Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
17. dubna 2006

Tomáš Divíšek: Myslím si, že nás vítězství nakopne

P r a h a – V pravý čas, tak může útočník Slavie Tomáš Divíšek do svého deníčku, pakliže si jej vede, popsat svůj první letošní gól v play off. Byl posledním ze slávistických útočníků, kdo letos v play off skóroval a hned jeho první gól byl vítězný. „Je to super, ale trošku to trvalo,“ říkal s úsměvem po zápase. Mnohem větší radost ale projevil bezprostředně po vstřeleném gólu: V euforii mlátil radostí do plexiskla, až se prohýbalo. „Ani o tom nevím, já potom dobré tři vteřiny nevím, co dělám,“ dodal.

Podařilo se vám odvrátit první mečbol, takže spokojenost?
Dneska jsme potřebovali vyhrát, jinak by byl konec sezony. Povedlo se nám to, takže spokojenost.

Stačili jste si vůbec uvědomit, že jste po dlouhé době zase vyhráli poslední třetinu?
Abych se přiznal, já jsem nad tím nijak nepřemýšlel, takže nevím. Nehráli jsme tak dobře jako v předchozích zápasech, protože to bylo trošku svazující. Ale urvali jsme to, což je samozřejmě cenné.

Není to tak trochu paradox: hrajete dobře a prohrajete, hrajete hůře a vyhrajete…?
Jo, je to tak. Důležité je pochopitelně vyhrát, nehrát na krásu. Kdo dá více gólů, tak vyhraje a dneska se nám to povedlo.

Věřil jste, když jste ten třetí gól dal, že už je to ten vítězný?
Věřil, říkal jsem si, že už přece není možné, abychom zase dostali gól. Petr Franěk zachytal výborně, takže já jsem tomu skutečně věřil.

Může vám ta dnešní výhra pomoci? Může vám pomoci už jen to, že jste to konečně zlomili?
Určitě, i přesto, že jsme nehráli tak dobře, jako předtím. Byl to hodně vyrovnaný zápas a to nás docela nastartovalo.

To, že jste se posunul v sestavě výš, bylo dílem zranění Tomáše Vlasáka, nebo i trenéři poznali, že se vám teď daří?
Asi to bylo zraněním Tomáše Vlasáka, ale já to teď opravdu nevím, protože trenér Vladimír Růžička tou sestavou neustále míchá. Jednou je tam člověk ob střídání, jednou tam není čtyři minuty. Takže, jak se zranil Tomáš Vlasák, tak jsme už asi hráli na tři centry.

Lze tedy říct, že spokojenost nejen s výsledkem, ale i s předvedou hrou? Kterou jste navíc korunoval dvěma body za gól a asistenci?
Určitě, dostal jsem více prostoru na ledě, což je určitě znát. Ta důvěra každého potěší. Byl jsem i na přesilovkách, což je vynikající, takže určitě spokojenost.

Nepropadali jste už po těch předchozích zápasech beznaději, když to vaše snažení vždycky v poslední třetině vzalo za své?
Něco jsme si v kabině řekli, ale zrovna dneska před zápasem byla v kabině opravdu výborná atmosféra, byla sranda, pouštěli jsme si nějaká „cérečka“, například Haničku Zagorovou. Všichni jsme zpívali, bylo to hezké, byl to takový táborák. Pak už tam byla i nějaká tvrdší muzika, například Dan Landa. Bylo to uvolněné, na hráčích bylo znát, že prostě nemají co ztratit. Bylo z nás cítit odhodlání, prostě se nám to povedlo.

Takže jste nějaké zvyky změnili?
Změnili jsme toho hodně. Plno kluků se oholilo, nebo sundali vlasy, teď jezdíme spolu na zápasy v jiný čas, prostě nějaké takovéto drobnosti jsme změnili a pomohlo to. Takže ta psychika tam určitě pracovala.

Ani ze strany trenéra Růžičky na vás nebyl vyvíjen tlak?
Tak určitě, nějaké věci jsme malinko změnili, vyzkoušeli jsme si to na tréninku, ale před zápasem už to bylo v pohodě. Řekli jsme si, že všechny ty čtyři zápasy jsme byli jasně lepší a že když takhle budeme pokračovat dál, že to dotáhneme do sedmého zápasu.

Teď máte před sebou tři dny volna, kdy se můžete dát dohromady.
Samozřejmě, pro zraněné hráče je to výhoda, i když mně osobně to moc nevyhovuje. Já bych raději hrál hned, respektive ve středu, ale z hlediska toho, že někteří hráči jsou zranění a mají ten čas se dát dohromady, tak je to jen a jen dobře.

Myslíte si, že takovéto vydřené utkání může týmu pomoci víc, než kdybyste vyhráli třeba pět nula?
Myslím si, že ano. Prostě jsme ukázali tu sílu, že i když se nám nedařilo, i když jsme nehráli tak dobře jako v předchozích zápasech, že jsme ten zápas dotáhli do vítězného konce. Myslím si, že nás to malinko nakopne.

Nebyla tak trochu na Spartě znát nervozita z toho, že se jí najednou nedaří, Zejména na Petrovi Břízovi?
Já jsem ten zákrok viděl teď v televizi a nebyl moc hezký, ale nevím co s tím budou dělat. Takové je prostě play off – vedou tři jedna a už se vidí s pohárem nad hlavami. My to ale nepustíme, půjdeme za tím a budeme se snažit jim to ještě znepříjemnit.

Jaký máte další program?
Zítra bude, myslím si, nějaký lehčí trénink, pak potrénujeme, jako celé play off, jako celý měsíc…

Jak moc vám dnešní vítězství může pomoci pro další vývoj v sérii?
Myslím si, že ten dnešní zápas byl hodně důležitý. Vlastně oni teď jedou domů…, no domů, prostě jedou domů a budou to chtít určitě doma urvat. Ale teď vědí, že vlastně to nebude tak lehké, že jim to jen tak nepustíme. Budeme se snažit to vrátit sem zpátky do Sazka Areny a před našimi diváky v sedmém zápase rozhodnout.

Foto: © Martin Prokop

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Bilance 9:0 v play-off? Bez nasazení a úsilí bychom takhle úspěšní nebyli, říká Vašíček

Slávisté nasázeli v play-off Ligy juniorů neuvěřitelných 57 gólů v 9 zápasech a projeli třemi sériemi play-off bez prohry. „Byl to pro mě skvělý zážitek, tuhle skupinu lidí si budu navždycky ...

Přehrát video