Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ROZHOVORY
30. srpna 2005

Nechceme nic jiného než titul, říká Vladimír Růžička

P r a h a - Stejné a přece jiné, takové je mužstvo HC Slavia Praha před nadcházející sezonou. „Myslím si, že máme zkušené mužstvo,“ říká v exkluzivním rozhovoru pro webové stránky HC Slavia Praha generální manažer a trenér mužstva Vladimír Růžička. Touha odčinit osudné čtvrtfinálové vyřazení z poslední sezony z něj doslova sálá. „Chceme hrát hodně vysoko v tabulce, chceme být co nejvýš, chceme titul,“ tvrdí odhodlaně a evidentně se už nemůže dočkat, až v pátek 9. září vyjedou jeho svěřenci na led k prvnímu utkání nové sezony. „Všichni se už těšíme na to, až začne extraliga. Všichni chceme, aby té přípravy už byl konec.“


Článek s Vladimírem Růžičkou o smlouvě mezi NHL - IIHF a odchodech hráčů do NHL

Bednář s Divíškem by měli zacelit mezeru po Stümpelovi s Pálffym

Bezprostředně po skončení loňské sezony jste prohlásil: Slibuji, že udělám maximum pro to, abychom se příští rok dostali minimálně do semifinále. Jak se s ohledem na tento závazek podařilo tým posílit?
Myslím si, že mužstvo i přes odchod některých hráčů zůstalo prakticky stejné. Odešli Josef Vašíček, Jozef Stümpel, odešel také Žigmund Pálffy, objev sezony, odešel Jaroslav Špaček, kterého jsme výměnou získali z Plzně za Radka Dudu. S hráči z NHL jsme už ale letos nepočítali, pouze s jednou výjimkou. Tou byl Josef Vašíček. Kdyby se ani letos NHL nehrála, ale já jsem věřil tomu, že se letos v Americe už dohodnou, byl Josef Vašíček z těchto hráčů jediný, s kým jsme tak trochu počítali. Ale dopadlo to, jak to dopadlo a to mužstvo jsme už de facto od začátku přípravy podle toho skládali. Proto jsme se po sezoně snažili zejména posílit útok, což se nám, myslím si, podařilo. Získali jsme dva vynikající útočníky, ať už to je Jaroslav Bednář, rychlé křídlo, které umí dát gól, či Tomáš Divíšek, který je velice konstruktivním hráčem, výborný centr, který v týmu nahradí Jozefa Stümpela. Oba tito hráči by měli zacelit mezeru po „Žigo“ Pálffym a Jozefu Stümpelovi. Takže tým máme v tuto chvíli kompletní, vrátili se Radek Duda z Plzně a z Jihlavy brankář Lukáš Hronek. Obrana je prakticky stejná jako loni pouze s tou změnou, že chci do mužstva více zapojit i mladé hráče. Velice dobře si v obraně vede mladý obránce Jiří Drtina, to je nový hráč, kterého určitě zapojíme do hry.


Výrazná posila týmu před novou sezonou: útočník Jaroslav Bednář.

Po sezoně jste také řekl, že byste chtěl mít Slavii zase takovou, jaká byla před dvěma lety - bojovnou, tvrdou a rychlou. Jaká tedy je?
Příprava na ledě již běží více než měsíc, máme ji hodně zaměřenou na bruslení, na kondici, na obratnost, připravujeme se na novou sezonu poctivě. Cíl je pro nás naprosto jednoznačný, jít do finále.

