Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
10. dubna 2006

Měli jsme zápas dotáhnout do vítězného konce, myslí si Weissmann

P r a h a - Nedělní prohra v prvním finálovém zápase byla pro Slavii tak trochu smolná. Nebýt zaváhání v 56. respektive v 57. minutě, mohlo utkání možná skončit i jinak. Nejprve zmatky před Fraňkovou brankou, poté nahrávka zpoza branky přímo na hůl soupeře znamenaly ztrátu dvoubrankového vedení a návrat Sparty do zápasu. „Stane se,“ konstatoval smutně po zápase asistent Ondřej Weissmann, „i když v takovéto fázi zápasu by se to stávat nemělo. Ale, bohužel, stává se to občas i lepším hráčům.“

Ostatně na chyby to bylo v zápase 1:1. Podobnou hrubku vyrobil před druhým gólem Slavie hostující Richard Stehlík, když ztratil puk před vlastní brankou. V tomto případě skóroval Vláďa Sobotka. Když pomineme tyto dvě minely, co podle vás rozhodlo o osudu zápasu, o tom, že jste z utkání odešli poraženi?
Samozřejmě, že rozhodující byla ona 56., respektive 57. minuta, kdy jsme prakticky v jedné minutě inkasovali dvě branky. To, si myslím, rozhodlo o tom, že jsme v prvním finále prohráli. Takovéto mužstvo by už zápas mělo dotáhnout do vítězného konce.

Šli jste do prodloužení, které jste zatím vždy hravě zvládli. To jste si zase věřili na samostatné nájezdy?
Ne, my jsme do prodloužení šli s tím, že pokud bude šance, tak to zkusíme. Hned, tuším v první minutě prodloužení, jsme měli velkou šanci, když Pepa Beránek výborně našel Marka Tomicu. Bohužel pro nás to ale Petr Bříza chytil. Kdybychom to trochu zvedli, tak to byl tutový gól. To se ale nepovedlo. Pak už se to prodloužení v podstatě jen dohrávalo. Ale nešli jsme do něj s tím, že bychom čekali na samostatné nájezdy.

Co nedělní zápas naznačil pro pondělní „odvetu“?
Že série bude vyrovnaná. Nedělní utkání musíme hodit za hlavu, to už je za námi. Musíme se dobře připravit na pondělní večerní zápas a já věřím, že se takovýchto chyb tentokrát vyvarujeme a dnes vyhrajeme.

Také finále se hraje na čtyři vítězné zápasy, série bude podle vás vyrovnaná. Znamená to, že se bude hrát na sedm zápasů?
Nevím, netroufám si ani tipnout. Je ale pravdou, že Sparta je mužstvem, které se, a dnes to potvrdila, bude více soustředit na obranu, které těží z brejků. Sparta je jedním z mála mužstev, které z minima dokáže vytěžit maximum. Ostatně v nedělním zápase to potvrdila.


Předsedkyně Fanklubu Slavie Alena „Ála“ Kalinová odpovídá během přestávky na dotazy reportéra České televize Petra Vichnara.

Ivo Prorok: Padesát pět minut jsme hráli dobrý hokej

S ohledem na průběh hry, nebyl ten dnešní zápas pro vás tak trochu smolný?
Co k tomu říct? Chybovali jsme a dostali jsme góly.

Vedli jste tři jedna a pak přišla studená sprcha a během jedné minuty jste vedení ztratili. Bolelo to hodně?
Zamrzí to, musíme se z toho poučit a jít dál. Je to teprve první zápas.

Vaše útočná řada Hruška – Sobotka – Prorok dala v zápase dva za tří gólů, vy sám jste si připsal dvě asistence…
To je jedno, všechny lajny jsou stejně dobré, hlavně musíme v těch výkonech pokračovat.

Co udělat, aby v pondělí večer ze Sazka Areny odcházel slávistický fanoušek spokojený?
Vyhrát (úsměv), hrát dál to, co hrajeme. Já si myslím, že padesát pět minut jsme hráli dobrý hokej, takže musíme v tom samém nasazení a v té samé taktice pokračovat. Prostě dnes musíme vyhrát.

Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více