Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
28.2.2006

Slavia pokračuje vítězně

49. kolo, úterý 28.2.2006, Slavia - Třinec
Slavia
3:0
0:0, 1:0, 2:0
Třinec

Branky a nahrávky: 37. Sup (J.Novák), 49. Kadlec (Bednář), 60. Sup (Bednář, Vlasák) . Rozhodčí: Minář, Mikula - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 10:10. Využití: 1:0. Diváci: 3432. Průběh utkání: 3:0

Sestavy

Slavia

Franěk - Kadlec, Pojkar, J.Novák, Žižka, Žabka, Graňák, Kolařík, Drtina - D.Hruška, Beránek "C", Tomica - Duda, Vlasák, Sup - Bednář, Divíšek, Prorok - Vondrka, Sobotka, Dlouhý.

Třinec

Vojtek (47. Biegl) - Výtisk, Pácal, Hunkes, Chmelíř, Kroupa, Frolo, od 41. navíc Tesařík - Huna, Skořepa, I. Padělek - Kudrna, Peterek "C", Hašek - Janků, Polanský, Tomas.

P r a h a - Do prvního utkání po olympijské přestávce vstoupila Slavia vítězstvím. Svěřenci Vladimíra Růžičky měli po celé utkání převahu, kterou také proměnili v tříbodový zisk. V úvodním dějství si domácí připravili řadu šancí, ale vždy jim jeden krůček k úspěšnému zakončení chyběl. Slávisté se postupem času rozehráli k výbornému výkonu. Ve druhé třetině hru kouskovala řada vyloučení a právě jedno z nich sešívaní využili. V 37. minutě dorazil za Vojtkova záda střelu Nováka Michal Sup. Třinec se do šancí dostával sporadicky a převážně z brejků, jeden z nich nevyužil v závěru druhé třetiny Janků. Ve 47. minutě došlo ke střídání hostujících brankářů, zraněného Vojtka vystřídal Biegl, který již za dvě minuty inkasoval z hole Kadlece. Třinec se vrhl do útoku a v 59. minutě trefil dokonce Skořepa tyč. Domácí ale vítězství uhájili, když třetí gól vsítil dorážkou Vlasákovy střely znovu Michal Sup.

Po opatrném úvodu, ve kterém byla na obou týmech znát delší herní pauza, se jako první osmělila Slavia. Ve 4. minutě se ocitl v prvním náznaku šance Tomica. V 7. minutě vytěžili domácí první přesilovku a měli v ní několik slibných příležitostí ke skórování. Blízko ke gólovému úspěchu byli Prorok a Duda a vůbec největší šanci měl v samotném závěru početní převahy Tomáš Vlasák. Slávisté byli při střelecké chuti i po návratu vyloučeného Chmelíře, Vojtkovu pozornost vyzkoušel dělovkou ze střední vzdálenosti Graňák. V téže minutě měl na holi gól Beránek, ale ani on nedokázal Vojtkovo kouzlo odčarovat. Tlak domácích poté trochu zbrzdilo Dudovo vyloučení, hosté si však početní převahu příliš dlouho nezahráli, neboť se o ni sami připravili faulem Haška. Ve zkrácené přesilovce Slavie pak ohrozil Vojtka Bednář. Zbytek třetiny poznamenalo několik dalších vyloučení, na kterém se podíleli hlavní rozhodčí Minář a Mikula, ovšem ani při nestandardním počtu hráčů na ledě se skóre neměnilo.

Do druhé třetiny vstoupili Pražané tlakem, ač byli oslabeni o potrestaného Pojkara. Výsledkem byl faul Polanského a vyrovnání sil na ledě. Polanský byl na trestné lavici již podruhé. Třineckého hříšníka v tomto směru záhy napodobil na druhé straně Duda. Slavia byla opět ve vlastním oslabení nebezpečná, pěknou akcí se předvedl mladík Sobotka. Již při hře pět na pět přišla první výraznější možnost Třince v zápase. Zcela sám se objevil před Fraňkem Janků, ke smůle hostů ze souboje tváří v tvář vyšel vítězně domácí gólman. Růžičkův tým poté musel čelit dalšímu oslabení, tentokrát si v rozporu s pravidly počínal Hruška. Na trestné lavici mohl odpočívat relativně v klidu, jeho spoluhráči sehráli oslabení velmi dobře. Po Hruškově návratu to začalo před třineckou brankou opět vřít. Ve 32. minutě zavánělo gólem přečíslení dvojice Vondrka, Sobotka. Další série šancí přišla v době, kdy za katrem seděl obránce Ocelářů Výtisk. Krásnou kombinaci na jeden dotek zakončoval Josef Beránek. Proti kapitánovi domácích Vojtek sice ještě uspěl, ale na Supovu dorážku Novákovy střely v čase 36:15 již nestačil reagovat. Hosté měli o dvě minuty později možnost k vyrovnání. V přesilovce se zjevil osamocen před Fraňkem opět Pavel Janků, ani tentokrát však puk za záda slávistického brankáře nepropasíroval.

