Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
2. listopadu 2001

Michal Sup vsítil svou jubilejní 100. branku

Slavia opět prohrála, tentokrát na domácím ledě se Znojmem 2:3. Prodloužila tak nepěknou sérii domácích porážek na tři. Zápas byl přeci jen pro domácí diváky něčím vyjímečný. Defenzivní levé křídlo červenobílých Michal Sup vstřelil svůj stý extraligový gól, který ovšem nese hořkou příchuť zmaru z konečné prohry.

Určitou pikatnostní je, že to byl Michalův druhý letošní gól, když první vstřelil taktéž v zápase se Znojmem. Dle hokejových zvyklostí spoluhráči šťastnému střelci odvezli na střídačku. "Ten puk mi převezl Honza Novák. Doma si vystavím do skříně. Kluci si hrozně hlídali, kdy dám ten stý gól a neustále mě kvůli tomu hecovali. Čekají, že dám něco do "placu", nebo že je pozvu na večeři. Kdybychom vyhráli, mohli bychom slavit, teď jsme ale spíše na rozpacích. Jinak ten gól samotný byl jako každý jiný," hodnotí jubilant svůj zásah.

Proti všem prognózám nakonec Roman Málek do branky nenastoupil a kryl Altrichterovi záda na střídačce. "Před zápasem jsem trénoval jen třikrát, takže jsem necítil tu potřebnou jistotu. Proto jsem se rozhodl nechytat, rozhodnutí bylo jen na mě. Strach v tom ale určitě nebyl," vysvětluje slávistická brankářská hvězda. Na led ho to ovšem táhne. I na střídačce se neustále protahoval, aby se udržel v tempu. "Nakonec mě mrzí, že jsem nechytal. Byl jsem ale připraven do zápasu naskočit, za stavu 0:3 bych nejspíše na led šel."

Utkání samotné začalo už podle takřka standardního scénáře - slávisté po prvním dějství odcházeli do šaten s mankem. "Stále nás provází to, že v první třetině dostaneme góly a rázem prohráváme jedna či dva nula a pak to musíme pracně dotahovat. To má pochopitelně vliv na naši hru," vrací se k začátku zápasu Michal Sup.

Slavia se v posledních zápasech trápí v koncovce. To potvrzuje i dnešní oslavenec: "Rozhodující je, že nedáváme góly. Prostě se trápíme v koncovce a navíc nám už tolik nevycházejí přesilovky, v kterých jsme předtím dokázali zápasy rozhodovat."

O přestávce bylo v šatně dusno. Slavia nastoupila do druhé části s taktikou, která už jednou na znojemské platila a v tomto zápase přinesla vyrovnání na 2:2. "Za stavu 0:2 jsme hráli soupeři do těla jako loni v play-off. Za tohohle stavu totiž už není co ztratit," potvrzuje Michal Sup.

Recept na zlepšení výsledků má slávistické levé křídlo jednoznačný: "O reprezentační přestávce musíme pořádně potrénovat a myslet na nadcházející zápasy a nezůstávat v mysli u porážek. Taky se teď musíme ještě víc hecovat, ať už v kabině nebo na střídačce a navzájem si tím pomoci."

Věřme, že slova Michala Supa budou slova prorocká a Slavia bude opět vítězit.
Autor Ladislav Kučera
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více