtina, Kolařík, Graňák - Hruška, Beránek, Tomica - Duda, Divíšek, Bednář - Havel, Vlasák, Sup - Červenka, Sobotka, Dlouhý
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více