Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
13. března 2006

Snad z nás spadne nervozita, doufá po první výhře v sérii Bednář

P r a h a - Důležitý vstup do play off se Slavii vydařil. V prvním utkání čtvrtfinálové série porazila Třinec 5:3. Nebyla to jednoduchá záležitost, Oceláři vedli v průběhu zápasu o dvě branky, po obratu domácích se jim v závěru povedlo vyrovnat a blížilo se prodloužení. To odvrátil parádní samostatnou akcí Beránek. Hodně vidět byl na ledě i Jaroslav Bednář, autor druhé branky Slavie přidal ještě jednu asistenci u třetí trefy Proroka. “Já jsem se osobně cítil dobře, takže jsem věřil, že se nám to povede otočit,“ věřil v sílu mužstva i za nepříznivého stavu.

Byla na vás ze začátku zápasu ještě trošku znát nervozita z důvodu, že se Slavii v poslední době příliš nedařilo a nešla do play off v ideální herní pohodě?
Nevím čím to bylo, ale určitě bylo vidět, že jsme byli nervózní a první dvacetiminutovku jsme nesehráli tak, jak jsme si představovali. Nenapadali jsme je tak rychle a agresivně jak zbylých čtyřicet minut, odehráli jsme špatné přesilovky. Tak jsme si v kabině sedli, trošku jsme se nad sebou zamysleli, myslím si, že byl potom viditelný zvrat v našem hokeji, začali jsme hrát agresivněji, rychleji bruslit a vypadalo to tak, jak jsme hráli první polovinu sezóny. Posledních asi šest zápasů jsme opravdu hráli špatně, také to bylo vidět na výsledcích a v propadu na druhé místo.

Jak se vám hrálo za nepříznivého stavu po druhém gólu Třince?
Je to play off, já jsem se osobně cítil dobře, takže jsem věřil, že dáme dva góly, což se povedlo. Nejde být pesimistický, musíš hrát vabank, když prohráváš dva nula, tak začít hrát a nám se to podařilo otočit. Možná to byl šťastný zápas a vydřené vítězství, ale to může posoudit každý jak chce.

Nesrazilo vás potom trochu to trestné střílení, kdy jste se dostali poprvé v utkání do vedení a soupeři se hned podařilo vyrovnat?
To je přesně naše hra, my dáme gól a jdeme do vedení, potom střídání na to uděláme takovou chybu, že propadneme v rohu a hráči tam jdou dva sami na bránu, to se nemůže v play off stávat. Nevím, jestli to bylo přísné posouzení, rozhodčí to písknul a oni vyrovnali. Trošku nás to znervóznilo, ale potom ukázal Pepa Beránek, jaký je lídr a šéf, dal neskutečný gól. Myslím si, že se hodně hráčům ulevilo, co se týče našeho mužstva.

Poměrně to byl otevřený hokej, šance byly na obou stranách, to by vám asi mohlo vyhovovat, že Třinec nebude jen bránit…
Oni těžili z našich chyb, měli dva brejky a dali dva góly. Jinak toho moc neudělali, protože my jsme začali od druhé třetiny hrát ten náš agresivní hokej a oni to museli od sebe jen odpalovat, protože nemají takové mužstvo jako máme my. Možná proto se ta hra otevřela, že jsme hráli agresivněji a rychle je napadali, evidentně s tím měli problémy.

Co pro vás znamená takový výsledek na úvod série?
Je to důležité vítězství, že z nás spadne nervozita ze série prohraných zápasů a zítra to snad bude lepší, budeme hrát ve větším klidu a doufám, že to rozhodneme už v prvních dvou třetinách.

Vy jste hrál hodně aktivně, snažil jste se Vojteka v třinecké brance často ohrožovat…
Měl jsem tam hodně střel, v první třetině jsem nedal dvě tutovky a ještě k tomu jsem měl asi další tři střely. On chytal velice dobře, to se musí nechat, je to dobrý gólman. Hodně vyjíždí a my jsme mu to žrali. Dal jsem tam tyčku, když jsem jel zleva a šel jsem do bekhendu. Škoda, kdybych trefil bránu, tak by to možná bylo zase jinak.

Bylo pro vás velkým překvapením, že nechytal Radovan Biegl?
Pro mě určitě, trenéři říkali, že bude chytat. Když jsem ho neviděl ani mezi náhradníky, tak jsem si řekl, že se asi něco stalo.

Ve druhé třetině jste vyrovnával z přesilovky na 2:2. Ta situace se vám asi podařila vyřešit nejlépe, jak bylo možné, trefil jste se přesně k pravé tyči…
Zase se mi tam nepovedly jiné střely, ale tohle jsem takhle chtěl, střílel jsem pod vyrážečku a padlo to tam, myslím, že to byla dobrá střela.

Jak jste byli spokojení s diváckou návštěvou a atmosférou v Sazka Areně? Něco málo přes pět a půl tisíce diváků je na play off asi málo…
Myslím si, že na to kolik jich tu bylo, tak fanoušci byli fantastický a kulisa výborná.

Foto: © Tomáš Kulhánek

Autor Miroslav Votava
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více