Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
18.8.2005

Premiérovým gólem se uvedl Jiří Drtina

přípravné utkání, čtvrtek 18.8.2005, Slavia - Chomutov
Slavia
4:2
2:1, 1:0, 1:1
Chomutov

Branky a nahrávky: 11. Havel (Bednář, Divíšek), 14. Hruška (Duda), 27. Duda (Beránek, Kadlec), 48. Drtina (Divíšek) - 11. Polanský (Šulc Jan), 54. Šulc Jan (Boháček).
Vyloučení: 8:7. Využití: 3:0. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1, 4:2

Sestavy

Slavia

Hronek - Kadlec, Pojkar, Novák, Žižka, Žabka, Drtina, Kolařík - Havel, Beránek, Tomica - Hruška, Divíšek, Bednář - Duda, Vlasák, Sup - Červenka, Sobotka, Dlouhý

Chomutov

Horčička - Révay, Šulc Jakub, P.Martínek, Boháček, Szakal, Černý, Kocek, Trefný - Boušek, Šíp, Polodna - Stavenský, Šulc Jan, Polanský - Pražák, Kostourek, Chyba - Řepík, Mikšovic, Malát

P r a h a - Ve druhém domácím přípravném utkání v tomto týdnu Slavia porazila prvoligový Chomutov 4:2. V první třetině se nejprve přesně trefuje Havel a po něm bleskurychle srovnává stav útočník Chomutova Polanský. Hruška ještě v prvním dějství strhává vedení na stranu domácích. Ve druhé části hry zvyšuje Radek Duda na 3:1 střelou do odkryté klece. Zápas plný brankových příležitostí na obou stranách vrcholí v poslední třetině, kdy svou premiérovou branku v dresu A mužstva střílí od modré čáry Jiří Drtina a poté ještě za hosty snižuje na konečných 4:2 Jan Šulc po dorážce Boháčkovy střely.

Ihned po úvodním buly si dvě slibné příležitosti vypracovala Beránkova formace. Nejprve střílel zápěstím centr prvního útoku a po něm se k zakončení dostal i jeho spoluhráč Lukáš Havel. Oba neuspěli na pohotovém Horčičkovi v brance Chomutova. Ve 4. minutě byl vyloučen Dlouhý a při následné přesilové hře trefuje chomutovský bek Boušek tyčku. V tomtéž oslabení donutil Horčičku k zákroku střední útočník Slavie Divíšek po pasu od Bednáře a následný brejk hostů skončil střelou Stanislava Stavenského na připraveného Hronka. Po uplynutí přesilové hry Chomutova vysunul Kadlec na modrou Radka Dudu a jeho střelu po sólovém úniku zastavila až spojnice klece hostí. V 11. minutě je vyloučen obránce Chomutova Jakub Šulc za držení Dudovy hole, při následné početní převaze ještě v téže minutě se Slavia ujímá vedení 1:0. Po pasu od Bednáře se do levého horního rohu Horčičkovi klece trefuje Lukáš Havel. Chomutov okamžitě po rozehrání odpovídá střelou Jana Šulce, kterou Hronek pouze vyráží, čehož využívá centr Polanský a pohotovou střelou srovnává na 1:1.

Nedlouho poté tečuje Tomica střelu Kadlece od modré a rozezvoní tyč chomutovské branky. Ještě v téže herní části se pokouší obejít na červené Vlasák soupeře Maláta, ten je nucen ho zastavit jen za cenu nedovoleného zákroku a jde na dvě minuty na trestnou lavici za podražení. Na počátku druhé minuty této přesilovky tvrdě od modré čáry vypálí Kadlec, gólman Chomutova jeho střelu vyráží před sebe k Dudovi, který bleskurychle přiklepne Davidu Hruškovi, který střílí do odkryté branky na 2:1. Na konci první části hry si nejprve vymění Duda puk se Supem, ale Horčička je na místě. Na druhé straně namíří poté svou střelu obránce Szakal do Hronkových betonů a na úplný závěr trefuje Novák, jak jinak než tvrdou střelou od modré, Horčičku do hrudi.