Závěrečné dvacetiminutovka začala na chlup stejně jako prostřední dějství. Na trestnou lavici zamířil Polanský a krátce poté ho následoval Duda. Při hře čtyři na čtyři předvedli domácí bleskovou souhru, na jejímž konci stál Jaroslav Bednář. Jeho teč střílené přihrávky jen o kousek minula Vojtkovu branku. Ve 47. minutě přišel pro hosty nepříjemný moment. Po faulu Frola na Supa došlo ke střetu s brankářem Vojtkem a ten si poranil tříslo. Z ledu odjel jen velmi těžce a musel se nechat vystřídat Radovanem Bieglem. Tři sekundy před vypršením Frolova trestu musel Vojtkův zástupce lovit puk ze sítě. Bednář obkroužil branku, nabil Kadlecovi, jenž švihem zamířil přesně pod víko. O přesilovkový gól se nejednalo, neboť mezitím rozšířil statistiku trestných minut Divíšek. Hosté se ovšem ani po druhém gólu nechtěli vzdát. Ve 49. minutě vypracoval agilní Janků tutovku pro Polanského. Polanský ale na Fraňka nevyzrál. Strážce domácí svatyně měl nakloněnou i Štěstěnu. Necelé dvě minuty před koncem ho při nájezdu Skořepy zachránila tyč. Definitivní podobu skóre dalo nakonec třetím gólem domácí mužstvo. V čase 59:20 uklidil Bednářovu vyraženou střelu do sítě Michal Sup. Pro ryšavého útočníka to znamenalo třiadvacátou trefu v sezóně, čímž se dotáhl na dosavadního lídra tabulky střelců Petra Tona, který ale vzhledem ke zranění své střelecké konto již neobohatí.

Statistický koutek

Statistiky zpracoval: Jan Beneda
Střely na bránu + mimo
Slavia Třinec
Bednář 5+2
Beránek 7+1
Divíšek 3+1
Dlouhý 1+0
Drtina 1+0
Duda 3+2
Graňák 2+1
Hruška D. 3+1
Kadlec 3+2
Kolařík 2+1
Novák J. 2+4
Pojkar 0+1
Prorok 4+1
Sobotka 3+1
Sup 3+0
Tomica 1+1
Vlasák 2+2
Vondrka 1+1
Žabka 0+1
Žižka 2+1
celkem 48
21, 16, 11
Chmelíř 1+1
Frolo 1+0
Hašek 2+1
Huna 1+2
Hunkes 0+1
Janků 4+0
Kroupa 5+1
Kudrna 3+0
Pácal 2+0
Padělek I. 1+1
Peterek 1+1
Polanský 1+0
Skořepa 3+1
Tomas 2+0
Výtisk 2+1
celkem 29
8, 8, 13
Přesné + mimo a zblokované
Všechny pokusy celkem
Všechny pokusy po třetinách
Statistika vhazování
Slavia Třinec
Bednář 4+0
Beránek 18:6
Divíšek 7:4
Dlouhý 1:1
Hruška D. 0:1
Prorok 0:1
Sobotka 8:2
Sup 0:1
Vlasák 10:7
Vondrka 1+0
celkem 49:23
úspěšnost 68,05 %
Třet.: 19:7, 23:4, 7:12
Janků 0:1
Kudrna 2+4
Padělek I. 0:2
Peterek 5:11
Polanský 12+6
Skořepa 3:22
Tomas 1:3
celkem 23:49
úspěšnost 31,95 %
Třet.: 7:19, 4:23, 12:7
Brankáři
Slavia Třinec
Franěk 100 %
zásahy 29
góly 0
Vojtek 97,44%
zásahy 38
góly 1
Biegl 77,77%
zásahy 7
góly 2
Nejlepší hráči
Slavia Třinec
BEDNÁŘ
Franěk
Kadlec
VOJTEK
Janků
Kroupa
Ohlasy trenérů
Ondřej Weissmann (Slavia): "Věděli jsme, že Třinec bude dobře bránit a spoléhat se na brejky. Začalo se z obou stran opatrně. V první třetině jsme měli dvě vyložené šance, které jsme bohužel neproměnili. Jsme rádi, že jsme ubránili všechny přesilovky Třince a nakonec dali další dva góly."

Jiří Juřík (Třinec): "Věděli jsme, že to pro nás bude těžké utkání. Drželi jsme domácí při bezgólovém stavu, ale jak se jim podařilo v přesilovce vstřelit gól, tak bylo vidět, že se dostali do pohody. Mrzí nás, že nám nevyšly dvě šance, mohli jsme to Slavii trošku ztížit."

Autor Lukáš Hykš, Jan Rožumberský, foto Tomáš Kulhánek
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více