Mládí se vrací do sestavy

Mimochodem, tehdy jste ještě uvedl, že letos chcete dát větší šanci mladým klukům, kteří ve Slavii vyrůstali. V přípravě zatím nastoupili útočníci Vladimír Sobotka, Roman Červenka a Marek Kvapil, a obránci Jiří Drtina a Ondřej Staněk. Jaká je šance, že se dostanou do základního kádru?
Základní kádr je u nás 13 útočníků a v tom kádru ti všichni útočníci jsou, samozřejmě kromě obránce Ondřeje Staňka (Obránci Robert Horák a Ondřej Staněk budou v příští sezóně hostovat v prvoligovém týmu BK Mladá Boleslav, poznámka autora). A pokud to v sezoně trochu jen půjde, vytáhneme do A mužstva ještě mladší hráče. Tři útoky máme složené ze samých zkušenějších hráčů, kteří už mají něco odehráno, ale čtvrtou řadu bych chtěl mít složenou pouze ze samých mladých hráčů. Hodně mě mrzel odchod Milana Antoše, který byl obrovským slávistou, to rozhodnutí nebylo pro mě vůbec jednoduché, ale protože si ho vážím a a protože si myslím, že to byl hráč, který tady odehrál opravdu vynikající sezony, dali jsme mu vybrat, ať se rozhodne, kam chce odejít, že ho tam uvolníme. Mužstvo začínáme pomalu ale jistě omlazovat, musíme dávat přednost i mladším hráčům. Ve čtvrté útočné řadě přece nemůžou hrát stále do kola hráči jako jsou Kopecký, Vondrka, Dlouhý, ve čtvrté lajně by měli hrát mladší. Proto jsme se rozhodli dát ještě před sezonou do Českých Budějovic Milana Kopeckého. Takže kádr pro novou sezonu je hotový, máme třináct útočníků a osm obránců. Dva obránci (Robert Horák a Ondřej Staněk) již odešli na hostování do Mladé Boleslavi.

Předpokládám, že oba tito hráči mohou v případě nouze za A tým nastoupit…
Ano, počítám s nimi. Kdyby se něco stalo, mohou se vrátit, podobně jako Jakub Šulc, který hraje v Chomutově. S těmito třemi mladými obránci počítám, během sezony se může pochopitelně stát cokoliv.

Říkáte, že Sobotka, Červenka, Kvapil a Drtina mají místo v základní sestavě jisté, ale pokud vím, tak Marek Kvapil koketoval s Amerikou?
Koketuje s ní stále, podepsal v Tampě smlouvu a vypadá to, že bude hrát první rok na farmě. Je to hodně mladý hráč. Pro klub je samozřejmě dobré to, že za něj dostane finanční náhradu.

A co talent Vladimír Sobotka, který v přípravě vstřelil dva góly? Ten má možná na víc než „jen“ hrát post centra čtvrté řady. Jeho odchod za moře nehrozí?
K odchodu Vladimíra Sobotky teď určitě nedojde. A že, jak říkáte, hraje až ve čtvrté lajně? Myslím si, že pokud by Vladimír Sobotka hrál v jiném mužstvu, třeba i v extralize, mohl by klidně hrát i výš, ale nezapomeňme, že Slavie má v kádru takové centry jako je Tomáš Divíšek či Josef Beránek. Oba jsou to kvalitní hráči, není jednoduché hrát ve Slavii centra první nebo druhé lajny. Na to, že mu je teprve osmnáct let, že to je kandidát mužstva na mistrovství světa dvacetiletých, na to, že i mezi hráči NHL dostal vloni prostor a odehrál nějakých osmnáct zápasů v extralize, myslím, že si počíná velice zdatně. Ve Slavii jdeme cestou mladých hráčů, mladí dostávají šanci až je kolikrát pro ty starší hráče nepříjemné. Hráče, který tady odehrál tři čtyři roky, je mu třiadvacet, čtyřiadvacet let, tak ho už přece nemůžeme brát jako mladého hráče. Pro mě je mladým hráčem hokejista v rozmezí 18 až 22 let, ale my tady někdy bereme jako mladé hráče i ty, kterým je čtyřiadvacet, jako je například Milan Kopecký. Takový hráč už musí hrát ve třetí, ve druhé lajně. A pokud nezačne, tak samozřejmě musí počítat s tím, že ho do budoucna možná vyměníme.

