Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
28. října 2001

Dorostenci ztratili bod, junioři všechny tři

Extraligovým juniorům ani dorostencům se v posledním kole moc nedařilo. V souboji s mladými Plzeňany odešli junioři Slavie poraženi na domácím ledě, dorostenci zase smolně přišli o vítězství na ledě Pardubic.

14. kolo - Diderot extraliga juniorů:
Sparta Praha – Slavia Praha 3:5 (1:0, 0:3, 2:2)
Branky Slavie: Micka 2, Malát, Svoboda, Švagrovský
Slavia sehrála výborně první dvě třetiny a měla hru pod kontrolu. Přestože po první části prohrávala, zdálo se být jen otázkou času, kdy slávisté strhnou zápas na svou stranu. "Ve třetí třetině jsme se ale stáhli, asi jsme se obávali o výsledek," říkal trenér Jiří Kalous. Sparta toho využila a vyrovnala. "Závěr však patřil nám a zaslouženě jsme vyhráli."

14. kolo - Nutella extraliga dorostu:
Slavia Praha – Keramika Plzeň 8:1 (2:0, 3:0, 3:1)
Branky Slavie: J. Novák, R. Novák, Langmajer, Beránek, Birner, Šindel, Červenka, Špelda
Slávisté byli po celý zápas lepší, hráli daleko agresivněji a zaslouženě zvítězili. Slavia měla zápas plně pod kontrolou, jen v části druhé třetiny byla hra poněkud rozháraná kvůli vyloučením. „Plzeň s námi letos už dvakrát prohrála a vždycky se jí vůbec střelecky nedařilo. Teď s námi chtěli asi hrát otevřenou partii a věnovali se spíše útočení než bránění, a to se jim nevyplatilo,“ vysvětloval nakládačku trenér František Pomahač.

15. kolo juniorské extraligy:
Slavie Praha – Plzeň 1:3 (0:0, 0:2, 1:1)
Branka Slavie: Švagrovský
Plzeň vycházela ze zajištěné obrany a byla v tomto ohledu lepší než Slavia. Úpornou obrannou středního pásma znemožňovala Slavii proniknout před plzeňského brankáře. Rozhodly neproměněné slávistické přesilovky, kterých měla celkem devět. „Neprosadili jsme se při hře 5 na 5 a bohužel ani při přesilové hře. Plzeň dala 2 góly z přesilovek a to nás zlomilo,“ zdůraznil trenér juniorů Jaromír Šindel. Neproměněné množství šancí slávisty může jen mrzet. Jediný střelec Slavie Švagrovský se rozstřílel po počátečních rozpacích, dal již třetí gól ve třetím po sobě jdoucím zápase. Dobrý výkon podal brankář Hynek, ačkoliv měl velice těžkou situaci, když čelil častým plzeňským přečíslením.

15. kolo dorostenecké extraligy:
HC IPB Pojišťovna Pardubice - HC Slavia Praha 5:5 (2:1, 0:3, 3:1)
Branky Slavie: Červenka 2, Šindel 2, Birner
Hráči na obou stranách vletěli do zápasu doslova raketově. Už v 9. vteřině vstřelil vedoucí branku slávistů Červenka, ve 47. vteřině bylo vyrovnáno a v páté minutě již hosté vedli. Slávisté sehráli výbornou druhou část, kdy soupeře pustili pouze do jedné gólové šance. "Nejprve Birner dalekonosnou střelou a la Jiří Jarošík vyrovnal a pak přidali další branky Birner s Červenkou," popisoval druhou třetinu trenér František Pomahač. V 5. minutě třetí třetiny dostal Slavii do tříbrankového vedení Šindel a Slavia měla další dobré šance, jenže další střely do pardubické branky nezapadly. Deset minut před koncem Pardubice náhodně snížily, polila je živá voda a v závěru se jim podařilo vyrovnat.

Autor David Schlegel, Ivana Paulová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více