Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
30. srpna 2006

Dorostenci dobře připraveni na novou sezónu

Po loňském stříbru bude i letos slávistický dorost bojovat o příčky nejvyšší. Oficiálně hlavní trenér Jiří Kalous si plní své povinnosti v hlavním týmu Slavie. S asistentem trenéra dorostu Rudolfem Dlouhým jsme si povídali o sezóně minulé i budoucí. Nechybí ani pozvánka na mládežnický hokej pro fanoušky Slavie. Dorostencům začíná sezónu už 7. září na ledě v Ústí nad Labem.

Loňská sezóna

Tažení dorostenců v loňské sezóně skončilo až ve finále play-off, kdy mladíci z Edenu nestačili na své soupeře z Vítkovic. “Loňská sezóna proběhla dobře. Dalo by se říct, že to byl úspěch.“ Podle trenéra Dlouhého chyběl jeho svěřencům ve finále jen krůček. “ Ale musím uznat, že Vítkovice byly právě o ten krok lepší.

Hráčské změny

Působnost hokejisty v kategorii dorostu bývá zpravidla tři, u těch lepších čtyři roky. Velká část hráčů odešla do juniorů. “Určitě to bude pro dorost ztráta, protože odešli hráči, kteří gól uměli dát, a byli to i hráči, kteří by ještě mohli hrát v dorostu, ale už jsou v juniorech. “ Brzobohatý se přesunul do juniorů a i na Furcha si brousí zuby o kategorii výše. “Myslím si, že máme vyrovnané brankáře. “ Prostor by měl dostat jak Dominik Durch, tak i Pavel Krch a Michal Meravý.

Letní příprava

Neoblíbená letní činnost hokejistů probíhala v místním areálu a podle trenéra Dlouhého velice dobře. “První etapa byla na atletickém stadiónu. Druhou jsme trávili na kolech na Šumavě. “ Na závěr se dorostenci vrátili opět na atletický stadión a do prostor Edenu. “Kluci k tomu přistupovali zodpovědně a myslím, že letos bychom neměli mít s kondicí či fyzičkou problémy. “ V tradičních testech obstál nejlépe obránce Jan Warneke, ten ale ve Slavii letos působit nebude a odchází na hostování. “Máme přetlak beků a je lepší, aby hrál extraligu dorostu, než aby tady byl v páté pětce.

Přípravné zápasy

“Zatím to je jako na houpačce, nahoru a dolů. “ Dorostenci mají odehráno šest zápasů, z toho dva vítězné, dvě remízy a dvě prohry. “Vybírali jsme si soupeře, na které budeme narážet v sezóně. Například Kladno, které má velice dobré mužstvo a podle mě bude opět patřit k favoritům na titul.

Do nové sezóny

Cíl trenéra Dlouhého je určitě dostat se do play-off. “To je takový první schůdek. Dále bychom chtěli postoupit minimálně do semifinále. Finále by myslím bylo až nad naše cíle.

Pozvánka

“Uvítali bychom podporu diváků. Na juniory lidi celkem chodí. Tam fanoušky láká Růžička mladší a hlavně generální manažer, který je u juniorů. Na dorost až tolik lidí nepřijde. Byl bych rád, kdyby si diváci našli cestu. Když kluci uslyší také povzbuzování a nejen nadávky, tak si myslím, že je to psychicky zvedne a i výkon půjde nahoru,“ zve fanoušky Slavie trenér Dlouhý.
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
MLÁDEŽ 25.4.2024

Startuje MS do 18 let i se slávistickou stopou

Konec dubna patří každoročně mistrovství světa hráčů do osmnácti let a i letos se na turnaji ve Finsku představí několik slávistických odchovanců. Do konečné nominace se nakonec probojovala hned ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více