Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. dubna 2006

Stále jsme věřili, říká Tomáš Divíšek

Přesně před rokem se Tomáš Divíšek radoval z extraligového titulu v pardubickém dresu. Letos chtěl jistě stejný pocit zažít v tom slávistickém. Jenže sparťanský soupeř mu to k jeho velkému zklamání nedopřál. To pro Ivo Proroka má extraligové stříbro trochu příjemnější příchuť, protože po chudších letech v Litvínově je to pro něj úspěch.

"Mrzí nás to! Stále jsme věřili, že můžeme sérii dovést do sedmého utkání. Bohužel nás Sparta dnes opět vyškolila ve využívání šancí," smutní Tomáš Divíšek. "Nemyslím si, že by Sparta byla herně lepší, ale byla úspěšnější v koncovce a šťastnější," doplňuje ho spoluhráč Ivo Prorok.

Všechny tři dnešní sparťanské góly padly i vinou nedostatečného důrazu bíločervených obránců před vlastní brankou. "Vyplynulo to z toho, že jsme se snažili tlačit dopředu a malinko jsme zapomínali na dojíždějící hráče," vysvětluje Divíšek.

Poslední utkání sezony určitě stálo oba týmy spoustu sil, fyzických a slávisty i psychických, protože s přibývajícími minutami se jim sen o titulu vzdaloval čím dál víc. "Fyzicky to bylo určitě náročné. Psychická stránka je u každého jiná. U mě to psychicky tak vyčerpávající nebylo," říká zkušený harcovník Prorok.

Všechna utkání finálové série byla výsledkově nebo herně velmi vyrovnaná. Podle obou útočníků její vývoj určilo hned první utkání v Sazka Areně. "Z vyhraného zápasu, za stavu 3:1, Sparta výsledek otočila a vyhrála na penalty. Tenhle zápas byl dost důležitý."

Za pár týdnů se šrámy na těle i na duši zahojí a slávisti začnou stříbrnou příčku hodnotit objektivněji. "Já si myslím, že je to pro mě i pro Slavii úspěch. Každý si určitě chtěl sáhnout na pohár, ale druhé místo je taky dobré," nechal se slyšet Prorok. Tomáš Divíšek to však vidí jinak: "Pro mě je to určitě neúspěch a zklamání."

Celá Praha i republika brala letošní finálový souboj velmi prestižně. Vždyť městské derby na vrcholu play-off je asi to nejunikátnější, co může extraliga nabídnout. "I my jsme to určitě tak vnímali. Bylo to vypjatější, než kdyby do Prahy přijel jiný mančaft. Převáděl se dobrý hokej na obou stranách, a tak všichni mohli být spokojeni," hodnotila litvínovská posila Ivo Prorok.

"Také diváci na Spartě i na Slavii byly skvělí. Myslím, že na konci sezony hokej táhne už všechny lidi. Sami věděli, že se hraje kvalitní hokej, proto obětovali ty peníze," pochvaluje si Ivo Prorok úroveň série i atmosféru, která provázela nejnavštěvovanější finále naší historie. "Byl to hukot," přidává se Divíšek.

A co čeká slávisty nyní? "V pondělí se sejdeme a něco si k sezoně řekneme. Láďa Růžička nám už poděkoval, protože jsme celou dobu hráli dobře a až na posledních šest zápasů se nám dařilo. Je to smůla a mrzí nás to," uzavírá neveselé hodnocení Divíšek.

Autor Tomáš Kubánek
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více