Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
21. února 2006

Branek bylo dost, ale příliš netěšily

P r a h a - Během olympijské pauzy zpestřují extraligovým celkům přípravu i přátelské zápasy. Slavia odehraje dva, po tom prvním ale moc spokojenosti nebylo. Do Edenu přijely v úterý České Budějovice a nadělily červenobílým osm branek. Slavii vedl ze střídačky osamocený Jiří Kalous. “Nepřikládáme tomu takovou váhu, ale je pravda, že těch branek je dost,“ nedělal na jedné straně z vysoké porážky vědu, ale neskákal ani radostí slávistický kouč.

Slavii chyběl v utkání obránce Tomáš Žižka a jen v civilu přihlížel Milan Kopecký, který se dává dohromady po zranění. Do branky se postavil Lukáš Hronek a nakonec se stal smutným hrdinou zápasu, když spoustu šancí soupeře pochytal, ale nakonec i díky nedůrazné obraně lovil celkem osmkrát puk ze své sítě. ”Především jsme byli domluvení na tréninkovém zápase, aby měla příprava trochu zábavnější formu,” vysvětlil význam přípravného duelu před vrcholem sezóny v reprezentační pauze asistent trenéra Jiří Kalous. Na hodnocení výkonu svého mužstva nemohl najít příliš pozitiv, ale porážka v přípravě, byť takovým rozdílem, není zas taková tragédie a Slavii čekají daleko důležitější zápasy. ”Samozřejmě ten příděl do naší branky je vysoký, ale na druhou stranu jsme dostali hodně branek v oslabení nebo při signalizovaném vyloučení, naopak sami jsme spoustu šancí neproměnili. Nepřikládáme tomu takovou váhu, ale je pravdu, že těch branek je dost,” trpce se usmál.

Na střídačce byl z trenérů sám, jeho kolega Ondřej Weissmann je s národním týmem na olympiádě v Turíně, kam odletěl jako divák na závěrečné boje i hlavní kouč a GM Slavie Vladimír Růžička a už dneska bude sledovat z hlediště utkání s Kanadou. Šéfa reprezentačního úseku určitě výsledek přípravy s Českými Budějovicemi nepotěší, až se ho dozví. ”Cítil jsem se normálně,” usmál se Jiří Kalous nad otázkou, jak si připadal na střídačce v roli jediného vládce. ”Je to v rámci tréninkového procesu, bylo to domluvené předem, že tu Růža nebude a nedělalo mi to žádný problém.”

V pátek se Slavia představí v dalším přípravném utkání v Edenu proti Litvínovu. A 28.února v úterý se už znovu rozjede extraligový kolotoč, na programu budou zbývající čtyři kola v základní části a pak už začne play-off. Slávisté v rámci přípravy absolvovali i čtyřdenní pobyt na horách ve Špindlerově Mlýně, který měl především odpočinkový charakter. ”Bylo to perfektní, hráči mělo s sebou rodiny a myslím si, že to opravdu účel splnilo. Oddychli si od hokeje, přínos byl fajn, byla tam dobrá atmosféra, hodně sněhu, kluci si zalyžovali nebo si užili na snowboardu. Všechno dohromady se povedlo, dobrá regenerace, byl tam bazén, perfektní ubytování. Byli jsme spokojení,” nemohl si vynachválit Jiří Kalous příjemnou část přípravy.

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více