Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
28. května 2006

2.ročník ankety Nejužitečnější hráč Slavie

Loni rozhodovali čtenáři oficiálního klubového webu Slavie v prvním ročníku ankety o Nejužitečnějším hráči sezony. Jejím vítězem se stal Josef Vašíček, který se po skončení výluky v NHL vrátil do Caroliny. Na uvolněný trůn usedne jeden z pěti nominovaných hráčů, o vítězi rozhodnete znovu vy, čtenáři. Přinášíme Vám druhý ročník ankety, hlasovat můžete na hlavní stránce do konce června.

Anketa probíhá ve dvou kolech. V 1.kole vzešlo na základě hlasování redaktorů oficiálních internetových stránek HC Slavia Praha pět jmen a ve 2.kole budou čtenáři vybírat z této nominace celkového vítěze. Hlasovat můžete v anketě na hlavní stránce webu do 30.června!

Výsledky 1.ročníku ankety a rozhovor s vítězem Josefem Vašíčkem.

Nominace v anketě Nejužitečnější hráč sezony 2005/06

#21# JAROSLAV BEDNÁŘ

Narozen: 9.11. 1976
Post: Útočník
Přezdívka: Bedýnka
Základní část: 51-21+23=44 58
Play off: 15-3+8=11 16

5.nejlepší střelec extraligy
6.nejproduktivnější hráč extr.

Před sezonou přišel z ruského Avangardu Omsk s vizitkou největší posily. Odchovanec Slavie se vrátil po šesti letech domů. Všechny předpoklady naplnil, během základní části měl sice docela dlouhé období, kdy se nemohl trefit, ale vypořádal se s tím dobře. Střelecké trápení překonal, kdyby ho nepotkalo, možná získal korunu Krále střelců. Nakonec pohotový střelec nasázel celkem 21 branek, ve Slavii ho překonal jen Michal Sup (23). Patřil k největším osobnostem extraligy na ledě i mimo něj.

V play off přidal jedenáct bodů a bojoval se Slavií o titul, bohužel v nevhodnou dobu ztratil střelecký prach a i jeho góly chyběly Slavii v prohraném finále se Spartou. Sezona ale nakonec dostala příjemnou tečku, poprvé se probojoval na MS po předchozích několika nezdarech, kdy vypadl z nominace na poslední chvíli. V Lotyšsku nezářil, nepřipsal si ani bod, ale radost ze zisku stříbrné medaile z první velké akce mu to nezkazilo.

#19# JOSEF BERÁNEK

Narozen: 25.10. 1969
Post: Útočník
Přezdívka: Bery, Hugo
Základní část: 50-14+38=52 101
Play off: 15-1+8=9 28

Nejlepší nahrávač extraligy
3.nejproduktivnější hráč extr.

Kapitán a přirozený lídr týmu potvrdil i v páté sezoně ve Slavii své vůdcovské schopnosti. Centr první řady nasbíral celkem 38 asistencí, více gólových přihrávkek nikdo v extralize neadresoval. Dlouho bojoval o vítězství v kanadském bodování po základní části, zopakoval by tak triumf z před dvěma lety, ale nakonec skončil na třetí příčce za Markem ze Sparty a Vaicem z Liberce. Zkušený mazák má respekt na ledě i v kabině, kolem něj se vytvořilo ve Slavii jádro týmu, které v posledních čtyřech letech hrálo třikrát ve finále extraligy.

#17# JAN NOVÁK

Narozen: 9.2. 1979
Post: Obránce
Přezdívka: Novas, Novka
Základní část: 52-7+21=28 4
Play off: 15-4+2=6 6

Nejlepší obránce extraligy
Nejslušnější hráč extr.
2.nejproduktivnější obránce extr.

O jeho schopnostech ostřelovače od modré čáry se už ví hodně dlouho, třetí sezonu za sebou se pohyboval na čele produktivity obránců. Stejně jako předchozí dva roky jej předskočil jen zlínský Martin Hamrlík. Dvacet osm bodů bylo slušným počinem. Ofenzivní bek se mohl pochlubit i pozitivními čísly v ukazatelech svědčících o dobré defenzivní práci. V základní části si připsal jen 4 trestné minuty, poprvé byl vyloučen až v 39.kole.

V play off vstřelil čtyři branky, včetně důležité trefy ve třetím čtvrtfinále proti Třinci, kdy v poslední minutě při power-play vyrovnával a Slavia nakonec zápas vyhrála po nájezdech. Na slavnostním zakončení sezony si došel pro dvě individuální ocenění. Z Galavečeru extraligy si odnesl trofej pro Nejlepšího obránce a Nejslušnějšího hráče soutěže. Na MS do Rigy se nepodíval, což bylo pro něj trochu zklamáním.

#11# VLADIMÍR SOBOTKA

Narozen: 2.7. 1987
Post: Útočník
Přezdívka: Sob
Základní část: 33-1+9=10 28
Play off: 11-2+3=5 10

Mladý talent je vycházející hvězdičkou Slavie. Na ledě hraje bez zbytečného respektu, dravě se tlačí do šancí, tvoří hru celé řady. V základní části čekal až do předposledního kola na první gól v extralize. Šťastná trefa proti Pardubicím mu dodala ještě více sebevědomí a v play off začala dostávat stále více prostoru a času na ledě. Mnohdy zastiňoval zkušenější hráče, dokázal se vyrovnat i s následky střetu s třineckým obráncem Frolem, který jej hrubě srazil na led úderem na hlavu. Jak se říká, co tě nezabije, to tě posílí.

Ve finále proti Spartě byl nejlepším hráčem Slavie, dvakrát s klidem mazáka vstřelil gól Břízovi a navíc byl jediným hráčem, který jej v prvním utkání překonal při nájezdech. V závěru ho potkala smůla stejně jako Vlasáka, s vykloubeným ramenem už nešlo hrát. Má velké předpoklady, aby udělal díru do světa. Vábení Bostonu zatím odolal a ještě minimálně rok zůstane ve Slavií. Pak už ho ale asi čeká NHL..

#26# TOMÁŠ VLASÁK

Narozen: 1.2. 1975
Post: Útočník
Přezdívka: Vlasy
Základní část: 46-15+24=39 36
Play off: 14-7+8=15 4

2.nejproduktivnější hráč play off
v nominaci na nejužitečnějšího 
hráče play off extr.

Šikovný hračička a technik ve své první celé sezoně ve Slavii zaujal svými tradičními zbraněmi. Předváděl technické parády a připravoval šance pro své spoluhráče. Potvrdil i pověst přesného exekutora nájezdů, osm z deseti promění. Klid a chladnou hlavu dovede zachovat i v těžkých a vypjatých chvílích, v play off třikrát rozhodl o vítězství Slavie v nájezdech - jednou ve čtvrtfinále proti Třinci a dvakrát v semifinále proti Českým Budějovicím, včetně posledního zápasu.

V sezoně zaváhal jen dvakrát - na konci základní části proti Pardubicím a ve finále proti Spartě. Závěr sezony prožíval smutně jen roli diváka, přežil problémy s ramenem či zápěstím, ale třísla mu ve finále vystavila stop. Týmu moc chyběl, na play off načasoval dobrou formu a byl druhým nejproduktivnějším hráčem vyřazovacích bojů. Kvůli zdravotním problémům přišel i o možný start na MS v Lotyšsku.

Autor MoV
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více