Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
26.11.2005

Vítězství přinesly přesilovky

28. kolo, sobota 26.11.2005, Slavia - Kladno
Slavia
5:1
2:0, 1:1, 2:0
Kladno

Branky a nahrávky: 3. J.Novák (Vlasák), 15. Vlasák (Kadlec, Duda), 31. Vlasák (Graňák), 51. Bednář (Beránek, Tomica), 56. Sup (Vlasák) - 35. Bílek (Martin Procházka, Huml). Rozhodčí: Homola - Guth, Rittich. Vyloučení: 10:8. Využití: 3:1. Diváci: 4 334. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1

Sestavy

Slavia

Franěk - Kadlec, Drtina, J.Novák, Žižka, Kolařík, Graňák - Bednář, Beránek "C", Tomica - Duda, Vlasák, Sup - D.Hruška, L.Havel, Dlouhý - Červenka, Vondrka

Kladno

Orct - Pavlas, Evan, Procházka L., Čech V., Zeman, Špelda, Hořava P. - Bílek, Huml, Procházka M. - Havel M., Kuchler, Tlustý - Horna, Zajíc "C", Frolík Mi. - Kucharczyk, Kazatel, Besser

P r a h a - Velké množství přesilovek viděli dnes diváci v Sazka Areně. Novákovou střelou od modré využila Slavia hned tu první v zápase a ve 3. minutě se dostala do vedení. Poté se dvěma góly připomněl i slávistický odchovanec Tomáš Vlasák, jeho trefa z minuty 31. byla opravdu ukázková! V celém zápase zaznamenal centr druhého útoku čtyři body za dva góly a dvě gólové asistence a právem je označen za hrdinu dnešního podvečera. Za hosty snižoval na 1:3 z jejich pohledu dorážkou v přesilovce Vítězslav Bílek, ale to bylo ze strany Kladna vše. Na konečných 5:1 navýšili skóre Jaroslav Bednář a Michal Sup.

Začátek utkání vyšel Slavii podle představ. Nepůjčila hostům skoro puk, navíc hned ve druhé minutě přišlo vyloučení kladenského Havla. Slávisté se nastěhovali do útočného pásma a netrvalo dlouho, a potvrdili svou výbornou úspěšnost v přesilových hrách. Početní výhodu režírovali od modré čáry Kadlec s Novákem a třetí pokus z jejich palby byl gólový. Novák dostal přihrávku od Vlasáka, měl dost času napřáhnout a propálit vše co mu stálo v cestě – 1:0. Hlavní rozhodčí Homola od začátku nasadil přísnější trend v posuzování faulů, kterého by se sudí měli držet od listopadové reprezentační pauzy. Trestné lavice tak na obou stranách nevychladly. Slavia byla nejdříve potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě, dravého Zajíce pak s obtížemi bránil Graňák a musel si pomoct faulem. Kladnu se naskytla dvojnásobná přesilovka trvající padesát vteřin. Fraňka ale ohrozil jen obránce Špelda, jeho střelu strážce slávistické svatyně vytěsnil ramenem s trochou štěstí nad bránu.

Už při hře pět na čtyři se ocitnul v dobré pozici Pavlas, jeden ze dvou kladenských hostů z Ústí nad Labem. Franěk musel proti jeho střele předvést rychlou reakci, aby byl včas s betonem u levé tyče. Za chvíli dostali “Buldoci” šanci na reparát, Martin Procházka našel volného Bílka, ale ten se jen zastřeloval vysoko nad bránu. O pár vteřin později Franěk duchapřítomně vložil svou širokou brankářskou hůl do přihrávky mířící na Martina Procházku, který číhal na svou šanci. Vtipnou kombinaci ukázal druhý slávistický útok, Duda prodloužil puk na Supa, který stačil postrčit puk směrem na Orcta a vyvést ho z klidu.