Ten pomyslný Damoklův meč teď, dá-li se to tak říct, visí i nad Radkem Dlouhým a Michalem Vondrkou, nemýlím-li se…
Přesně tak, to jsou hráči, kteří se už musí více zapojit. Zatím jsem se rozhodl pro Milana Kopeckého, protože ta změna mu může pomoct. Ale Radek Dlouhý i Michal Vondrka jsou v té samé situaci. Ti hráči už prostě musí ukázat, že mají na to hrát výš, než jen ve čtvrté lajně.

Ještě se zastavím u Jiřího Drtiny, ten na svůj věk někdy předvádí mazácké výkony. Jak jste s ním spokojen?
Jirka určitě vystupuje mazácky, někdy hraje až s moc velkým klidem. Asi ho z toho klidu brzy vyvedu… Ale Jirka Drtina je určitě hráč, který umí být drzý. I proto se mně líbí. Je to srdcař, jde do toho naplno, je to hráč, který je pro Slavii hodně perspektivní, hodně silný, právě i tou drzostí. Myslím si, že to je hráč, který má jak u nás v extralize tak i v NHL budoucnost.


Slávistický talent – Vladimír Sobotka.

Vraťme se ještě na chvíli k Vladimíru Sobotkovi, ten byl draftován jako 106. hráč draftu, až ve čtvrtém kole, a to týmem Bostonu, kde jste hrával i vy. Ptali se vás na něj?
Samozřejmě, jezdí jej sledovat a ptali se mě na něj. Dokonce jsme jim dávali i nějaké kazety, protože ho chtěli vidět i za mořem v Americe. U Vládi je trošku nevýhoda, že je malé postavy, i když je jinak hrozně silný. Je to hráč, který má před sebou obrovskou budoucnost. Myslím si ale, že by tady měl minimálně ještě dva tři roky zůstat a teprve až potom jít do NHL. Nemá cenu nikam pospíchat, tam ho stejně budou honit po farmách, určitě se hned nedostane do prvního mužstva, i když, pokud by tu příležitost dostal, tak by to stálo za to, to zkusit. Tvrdím ale jednu zásadní věc, Vláďa Sobotka má před sebou jak národní mužstvo dvacítky, tak v příštích letech i národní A mužstvo. Myslím si, že nemá cenu to nějak uspěchat, protože je pro něj hrozně důležité, aby hrál, aby se takzvaně vyhrál. Ostatně ta jeho vyhranost je do jisté míry vidět už teď. A to ještě půjde výkonnostně nahoru, protože je to velmi šikovný hráč. Opravdu má budoucnost teprve před sebou.

Nehrozí, že kdyby přece jenom, jak jste teď sám řekl, ta šance hrát v prvním týmu bostonských medvědů byla, že odejde?
Nemůže, protože už je po termínu, ale pokud budeme jednat s jeho agentem, tak budeme chtít, aby Vláďa zůstal a hrál v našem prvním mužstvu. Myslím si, že když bude hrát u nás extraligu a v národním mužstvu, tak je to pořád lepší, než kdyby hrál v Severní Americe někde na farmě. Navíc si myslím, že je ještě hodně mladý, je mu teprve osmnáct let, neznám žádného osmnáctiletého hráče, který by hrál NHL.

Není, vzhledem k jeho produktivitě a hernímu projevu tak trochu pro něj škoda, že byl draftován až na 106. místě a ve čtvrtém kole?
U Vládi zřejmě rozhodla jeho výška, protože v NHL chtějí vysoké hráče, navíc Hanzalovi vyšlo mistrovství, a to patrně rozhodlo. Myslím si však, že z ročníku 1987 je Vláďa Sobotka nejlepší.

