Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
30.10.2005

Brankové hody na jihu Čech

20. kolo, neděle 30.10.2005, Č. Budějovice - Slavia
Č. Budějovice
2:5
1:0, 0:3, 1:2
Slavia

Branky a nahrávky: 16.Kutlák (Krátoška), 48. Mertl – 24. D.Hruška (Graňák), 32.Tomica (Kadlec, Duda), 40. J.Novák (Beránek, Kadlec), 57.Duda (Divíšek, Tomica), 58.Beránek (Tomica, Duda). Rozhodčí: Smeták - Čech, Chytil. Vyloučení: 6:5. Využití: 0:1. Diváci: 5971. Průběh utkání: 1:0, 1:3, 2:3, 2:5.

Sestavy

Č. Budějovice

R. Turek - Gřegořek, Harant, Kutlák, Kotaška, Vydarený, Mucha, Posmyk - Kotrla, Hübl, Brabenec - M.Hudec, Vak, Veselý - Kopecký, Krátoška, Sailer - Gulaš, J.Hanzal, Hřebejk - Mertl

Slavia

Hronek - Kadlec, Kolařík, J.Novák, Žižka, Žabka, Graňák, Drtina - Duda, Beránek, Tomica - Bednář, Divíšek, Sup – D.Hruška, Vlasák, Dlouhý - L.Havel, Červenka, Vondrka

Slávisté svůj cestovatelský víkend završili výhrou na českobudějovickém ledě 5:2. Vítězství se však nerodilo snadno. Skóre otevřeli domácí zásluhou Kutláka. Svěřenci trenéra Růžičky se činili ve druhé třetině. První úder zasadil domácím Hruška. Druhou branku přidal Marek Tomica, který si doslova pohrál s domácím gólmanem Turkem a třetí trefu slávistů ve druhém dějství přidal při přesilovce obránce Novák. Zaskočení českobudějovičtí hráči se zmohli jen na snížení stavu díky Mertlovi. Poslední slovo si však vzali hosté. Tři minuty před koncem využil Divíškovu přihrávku zpoza brány Duda a zkázu Českých Budějovic dokonal kapitán Slavie Josef Beránek.

Slávisté dostali hned v první minutě možnost přesilové hry. Za nedovolené bránění si šel posedět domácí útočník Veselý. Jihočeši však mohli skórovat. Po buly ujel po pravé straně domácí Sailer a řítil se osamocen na brankáře Slavie Hronka. Ten si však se střelou svého bývalého spoluhráče poradil. České Budějovice se ve vlastním oslabení usadily v útočné třetině Slavie. V ní zahákoval domácího Hudce Duda a síly na ledě se vyrovnali. Ve hře čtyři na čtyři mohli otevřít skóre zápasu svěřenci trenéra Růžičky, ale chytrou zadovku Havla neusměrnil do sítě Vlasák a domácí brankář Turek vyrazil Vlasákovu střelu betonem. V šesté minutě se mohli radovat domácí. Novák ztratil puk v obranném pásmu „sešívaných“, k touši se dostal Kopecký, který si najel do pravého kruhu a tvrdě vypálil. Hronek jeho střelu s přehledem pokryl.

V polovině prvního dějství od modré pálil Duda, brankář Turek puk vyrazil, ale jen k číhajícímu Tomicovi. Šikovný křídelník se pokusil puk dorazit za Turkova záda, ale Turek se stačil včas přemístit a ránu zneškodnil. Skóre zápasu otevřely v 16.minutě České Budějovice. Krátoškova přihrávka našla mezi kruhy "adresáta" Kutláka, který vymetl šibenici Hronkovy svatyně -1:0. Hostující Slavia dostala vzápětí možnost přesilové hry, když za podražení šel na „hanbu“ Vydarený. Slávisté se sice usadili v českobudějovickém pásmu, ale vyloženou šanci si nedokázali vypracovat.

