Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. srpna 2006

Znojemští orli míří do Edenu

P r a h a - Ve čtvrtém přípravném zápase před nadcházející extraligovou sezonou změří slávisté své síly se Znojemskými Orli. V minulém zápase Slavia remizovala s hokejisty Norimberka 2:2. Nyní čeká červenobílé 3. celek minulého ročníku. Znojmo v posledním přípravném zápase prohrálo až na nájezdy s Českými Budějovicemi 1:2.Utkání se hraje ve středu 16. srpna od 17:00 v Edenu.

Náš soupeř
Klub založen: 1933 jako Sokol Znojmo
Trenéři: Miloslav Hořava, Jan Votruba
Největší úspěchy: 3. místo v sezoně 2005/2006
Internet: http://www.hcorli.cz

Změny v kádru Orlů po sezoně 2005/2006

Jihomoravany po minulé sezoně opustila řada hráčů. Zpět domů se vrátil norský brankář Halvor Hårstad-Evjen. Obranné řady se ztenčily o obránce Marka Chvátala a Angela Nikolova. Útok opustili: David Ludvík, Milan Mikulík, Zdeněk Ondřej, Jakub Kraus, Juraj Štefanka, Filip Smejkal a Milan Ministr. Krýt záda Jiřímu Trvajovi přišel brankář Jaroslav Suchan (Jihlava). Vyztužit obranu se pokusí Ivo Kotaška (Č. Budějovice) a čerstvě také David Turoň. Ofenzívu posílí Martin Růžička (Sparta Praha), z hostování v Karlových Varech se vracejí Radim Kucharczyk a Pavel Selingr, z Jihlavy se vrátil Vladimír Říha. Na zkoušku jsou v klubu útočníci Branislav Fábry ze Slovenska a Christoph Harand z Rakouska – ten podle trenéra Miloslava Hořavy hraje v přípravě překvapivě dobře a možná ve Znojmě dostane šanci okusit českou extraligu.

Znojmo v přípravě ještě nevyhrálo

Na začátek přípravy otestovali Jihomoravané své síly proti soupeřům ze Slovenska. Nejprve prohráli s Trenčínem 4:5 po samostatných nájezdech. V dalším zápase podlehli Nitře 5:2. Ani v třetím přípravném utkání se nepodařilo Orlům vyhrát. Na domácím ledě Orli nestačili na hokejisty Českých Budějovic, když prohráli těsně 1:2. Skóre se poprvé měnilo až na začátku třetí třetiny. Hosté využili přesilovku 5 na 3 – trefil se Gulaš. Vyrovnání přišlo o dvě minuty později. Vaškovičovi se nepodařilo ani natřikrát úspěšně zakončit, odražený puk se však dostal k Eratovi a ten napodruhé zavěsil. V poslední minutě se naskytla příležitost rozhodnout pro oba týmy, avšak Hübl trefil jen břevno a Plášek z blízka nepřekonal Cháberu. Ke slovu tedy přišly samostatné nájezdy, kterými o svém vítězství rozhodl tým z jihu Čech. Rozhodující nájezd proměnil obránce Kutlák. Podle trenéra orlů Miloslava Hořavy chce Znojmo v Praze uspět a připsat si na své konto první vítězství v přípravných zápasech.

Příprava slávistů

V prvním přípravném zápase si červenobílí lehce poradili s hráči Havlíčkova Brodu, když zvítězili 8:2. Poté Slavia na domácím ledě těsně podlehla Litvínovu 3:4. V posledním zápase slávisté remizovali s německým Norimberkem 2:2. Velmi dobrý výkon v něm podal Lukáš Hronek. První gól ve slávistickém dresu vstřelil obránce Tomáš Špila.

Poslední zápas Slavie

HC Slavia Praha - Norimberk Ice Tigers 2 : 2, (1:0, 0:1, 1:1)

Branky: 20. Špila (Havel), 51. Žižka (Beránek) - 37. Jiranek (Periard), 59. Leeb (King). Vyloučení: 6:7. Využití: 2:1 Diváci: 200.

Sestavy v minulém zápase
HC Slavia Praha
Hronek - Kadlec, Žižka, Graňák, Drtina, Kolařík, Pojkar, Špila - Hruška, Beránek "C", Tomica - Vlasák, Sobotka, Dlouhý - Bednář, Divíšek, Sup - Vondrka, Havel, Červenka.
HC Znojemští Orli
Trvaj - Jareš, Turoň, Šmach, Němeček, Kotaška, Mojžíš, Čakajík, Bičánek, Plášek, Vaškovič - Erat, Selingr, Říha, Kucharczyk, Haman, Růžička, Beroun, Fábry, Pucher, Harand.
Autor Jan Rožumberský
Nepřehlédněte
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více