A co takhle dorostenecký útok Růžička ml., Sobotka, Svoboda. Má i ten šanci se podívat do extraligy? Mimochodem, kdy by je mohli extraligoví diváci poprvé na ledě spatřit pohromadě?
Nechci předbíhat, to je otázka budoucnosti. Chceme hrát hodně vysoko v tabulce, chceme být nejvýš, chceme titul, takže ty cíle jsou vysoké a bude pochopitelně i hodně záležet na výkonnosti těch hráčů, o nichž jste se zmínil. Může to být za půl roku, může to být za rok, za dva, ale každý ten hráč musí nejprve tu výkonnost potvrdit na ledě. Navíc, pokud jde o mého syna, tak je to hodně mladý hráč. Ještě rok může hrát v dorostu a přesto už hraje v juniorech. Nechci, abychom to uspěchali. Uvidíme, potřebujeme vyzkoušet i další mladé hráče. Protože někteří hráči odjíždějí na reprezentační kemp, vezmeme dva tři hráče z juniorů, kteří budou mít možnost zahrát si přátelská utkání. V juniorech máme osm nebo devět reprezentantů do osmnácti let a samozřejmě jako klub chceme, aby i tito hráči měli možnost zahrát si za A tým. Už jen například proto, že je potřebujeme ukázat, což se nám v budoucnu v podobě jejich kontraktu v NHL může vrátit. Pro náš klub by to pochopitelně znamenalo jisté finanční zabezpečení, každá koruna do klubu je dobrá. Nám na té mládeži strašně moc záleží. A když už nebude pro ně místo tady nebo v NHL, tak půjdou hrát do jiných klubů a zase za ně dostaneme finanční náhradu. Ale není to jenom můj syn, máme tady plno jiných mladých hráčů, například tady máme vynikajícího obránce Jirku Jebavého, který hraje za národní mužstvo o rok výš. Jirka má figuru, je veliký, silný, takže určitě je šance, že co nevidět i tihle hráči budou pokukovat po A mužstvu.


Tomáš Divíšek se zatím jeví jako dvorní nahrávač.

Byl jsem pro červenou čáru, ale teď mně nejvíce vadí, že se za čtrnáct dní sejdeme a hlasujeme jinak.

Nedávno jste uvedl, že jste byl proti zrušení nedávno zavedenému ofsajdu na červené, tedy proti návratu k původním pravidlům. Byl jste ale přehlasován. Teď se v APK hlasovalo o zakázaném uvolnění, jak tam jste hlasoval? Domnívám, že v tomto případě jste byl také pro zrušení, už jen třeba s ohledem na nedávné zranění Dominika Graňáka…
To ani ne. Byl jsem pro červenou čáru, už jen proto, že si myslím, že by byl k vidění určitě lepší hokej. Podle tohoto pravidla jsme odehráli čtyři zápasy a musím říct, že ten hokej byl podstatně lepší. Ano, to nebezpečí zranění při dojíždění při signalizovaném zakázaném uvolnění skutečně existuje, ale já jsem viděl největší nedostatek v jiné věci: bohužel nemáme rozhodčí, kteří to někdy pískali, a na to jsme, myslím si, trošku pozapomněli. Není jednoduché něco osm let pískat a pak najednou pískat jinak. A navíc už kvůli mládeži jsme si s Františkem Černíkem řekli, že mládež bude hrát podle toho, jak bude hrát extraliga. Přesto všechno tvrdím: pro výchovu hokejisty je lepší hrát s červenou čárou a dojížděním. Ta hra je pak kompaktnější jak co do útoku, tak i co do obrany. Je zkrátka lepší. Bavil jsem se o tom například s Robertem Reichlem - jednoznačně mně to potvrdil. O tom samém jsem diskutoval i s Milošem Hořavou. Tvrdím jednu věc, ze začátku by to byl problém i pro tu mládež, protože někteří kluci to takhle vůbec nikdy nehráli, ale myslím si, že ty pětice by hrály kompaktněji. Teď je ta hra hodně roztahaná, útočníci jsou vpředu, obránci vzadu na modré… Za poslední tři roky, co jsem u mládeže, jsem si všimnul, že už i šestá, sedmá třída takhle hraje. Ani ne tak Slavie, ale přijedou sem týmy, které hrají stejný systém jako A mužstvo: všichni si stoupnou na led a couvají. Takhle se hokej hrát nedá! Že tak hrají dorostenci, junioři, to beru, ale šestá třída? Myslím si, že mládež by se měla především naučit hrát hokej. To je můj názor. Odsouhlasilo se, že se bude hrát bez červené a já to respektuji. Všichni to tak chtějí, tak tedy tak všichni budeme hrát. Pouze mně vadí, že se za čtrnáct dní sejdeme a hlasujeme jinak.


