Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.11.2005

Slavia vydřela ve Vsetíně vítězství

27. kolo, pátek 25.11.2005, Vsetín - Slavia
Vsetín
2:3
2:1, 0:1, 0:1
Slavia

Branky a nahrávky: 7. Rob (Stantien, Valko), 10. Bauer (Janků) - 20. Graňák (Vlasák), 35. Bednář (Duda, Beránek), 51. Vlasák (Duda, Sup) Rozhodčí: Blecha - Čech, Chytil. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 2458. Průběh utkání: 2:0 - 2:3.

Sestavy

Vsetín

Hovi - Ponomarev, Augusta, Bauer, Horák, Luža, Bolf - Valko, Stantien, Rob - Janků, Steiner, Jenáček - Květoň, R. Hruška, O. Hruška - Dubec, Duba, Sakrajda.

Slavia

Franěk (21. Hronek) - Kadlec, Drtina, J. Novák, Žižka, Kolařík, Graňák - Bednář, Beránek, Tomica - Duda, Vlasák, Sup - D. Hruška, Dlouhý, L. Havel - Červenka, Vondrka.

Slavia přijela do Vsetína v roli jednoznačného favorita. Úvod zápasu tomu ale vůbec nenasvědčoval. V 7. minutě poslal do vedení domácí Luboš Rob a v 10. minutě to bylo dokonce již 2:0, když využil přesilovku Richard Bauer. Za hosty dokázal snížit téměř současně se sirénou oznamující konec třetiny Dominik Graňák. První branka slávistického beka v této sezóně se ukázala být jako velmi důležitá. Ve 35. minutě na ni navázal obrozený střelec Jaroslav Bednář a bylo vyrovnáno. Rozhodnutí přineslo záverečné dějství. Necelých deset minut před koncem se proti finskému branáři Hovimu prosadil Tomáš Vlasák a jeho gól se ukázal být vítězným. Slavia vyhrála Na Lapači po dvou letech.

Valaši po nepříliš povedeném utkání s Libercem nastoupili do první třetiny ve svižném tempu. První šanci si už ve 40. sekundě vytvořil domácí Pavel Janků, jenž se snažil tečovat střelu svého spoluhráče Jenáčka. Ve 4. minutě byl za vysokou hůl vyloučen domácí obránce Bauer a Slavia si vytvořila první šanci. Jaroslav Bednář střílel z mezikruží do betonů finského brankáře Hoviho. Ten nastoupil v brance od začátku místo Martina Altrichtera. V 7. minutě slávističtí obránci hrubě chybovali. Graňák s Kolaříkem nedokázali v nouzi vyhodit. Roman Stantien přenechal puk Luboši Robovi, který si najel mezi kruhy a střelou pod vyrážečku otevřel skóre utkání. Následně Franěk efektně semaforem vychytal Jenáčka. V 8. minutě odešel na trestnou lavici za hákování slávistický Tomica. Domácím se přesilovka vůbec nedařila, přesto se na jejím konci zaradovali podruhé. Richard Bauer zastavil kotouč mířící z rohu kluziště a nahozením od modré přesně trefil pravý horní růžek Fraňkovy branky. Poté přebrala tempo hry Slavia. Ve 13. minutě zakončoval její kombinaci tvrdou vysokou střelou Jan Novák a o pět minut později nadvakrát pokoušel štěstí příklepem pro změnu obránce Tomáš Žižka. Už se zdálo, že se třetina dohraje v poklidu, ale sekundu před koncem rozesmutnil domácí Dominik Graňák, jenž střelou zápěstím snížil na rozdíl jedné branky.

Ve druhé třetině se v brance Slavie objevil místo Fraňka Lukáš Hronek a nutno říci, že si vedl lépe než jeho konkurent. Hra se v prostřední části hodně přiostřila. Při vyloučení hostujícího Kolaříka ve 23. minutě spálil velkou příležitost domácí obránce Bauer, jenž sám před brankou trefil jen Hronka. O tři minuty později dostali příležitost přesilovky hosté, to když se proti pravidlům provinil domácí mladík Květoň. Slávisté svírali Valachy v jejich pásmu po celé dvě minuty. V jejich největší šanci se ocitl Michal Sup, který po křižné přihrávce Kadlece tvrdou střelou provětral Hoviho. V 30. minutě se osmělili i domácí. Do brejku vyslaný Pavel Janků střílel z pravého křídla mezi betony gólmana hostů, ten však v této situaci nezklamal. O minutu později zahrozili vsetínští mladíci. Ondřej Hruška zkoušel chytře propasírovat puk zpoza branky. Ve 33. minutě byl vyloučen Beránek, na druhé straně ale fauloval Valko a tak se hrálo 4 na 4. Po skončení slávistického trestu domácí špatně střídali a tvrdě za toto zaplatili. Vrátivší se Josef Beránek vystřelil od modré, Duda tečoval puk nohou k Jaroslavu Bednářovi, který celou akci dokončil střelou do odkryté části branky - 2:2. Ve 37. minutě po menším závaru Vsetína podrazil u své branky Radek Duda Sakrajdu a po menší šarvátce s Lukášem Dubou byl vyloučen na 4 minuty. Duba dostal za hrubost 2 minuty. Třetinu ukončil faulem Josef Beránek, jenž zahákoval Květoně.

Vsetínští vkročili do třetí třetiny přesilovkou, jenže ta se jim vůbec nepovedla. Pouze Bauer zkoušel pozornost Hronka. Ve 43. minutě byl vyloučen znovu Lukáš Duba a Slavia zle zatápěla a ostřelovala vsetínskou branku. Jan Novák pálil od modré, domácí Sasu Hovi skvěle rozklekem jeho střelu vyrazil. O tři minuty později kontrovali Vsetínští otočkami Jenáčka a Stantiena. V další minutu nato ujeli do situace 2 na 1 Steiner s Jenáčkem, ale nedokázali ani trefit branku. V polovině poslední části si domácí vytvořili další příležitost. Obránce Ponomarev zatáhl puk po levé straně a jeho střílenou přihrávku tečoval Valko jen těsně vedle pravé tyčky Hronkovy branky. Rozhodnutí přinesl čas 50:50. Hostující Tomáš Vlasák ukázal svůj důraz, když nadvakrát střelou po ledě překonal Hoviho a vstřelil tak vítězný gól zápasu. Domácí se pak už k ničemu nedostali, ani ke hře bez brankáře. Slávisté perfektně pokrývali střední pásmo a nepouštěli soupeře na dostřel své branky. V 53. minutě naopak fauloval domácí Horák a desetiminutový osobní trest obdržel Pavel Janků. Slavia tak zvítězila ve Vsetíně po dvou letech.

Ohlasy trenérů
Břetislav Kopřiva (Vsetín): "Po nevydařeném zápase s Libercem jsme se zvedli. Kluci odevzdali na ledě maximum, díky enormnímu nasazení jsme dokázali eliminovat útočnou sílu soupeře. Důležitá byla branka v závěru první třetiny. Pak už bylo jasné, že kdo dá další gól, tak vyhraje."

Vladimír Růžička (Slavia): "Nezačali jsme špatně, ale dvakrát jsme rychle inkasovali. Důležité bylo, že jsme na konci první části snížili. Od druhé třetiny jsme dobře hlídali střední pásmo. Dnes vyhrál šťastnější. Fraňka jsme střídali, abychom se probudili."
Autor Jan Hrbáček, Lukáš Hykš
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více