Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
30. října 2005

Víkendoví cestovatelé po zemích českých míří v neděli na jih

P r a h a - Teprve v osmnáctém extraligovém kole poznal tým HC České Budějovice hořkost porážky na vlastním ledě. Po výhře 3:1 se radovala Sparta. Napodobit pražského rivala mohou slávisté už v neděli od 17 hodin, ve stejný čas startuje i obvyklý online přenos. Jihočeši v předchozích dvou utkáních nezískali ani bod, a tak bude zajímavé sledovat, jak si povedou proti vedoucímu mužstvu tabulky, které má za sebou náročný souboj ve Vítkovicích i náročnou cestu přes půl republiky.

Nově složený tým remízovým králem

Českobudějovičtí vstupovali do své obnovené extraligové premiéry s vysokými cíli, obavy však mohla vyvolat velká obměna kádru. Velká část hráčů, kteří v baráži s Jihlavou vybojovala postup do nejvyšší soutěže musela přepustit své místo zkušenějším hokejistům. Na jihu Čech se tak například objevili Hübl a Veselý, velké obměny se dočkala především obrana. Z Karlových Varů přišli Kutlák a Harant, z bratislavského Slovanu zase reprezentant Vydarený.

Už první kola ukázala, že všechny obavy byly liché. Mužstvo trenéra Jandače se rychle usadilo v horní polovině tabulky a drží se zde doposud. České Budějovice může mrzet jen osm nerozhodných výsledků, takovou bilancí se žádný jiný klub extraligy pochlubit nemůže. Zajímavostí je, že ani jeden z nerozhodných duelů nenašel v prodloužení majitele bonusového bodu.

Vyrovnaní brankáři a další hvězdy

Českobudějovičtí se v úvodu sezóny museli obejít bez své největší osobnosti, brankáře Romana Turka. Mistra světa z roku 1996 tak musel zastoupit mladíček Chábera a vedl si skvěle. Podobně se nyní po vyléčení zranění daří i Turkovi.

Statistikám klubového kanadského bodování zatím vévodí centři elitních útočných formací. Předsezónní posila Hübl se dělí s Kamilem Brabencem o čelo nejsledovanějšího individuálního hodnocení. Možná nejlepší sezónu v kariéře zatím prožívá obránce Petr Gřegořek, jenž patří nejen k nejproduktivnějším bekům ligy, ale vyniká i v defenzivních činnostech. Dobré jméno potvrzuje i slovenský reprezentant Tomáš Harant.

Cestovatelé ukončí náročný víkend

Slávisté si tento víkend opravdu užijí. V sobotu večer se předvedli před televizními obrazovkami při remízovém duelu ve Vítkovicích a hned v neděli už spěchají do Českých Budějovic k dalšímu střetnutí. Atraktivní souboj lídra tabulky s černým koněm soutěže uvidí Budvar aréna od 17 hodin. Ve stejnou dobu můžete na těchto stránkách shlédnou i tradiční online přenos.
Historická bilance v extralize
SLAVIA - ČESKÉ BUDĚJOVICE
Celkem:
43  19 - 5 - 19
Doma:
22  12 - 3 - 7
Venku:
21   7 - 2 - 12
Čtvrtfinále 1996:
0 - 4 
Postavení v tabulce
1. Slavia       20  12 - 0 - 6 - 0 - 2  64:27  42
7. Č.Budějovice 20   7 - 0 - 8 - 0 - 4  41:40  29
Co mají oba týmy společného
Dres Slavie oblékala široká plejáda hráčů současného kádru Českých Budějovic - Marek Posmyk, Viktor Hübl, Petr Sailer, před sezónou přestoupil ze Slavie na jih Čech Aleš Krátoška a na hostování je v týmu (zatím do 12.12. 2005) Milan Kopecký. Až na Hübla všichni vyhráli se Slavií mistrovský titul v roce 2003. Opačnou cestou šel českobudějovický odchovanec Michal Vondrka, který přišel do Slavie v sezóně 2003/04 v rámci trejdu za Jana Fadrného.
Poslední zápasy
Vítkovice - Slavia 2:2 Zlín - České Budějovice 5:1
Sestavy v minulém kole
Franěk - Kadlec, Kolařík, Novák, Žižka, Žabka, Drtina, Graňák - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup - Hruška, Vlasák, Dlouhý - Havel, Sobotka, Vondrka - Červenka R. Turek - Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha, Posmyk - Sailer, Hübl, Krátoška - M. Kopecký, Brabenec, M. Hudec - Kotrla, Vak, Veselý - M. Hanzal, Hřebejk, J. Hanzal - Gulaš.
Nejproduktivnější hráči
1. Jaroslav Bednář 6+11 - 17 1. Kamil Brabenec 7+7 - 14
Brankáři
Petr Franěk 95,63
Lukáš Hronek 97,45
Jan Chábera 93,24
Roman Turek 93,35
Autor Karel Psohlavec
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 29.3.2024

Junioři i podruhé porazili Šumperk a mají postup na dosah

I ve druhém utkání semifinále byli slávističtí junioři efektivní a díky třem gólům v první třetině si došli pro vítězství 7:1. V sérii tak vedou 2:0 na zápasy. Druhý hattrick po sobě nasázel Vojtěch ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více