Není jednoduché něco osm let pískat a pak najednou pískat jinak, říká o změnách v pravidlech Vladimír Růžička.

Takže byl jste pro návrat k zakázanému uvolnění bez doteku bránícího hráče, nebo nebyl?
Já už jsem chtěl, aby ta pravidla, když už jsme je vrátili u té červené čáry zpátky, abychom tu změnu nedělali vůbec. Předtím to vypadalo jako že kvůli NHL zavádíme ofsajd na červené, NHL ji nakonec zrušila a nechala pouze dojíždění a my teď zase budeme to měnit podle NHL? Ano, zase je v pravidlech rozdíl, ale oni to podle mne stejně během dvou let sjednotí.

Nejsem zastáncem toho, že jak tým prvního září nastoupí, tak desátého dubna skončí

Když se kdokoliv začne probírat sestavami v přípravných zápasech, tak zjistí, že se často mění. Například Josef Beránek vystřídal hned několik křídel: několikrát si zahrál v útoku ve složení Hruška, Beránek, Tomica, jednou jste dokonce oprášili starou spolupráci Hruška, Beránek, Sup, dvakrát si tento útok zahrál v sestavě Havel, Beránek, Tomica. Stále se tedy ještě hledá optimální složení útoků pro extraligu?
My to zkoušíme pořád, i v sezoně. Není zatím stoprocentně jisté, v jaké sestavě budeme hrát. Nějakou představu o tom ale mám…

Je to tajné?
Tajné to určitě není. Chtěl bych, aby zatím spolu hráli Marek Tomica s Josefem Beránkem a Lukášem Havlem, zatím se mi tahle lajna jeví takto nejlépe. Michal Sup by hrál s Tomášem Vlasákem a Radkem Dudou a další by hrála ve složení David Hruška, Tomáš Divíšek a Jaroslav Bednář. Do čtvrté lajny jsou připraveni Radek Dlouhý, Michal Vondrka, Vladimír Sobotka a Roman Červenka. Takže ty útoky už máme víceméně složené.


Útočník David Hruška na střídačce Slavie.

Nejnasazovanější útočnou dvojicí v přípravě byli Divíšek a Bednář. Zdá se, že se tato dvojice jeví jako optimálně složená. Tuším, že právě tito dva hráči zařídili nejvíce gólů?
Budeme hrát na čtyři útoky, všichni hráči tedy budou vytíženi, protože těch zápasů je opravdu hodně. To nelze takto generalizovat – jednou se daří jednomu, jindy druhému, uvidíme. Jak už jsem říkal, nějakou představu o tom, jak by ty lajny spolu měly hrát, mám, ale jak víte, nejsem vůbec zastáncem toho, že jak tým prvního září nastoupí, tak desátého dubna skončí. Neustále ty hráče sledujeme, díváme se, jak si vzájemně sednou, protože je hrozně důležité ty hráče poznat a dát dohromady ty, kteří si sednou. Mohou hrát dva dobří hráči vedle sebe, ale nemusejí si sednout. Útočníků máme třináct a těch variant, jak by spolu mohli hrát, je hodně. Určitě to budeme prohazovat i během sezony.