Po několika vlažných minutách v úvodu druhé třetiny zaváží Sup kotouč do třetiny, kde jej přenechává Vlasákovi, který svůj samostatný nájezd zakončuje forhendovým pokusem nad branku. Vlasákův útok se vyznamenává i nadále, drží chomutovské v jejich obranné třetině, ale ani Duda ani Sup své šance nevyužijí. Při Supově dorážce zachrání Horčičku již poněkolikáté tyč jeho branky. Ve 27. minutě Kadlec nahrává mezi kruhy na Beránka, který objíždí obránce hostí a na vzdálené tyči nachází osamoceného Radka Dudu, jenž zvyšuje na 3:1. Následně je vyloučen Pojkar, který si při bránění Jana Šulce počíná nedovoleně. Po celou dobu tohoto oslabení se dvě obranná komanda Slavie úspěšně brání velkému tlaku chomutovských útočníků, musí mimo jiné čelit i jejich prvnímu opravdu nebezpečnému pokusu v druhé třetině. Ten pochází z hokejky Szakala, ale Hronek je ve 29. minutě na místě a puk kryje. Při návratu z trestné lavice se do slibné šance dostane Pojkar po kombinaci s Dlouhým, ale jeho pokus končí mimo branku hostujícího týmu.

Ve druhé polovině zápasu je vyloučen Jakub Šulc, následný tlak domácích vrcholí tvrdou střelou Havla do Horčičkových betonů. Útok pokračuje a Havel zpoza branky nachází Divíška, který ztroskotá rovněž na brankáři Chomutova. V 36. minutě je k překvapení většiny diváků vyloučen Novák za faul na pronikajícího Bouška. Při početní výhodě hosté obléhají obrannou třetinu Slavie. Výsledkem je střela exslávisty Martínka, která Hronkovi sice projde mezi betony, ale poté si to namíří mimo jeho branku. Na konci druhé třetiny si ještě vytvářejí tlak hráči hostujícího týmu v čele s Malátem a Pražákem, ale ke vstřelení vyrovnávací branky jejich snaha nevede.

V úvodu závěrečného dějství si dvě kvalitní šance vypracovali hosté. Útočník Chyba a po něm Pražák však na vynikajícího Hronka nevyzráli. Nedlouho poté však brankář Slavie za svou brankou nepřesně rozehrává. K puku se dostává Šíp, který posílá na Chybu, jehož pokus Hronek chytá a úspěšně tak napravuje svou předešlou chybu. Ve 45. minutě se pod tlak dostává Vlasákův útok, střelu Szakala však Hronek s úspěchem vyráží. Ke slovu se znovu dostává Beránek a spoluhráči z jeho útoku, dvakrát zakončuje Tomica. První pokus Horčička kryje, druhý jde mimo jeho svatyni.

Ve 48. minutě nejprve Novák ve středu hřiště obchází dva protihráče, jde s Divíškem na jednoho obránce, ale Horčička skvělým přesunutím znemožňuje Divíškovi zužitkovat Novákův pas. V té samé minutě směřuje puk po nahrávce neúnavného Divíška na modrou čáru, kde ho zpracovává obránce Jiří Drtina a posílá jej nechytatelnou dělovkou pod víko Horčičkovy branky. Slavia zvyšuje na 4:1. Nedlouho poté se snaží pro změnu hosté, dělovku Révaye však Hronek kontroluje. V 54. minutě uzavírá skóre zápasu na konečných 4:2 útočník Chomutova Jan Šulc, který pohotově dopravuje do sítě Boháčkovu střelu, kterou předtím Hronek jen vyrazil. Slavia si tedy, po minulé porážce s Kladnem, připsala další vyhraný přípravný zápas.

Autor Jan Kolář, Petr Hovorka
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více