Stav se neměnil, podařilo se to až při dalším vyloučení, kdy na trestné lavici seděl Besser. Dlouhý pobyt a zámek v útočném pásmu zakončil ranou Kadlec, za bezmocného Orcta dorazil kotouč do sítě Vlasák, který stál ve správný čas na správném místě – 2:0. Gól padl navíc při signalizovaném vyloučení kladenského hráče a tak pokračovala přesilovka Slavie. Orct ale další trefu do “černého” nepřipustil, nejvíce se o to snažil Tomica. Pro změnu si další přesilovku po čase zahrálo Kladno, ale nebylo vůbec nebezpečné a naopak mohlo zahřmít na druhé straně. Hruška npaříč útočné třetiny našel volného Beránka, jeho rychlá střela švihem mířila jen do výstroje Orcta. První tak tak přinesla dva góly a čtyři dvouminutové tresty na obou stranách.

Kdo očekával, že ve druhé třetině bude opět v hlavní roli sudí Homola, tak se nemýlil. Hromadit se ale začaly především tresty Slavie. Domácí se tak většinu prostřední části spíše bránili, naopak Kladno mělo šanci se dostat do tlaku a zpět do zápasu. Hned v úvodu při trestu Žižky pálil nepříjemně zpoza obránce Frolík, ale Franěk odolal, stejně jako dalším těžkým ranám Pavlase a Libora Procházky, který si sjel do šance od modré čáry. Zakrátko dostala možnost hrát pět na tři i Slavia, ale stejně jako kladenští nic nevymysleli. Během 39 vteřin vyslal na Orcta jedinou ránu Kadlec, pak se hosté osvobodili. V době, když už bylo Kladno ve čtyřech, málem zvedla ruce nad hlavu Hruška, když jeho přihrávku srazil jeden z obránců směrem na Orcta. Ten nakonec našel puk mezi betony, další práci pak měl při průniku Havla, který se nerušeně vydal na projížďku až do jeho blízkosti. Nějakou dobu se hrálo v pěti na obou stranách, ale to se po chvíli zase změnilo. Huml vedl v přesilovce nájezdníky Rabatu, domácím při závaru docela zatrnulo.

V polovině utkání vnesl do bojovného a častými vyloučeními ovlivněného duelu trochu krásy slávistický útočník Vlasák. Převzal puk od Graňáka, chytrou stahovačkou se zbavil obránce a střelou po ledě našel přesně mezeru mezi betony Orcta, kterému navíc ztěžoval výhled clonící Sup – 3:0. Ve 35.minutě přestalo Kladno pohrdat přesilovkami a jednu už využilo. Bílek měl po odražené střele spoustu času před odkrytou bránou a mohl si vybrat, kam puk pošle – 3:1. Orcta po delší době provětral výpadem z levého křídla Červenka, nebezpečněji už vypadala akce Beránka po vyhraném buly, bekhendovou střelu Orct vyrazil. Ve 37.minutě šel podruhé v krátkém sledu za “katr” Duda, ale Kladno už si nevedlo tak dobře jako při předchozím jeho vyloučení. Jen pár vteřin po vypršení Dudova trestu udělal před Fraňkem trochu “vítr” Horna, zblízka dorážel těsně vedle levé tyčky. Druhé třetina skončila “stylově” vyloučením Dlouhého, kterého ale doprovodil Zajíc a hrálo se chvíli čtyři na čtyři.