Mužstvo, které chce být úspěšné, musí vyhrávat i venku

V minulé sezoně vás nejvíce trápilo neproměňování šancí. Zlepšilo se to?
Myslím si, že máme zkušené mužstvo. Připadá mně, že zatím v těch přípravných zápasech hrajeme na šedesát sedmdesát procent, že prostě ty zápasy nehrajeme na doraz. Samozřejmě je to i tím, že máme poměrně zkušené mužstvo. Všichni se už těšíme na to, až začne extraliga, všichni chceme, aby té přípravy už byl konec. V tom je nevýhoda zkušenějších mužstev, že ta přípravná utkání hrají jenom proto, že je hrají, protože ví, že v nich stejně o nic nejde.

Také se vám nelíbilo, že jste venku nevyhráli tolik zápasů, jak byste si představoval. Ale i teď, v přípravě, jste ze tří zápasů venku dvakrát prohráli.
Samozřejmě, příprava je taková, jaká je. Zatím jsme nic hráčům nevytýkali, ale už před zápasem v Litvínově jsme to hráčům kladli na srdce, i na tréninku jsme se na to teď více zaměřili. Mužstvo, které chce být úspěšné, a které chce být zejména úspěšné v play off, musí vyhrávat i venku. Tomu musíme přizpůsobit taktiku a ti hráči to musí bezpodmínečně dodržovat. Myslím si, že možná právě proto nám ten zápas v Litvínově vyšel podle našich představ. Ale ještě stále je teprve srpen a liga začíná až v září. Výsledek z Litvínova vypadá pěkně, ale potom v soutěži to bude vypadat úplně jinak. Přece jenom samotná soutěž je jiná a play off také.

Takže se můžeme dočkat i nějakého toho překvapení?
O překvapení nebude zřejmě nouze, jen doufám, že to nebude na náš úkor. Myslím si, že extraliga bude letos hodně vyrovnaná.

S herním projevem mužstva jsem spokojený

Jedna z hokejových pouček praví, že mužstvo nemusí být složeno z nejlepších hráčů, ale musí si hlavně sednout jako tým. Říká se, že individuality rostou s mužstvem. Souhlasíte s tímto názorem? Myslíte si, že by Slavia takovým týmem letos mohla být?
To je jednoznačně pravda, ono opravdu mužstvo nehraje na jména. Mnohem důležitější je, jak je to mužstvo složené, jakým stylem hraje, jak hráči respektují pokyny trenéra, jakou trenér zvolí taktiku…, o tom výkonu rozhoduje strašně moc věcí. Existují mužstva, která nejsou silná podle jmen, ale budou hrát dobře, protože budou dělat to, co mají. I mužstva, která budou mít v týmu jména, s takovýmto týmem můžou být problémy.

Nejproduktivnější hráč Slavie v minulé sezóně Josef Vašíček se teprve nedávno dohodl na dvouleté smlouvě s Carolinou Huriccanes. Jak moc vás mrzí jeho návrat za moře a kdo by ho měl v mužstvu podle vás nahradit?
S Josefem Vašíčkem jsme byli hrozně spokojeni. Josef je velký slávista. Musím ale říct, že jsem po sezoně už ani nevěřil, že by tady zůstal. Věřil jsem tomu, že se v NHL už dohodnout musí, prostě jsem si nemohl představit zánik NHL. A i kdyby přece jen…, šel by Pepa stejně do Ruska. Samozřejmě jsme uvažovali i o té variantě, že by se nerozjela NHL. Byli jsme pro ten případ odhodláni, i co se týče finančních podmínek, mu nabídnout tolik, aby zůstal, ostatně jsem v tom smyslu s Josefem Vašíčkem mluvil, ale moc jsem s touto variantou nepočítal.

