Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
23. února 2006

Slavia přivítá v Edenu Litvínov

P r a h a - Opět v pravé poledne nastoupí hokejisté Slavie k přípravnému zápasu, tentokrát v pátek proti Chemopetrolu Litvínov. Slávisté budou chtít napravit výsledek a především dojem z předchozí domácí přípravy proti Českým Budějovicím, kdy si z ledu odnesli ranec osmi gólů. Olympijská přestávka se pomalu chýlí ke konci, potom už budou všechny myšlenky směřovat k play-off Tipsport extraligy.

"Chemici" mají vlastně už po sezóně, ztratili veškeré naděje na postup do play-off a nemusejí je trápit ani opačné starosti s baráží, kterou už má jasný Vsetín. Vedení klubu tak svolilo před koncem přestupního termínu k odchodům několika klíčových hráčů, o které byl zájem v jiných klubech nebo v zahraničí a utržilo za ně finanční náhradu do pokladnice.

V extralize budou působit na hostování do konce sezóny ve Zlíně Jan Benda a Michal Trávníček, posilou Slavie se stal zkušený forvard Ivo Prorok. Do švédského klubu Skelleftea zamířil Daniel Branda a do Slovanu Bratislava byl uvolněn obránce Vladimír Gýna. Trenéři Václav Sýkora - Petr Fiala tak dají v závěru základní části šanci většímu počtu juniorů. Kapitán mužstva a sportovní ředitel klubu Robert Reichel v Litvínově zůstal, i když by se určitě našli zájemci o jeho služby.

Litvínov se bude v posledních čtyřech kolech snažit udržet dvanáctou příčku, kterou okupuje zatím jen o lepší skóre před Kladnem, případně přeskočit v tabulce Plzeň, která má na "Chemiky" náskok tří bodů. V rámci 50.kola přijede na sever Čech Slavia.

Během olympijské pauzy odehrál Litvínov už dva přípravné zápasy. Nejprve si zajel do Polska k duelu s Cracovií Krakow, kde tým posílil i kmenový hráč Litvínova Ivo Prorok, který však zbytek sezóny odehraje za Slavii. "Rocky" dvěma góly přispěl k vítězství Chemopetrolu 8:4. Další zápas na Spartě měli Podkrušnohorci dobře rozehraný, po gólech Poživila a Šaffera vedli po první třetině o dva góly, ale Pražanům se povedl obrat a vyhráli 3:2.

Sestava LIT z přípravného duelu na Spartě:

Jarina - Hranáč, Poživil, Ťupa, Punčochář, Skuhrovec, Kočí, Kuncl - Jánský, Reichel, Kubinčák - Šaffer, Sklenička, Bednařík - Zadina, Rindoš, Závada - Švejda, T.Martinec, Gombár

Výsledky LIT v přípravě:

Cracovia Krakow - LIT 4:8 (Prorok 2, Sklenička, Závada, Poživil, Šaffer, Ťupa, Gombár)
Sparta - LIT 3:2 (Poživil, Šaffer)
Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více