Třetí dějství otevřela rychlá souhra druhého útoku Slavie, kterému se v utkání dařilo. Akci začal Vlasák, Duda posunul puk na Supa, který kladenským obráncům uletěl po křídle a trefil tyč. Slavia se rozhodně nechtěla spoléhat jen na bránění dvougólového náskoku, do úniku se málem dostal Dlouhý, ale přihrávka Hrušky byla nakonec o něco delší než potřeboval. Ve 46.minutě výrazně podržel svůj tým Franěk, když předvedl nejlepší zákrok zápasu. Bílek dostal dlouhou přihrávku, proskočil slávistickou obranou a nahrával do šance Martinu Procházkovi, proti jehož střele se Franěk bleskově přesunul. Hned z protiútoku vyslal na Ocrta “jedovku” Bednář. Probuzený střelec se dočkal o pár minut později. Tomica založil ve středním pásmu akci, Beránek se dostal spolu s Bednářem rázem do přečíslení. Slávistický kapitán adresoval přesnou přihrávku a Bednář suverénním způsobem provedl bekhendový blafák a zavěsil puk pod “víko” – 4:1. O osudu utkání už bylo rozhodnuto, oslabenému Kladnu, kterému v Sazka Areně chybělo několik opor, už nezbývalo moc sil na obrat. Výsledek z pohledu Slavie vylepšil ještě v 56.minutě Sup, když dostal v přesilovce přihrávku od Vlasáka a vychutnal si Orcta – 5:1. Závěrečné minuty už slávisté dohrávali za ovací fanoušků, po třetím vítězství v řadě se minimálně do neděle vrátili na první místo před Liberec.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Kladno
Bednář 2+1
Beránek 4+1
Červenka 1+0
Dlouhý 0+0
Drtina 1+0
Duda 1+0
Graňák 2+0
Havel L 3+0
Hruška D. 2+0
Kadlec 5+2
Kolařík 0+1
Novák J. 2+3
Sup 4+0
Tomica 2+0
Vlasák 3+1
Vondrka 0+0
Žižka 2+0
celkem 34
14, 9, 11
Besser 0+0
Bílek 5+2
Čech V. 0+0
Evan 0+0
Frolík Mi. 1+1
Havel M. 1+0
Horna 2+3
Hořava P. 0+1
Huml 4+0
Kazatel 1+0
Kucharczyk 1+0
Kuchler 1+0
Pavlas 4+2
Procházka L. 2+0
Procházka M. 2+2
Špelda 2+2
Tlustý 3+2
Zajíc 1+0
Zeman 1+1
celkem 31
12, 12, 7
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Kladno
Beránek 19:14
Červenka 2+2
Dlouhý 1+0
Duda 1+1
Havel L. 4+2
Hruška D. 1+0
Tomica 1:1
Vlasák/td> 11+7
Vondrka 1:0
celkem 41:26
úspěšnost 61,20 %
Třet.: 16:6, 14:10, 11:10
Besser 0:1
Havel M. 0+1
Horna 0:1
Huml 12:15
Kazatel 2+3
Kuchler 4:9
Procházka M. 0:1
Zajíc 8:10
celkem 26:41
úspěšnost 38,80 %
Třet.: 6:16, 10:14, 10:11
Brankáři
Slavia Kladno
Fraňěk 96,77 %
zásahy 30
góly 1
Orct 85,30%
zásahy 29
góly 5
Nejlepší hráči
Slavia Kladno
BERÁNEK
Vlasák
Franěk
BÍLEK
Horna
Huml
Ohlasy trenérů

Ondřej Weissmann (Slavia): "Utkání nebylo tak jednoznačné, jak to vypadá podle výsledku. Měli jsme hodně cestování a ze Vsetína jsme přijeli v noci, takže jsme z toho měli trochu obavy. Rozhodující bylo, že jsme v první třetině využili dvě přesilovky a naopak ve čtyřech dobře bránili."

Petr Tatíček (Kladno): "V naší situaci musím hráčům poděkovat za bojovnost a za to, že jsme hráli do poslední minuty. Rozdíl byl především v přesilových hrách, u Slavie byla vidět větší zkušenost a šikovnost. Domácí zaslouženě vyhráli. K šesti našim zraněným přibyl v pátek i Kalla, který má doufám jen naražené koleno."
Na tiskové konferenci zleva: Ondřej Weissmann, Ladislav Blažek a Petr Tatíček.

Autor Miroslav Votava, Petr Hovorka
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video