A co produktivita? Netrápí vás stále neproměňování šancí? Například v zápase proti Kladnu jste nevyužili snad tři přibližně minutové přesilovky pět na tři.
Zase ten hokej bude o šancích, my se na to určitě zaměříme. Poslední tři týdny přípravy jsme se zaměřili i na tyto herní činnosti, jako jsou dorážky, opětovná střelba z blízka, natlačování se před branku, ale někdy je to ale spíše o štěstí. Například v Litvínově nám to tam padalo, ale kupříkladu v zápase s Kladnem, i když jsme Kladno k ničemu nepustili, se ne a ne trefit. Takový je hokej. Někdo z deseti střel dá čtyři góly, někdo ze čtyřiceti jen jeden. Jde o to, jaký je celkový herní projev mužstva a já musím říct, že na to, že je teprve srpen, jsem s herním projevem mužstva spokojený. Všechna extraligová mužstva nyní trénují, chodí do posilovny, my bychom ale chtěli poslední dny před začátkem soutěže využít spíše k doladění formy.


Z Jihlavy se vrátil Lukáš Hronek. Snímky autor textu.

Nechceme nic jiného než titul

Těšíte se na novou sezonu? Cítíte chvění, trému?
Trému mám velikou, právě proto, že tomu mužstvu hodně věřím. Myslím si, že máme hodně silné mužstvo a vím, že to nebudeme mít jednoduché. Všichni se budou na nás chtít vytáhnout, nebudou hrát na sto, ale na sto čtyřicet procent. Ale zároveň se určitě těším, věřím, že to mužstvo bude úspěšné, že se zase prosadí tím naším typickým hokejem, se kterým jsme se dvakrát prokousali až do finále a jednou vyhráli titul. Po loňské sezoně, protože dopadla pro nás špatně, chci cíle nejvyšší. Zkrátka musíme tentokrát jít co nejvýš.

Takže váš cíl pro letošní sezonu?
Cíl byl vždycky stejný – vyhrát titul. Takový cíl už jsem měl, když jsem do Slavie přišel jako hráč. Všichni se mně tehdy smáli, protože jsme nakonec skončili desátí nebo jedenáctí. Po té loňské sezoně ale nechceme nic jiného než titul, chceme být minimálně ve finále. Mužstvo máme dobře poskládané a proto musíme mít ty největší ambice. Mužstvo je opravdu silné, ale musí to také potvrdit na ledě. Doufám, že slávistického fanouška letos uspokojíme, že bude rád chodit na Slavii.

Hrát v Sazka Areně, to je takový svátek

Když už jsme u těch fanoušků, vzpomínám si na vaše loňské obavy, jaká bude návštěvnost domácích zápasů v Sazka Areně. Ty ale hned záhy rozptýlily rekordní návštěvy. Svou roli při tom určitě sehrála účast řady hvězd z NHL včetně té největší - Jaromíra Jágra. Jakou návštěvnost očekáváte letos?
Doufám, že cestu na stadion si najde hodně lidí a ty dvě a půl hodiny si vyšetří na to, aby zašli na hokej, navštívili Arenu, která je dnes nejlepší v Evropě. Diváci se tady mohou bavit, vidět pěkný hokej, mohou si dát jídlo, mají mnoho informací na kostce, určitě je to pro ně zážitek. Hrát v Sazka Areně, to je takový svátek. Je to až neskutečně krásná hala, hrát v ní, to je svátek hokeje. Myslím si, že pro diváky děláme maximum. Vstupenky budou za stejnou cenu jako vloni, navíc pro Fan club zlevněné. Děti do 130 cm mají vstupné za dvacetikorunu a vstupenka obecně platí zároveň jako jízdenka na městskou hromadnou dopravu. Snažíme se opravdu pro ty fanoušky dělat maximum a já doufám, že si diváci na ten hokej do Sazka Areny zase cestu najdou, že budou spokojení, že zase budeme předvádět dobrý hokej a že budeme vyhrávat. To je to, po čem asi slávistický fanoušek nejvíce touží.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více