„Sešívaní“ začali druhé dějství přesilovkou. Na dvě minuty si šel posedět na trestnou Brabenec. Domácím dělala starost hlavně secvičená souhra jednotlivých slávistických přesilovkových formací, ale naštěstí pro ně stál v bráně vždy pozorný Turek. Slávisté se radovali ve 24.minutě, kdy Hruškovo nenápadné nahození z rohu propadlo Turkovi za jeho záda a hosté tak díky Hruškovi vyrovnali na 1:1. Gól musel potvrdit videorozhodčí. Jihočechy gól v jejich síti nabudil. O minutu později obešel tři slávistické hráče Hudec, nahrál Vakovi, ale ten na dvakrát nedokázal pozorného Hronka překonat. V 28.minutě za faul loktem na domácího Hřebejka putoval na trestnou lavici Červenka. Jihočeši však přesilovku sehráli špatně a slávisté se tak v pohodě ubránili.

Druhý gólový úder domácí defenzívě zasadil Tomica, jenž si „pohrál“ s brankářem Turkem. Na světelné tabuli tak svítil stav 1:2 ve prospěch hostující Slavie. Slávisté mohli svůj brankový náskok zvýšit, jenže nájezd dua Divíšek – Bednář v branku nevyústil. Domácí dali o sobě vědět ve 37.minutě. Bývalí slávisté Krátoška s Kopeckým však na Hronka nevyzráli. O minutu později zahákoval domácí Hübl Dudu. Duda však podle sudího Smetáka svůj pád přihrál a obdržel menší trest za nesportovní chování. Vzápětí však hlavní arbitr vyloučil domácího Hudce za sekání, kterého se dopustil „odsouzený“ Hudec dopustil na Hronkovi. Domácí fanoušci Smetákovo rozhodnutí neskousli a zaházeli hrací plochu lahvemi. Jedna málem trefila Smetáka a tak pořadatelská služba musela nepořádek vzniklý na ledě uklidit smetáky. Trenér Růžička si vzal oddechový čas. Dvacet pět vteřin před koncem druhého dějství se rozvlnila síťka za domácím Turkem potřetí. Slávistický obránce Novák si tak dlouho hledal místo gólového zásahu, až jej našel u jedné z tyčí Turkovy svatyně – 1:3.

V začátku závěrečného dějství dal o sobě vědět českobudějovický útočník Petr Sailer, jenž se snažil přehodit brankáře Hronka, který byl hodně z brány venku. Gólman hostí si s vypětím všech sil s jeho lobem poradil. Ve 44.minutě dostali díky Graňákovu vyloučení domácí další možnost přesilové hry. S tou však naložili stejně, jako s těmi předchozími. Jihočeši svou počáteční aktivitu přetavili v gól v čase 47:04. Graňákovu chybu v rozehrávce využil Mertl a snížil tak z pohledu domácích na 2:3. Deset minut před koncem poznamenalo zápas zranění malého chlapce, kterého zasáhl letící puk do hlavy a musel být ošetřen pracovníky záchranné služby. Jihočeši hýřili aktivitou, ale prosadit se střelecky domácím nešlo. Jejich trápení zhoršil v 57.minutě Duda, jenž využil Divíškovu přihrávku zpoza brány a poslal puk střelou pod horní tyčku Turkovy svatyně. Dílo červenobílé zkázy dokonalo duo Tomica - Beránek. Oba útočníci unikli svým pronásledovatelům a pro kapitána Slavie Beránka bylo překonání ležícího Turka snadným úkolem a uzavřel tak skóre zápasu na 5:2 z pohledu hostující Slavie.

Ohlasy trenérů
Milan Kupka (České Budějovice): "Bylo vidět, že Slavia je v současné době ve velké pohodě. Soupeře nerozhodilo ani naše jednobrankové vedení po první třetině. Hosté sice vyrovnali dost laciným gólem, ale pak už byli lepší a vítězství si pohlídali."

Jiří Kalous (Slavia): "Obrovské nasazení obou soupeřů určilo ráz celému zápasu. Hrál se velmi dobrý a pro diváky atraktivní hokej. Klíčovým momentem zápasu bylo, že jsme si vytvořili dvoubrankový náskok. Domácí tým to donutilo otevřít hru a tlačit se dopředu, takže jsme v závěru mohli zvýšit až na konečných 5:2. Přestože jsme hráli i v sobotu ve Vítkovicích a máme za sebou náročné cestování, fyzicky jsme všechno zvládli bez problémů a odehráli jsme dobré utkání."

Autor Jan Beneda
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více