Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. října 2006

Slavia zajíždí do Karlových Varů

O2 extraliga má v neděli na programu již patnácté kolo, ve kterém se Slavia představí na ledě HC Energie Karlovy Vary. Oba týmy momentálně dělí v tabulce 10 bodů. Karlovarští prožívají celkem úspěšný vstup do sezóny a od první příčky je dělí pouhé čtyři body. Na druhé straně Slavia je beznadějně poslední a stále se jí nedaří proměnit výkony ve výsledky.

Náš soupeř
Klub založen: 1932
Trenéři: Zdeněk Venera, Václav Baďouček, Pavel Kněžický
Největší úspěchy: ČR: 10. místo (2001/02)
Posledních pět let: 10. - 13. místo
Internet: http://www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Milan Kraft, Václav Skuhravý, Petr Kumstát

Energie jde za svým cílem

Ambice pohybovat se v části tabulky zaručující postup do play-off, jenž si v Karlových Varech vytyčili před startem soutěže, zatím naplňují a jdou jednoznačně za svým cílem. Byl to právě tento soupeř, který odstartoval naši výsledkovou mizérii, když otočil prohraný zápas v Sazka aréně. Slávisté tehdy vedli a vypadalo to, že kontrolují zápas, avšak Energetici dokázali otočit a David Hruška pouze zachraňoval bod. V prodloužení to vypadalo na samostatné nájezdy, ale exslávista Machulda zajistil prémiový bod pro Západočechy.

Od té doby se oba týmy ubírají opačným směrem. Zatímco Slavia prohrává i vyhrané zápasy a krčí se na samém dně tabulky, Energie atakuje špici a dokázala zvítězit například na kluzišti ve Znojmě, které vede extraligu a body se od nich nevozí snadno. Doma prohráli v základní hrací době pouze jedinkrát s Oceláři z Třince a po samostatných nájezdech se zlínskými Medvědy. Produktivitě v klubu vévodí Petr Kumstát následovaný reprezentačním útočníkem Václavem Skuhravým. V minulých dnech získali posilu do útoku v podobě Tomáše Chrenka, který v sezóně 2003/04 odehrál 7 zápasů za Slavii. V brance dostal v posledních dvou zápasech příležitost, při zranění Mensatora, Lukáš Sáblík a dokazuje, že je plnohodnotnou náhradou, jelikož zatím karlovarským vychytal dvě vítězství.

Vzájemná bilance pro Slavii

V minulých letech Slavia svého soupeře předčila a na jejich hřišti jsme v posledních dvou letech prohráli pouze jednou a ještě nejtěsnějším rozdílem. Na druhé straně tato sezóna je zcela odlišná od těch předešlých. Slavia venku zatím vyhrála pouze v prvním kole a o karlovarské bilanci jsem se již zmiňoval. Rovněž srovnání obran je velice výmluvné. Energie se pyšní třetí nejlepší obranou v lize a Slavia je v této činnosti vůbec nejhorší. Ani jeden ze tří brankářů, jenž se v sešívaném dresu představil, svými výkony nepřesvědčil a jediný Taskinen má 90% úspěšnost zákroků, odchytal však pouze čtyři třetiny.

Slavia stále tápe

Po vítězném střetnutí s Vítkovicemi čekala většina fanoušků, že se Slavia konečně chytila a bude se posouvat směrem nahoru v tabulce. Vystřízlivění přišlo hned v dalším utkání s Plzní. Slavia byla o něco lepší, ale když už dokázala otočit nepříznivý výsledek, zvládla si jej i sama prohrát. Navíc se přidalo zranění novice v sešívaném dresu Marise Jasse, který se po svém příchodu prezentoval slušnými výkony. Jass se ve středu podrobil operaci menisku a chybět bude několik týdnů.



Historická bilance v extralize
KARLOVY VARY - Slavia
Celkem:
35   13 - 5 - 19 85:118
Venku:
18   5 - 1 - 12
Doma:
18    8 - 4 - 7 
Postavení v tabulce
7. K.Vary    14   4 - 4 - 0 - 2 - 4  31:31  22
14. Slavia   14   3 - 0 - 0 - 3 - 8  37:53  12 
Co mají oba týmy společného
Z týmu Energie oblékali slávistický dres Vladimír Machulda a Tomáš Chrenko, z kádru Slavie působili na západě Čech brankář Franěk, útočník Hruška a obránce Hlavačka.
Poslední zápasy
Sparta - K. Vary 4:1
K. Vary - Plzeň 4:1
K. Vary - Třinec 1:4
Znojmo - K. Vary 1:2
K. Vary - Liberec 3:2 pr.
Litvínov – Slavia 2:1 s.n.
Slavia – Pardubice 4:5
Kladno – Slavia 2:1
Slavia - Vítkovice 5:3
Slavia - Plzeň 2:3
Sestavy v minulém kole
Sáblík - Mudroch, Duben, Němec, Řezníček, Dobroň, Hanzlík, Kloz, Ustrnul - Kumstát, Skuhravý, Košťál - Dvořák, Pech, Skladaný - Machulda, Milan Procházka, Chrenko - Balázs, Jan Bauer, Zaťovič Franěk - Žižka, Kadlec, Graňák, Špila, Turoň, Hlavačka, Drtina, Kolařík - Sup, Červenka, Sobotka, Čermák, Dlouhý, Beránek, Bednář, Vondrka, Vlasák, Hruška, Rataj, Doležal
Nejproduktivnější hráči
1. Kumstát 11 (5+6)
2. Skuhravý 9 (6+3)
3. Procházka 7 (5+2)
4. Dvořák 6 (4+2)
5. Němec 5 (1+4)
1. Beránek 11 (5+6)
2. Bednář 10 (5+5)
3. Hruška 9 (7+2)
4. Sobotka 8 (5+3)
5. Sup 5 (4+1)
Brankáři
Mensator 12 - 2.35 - 93.75
Sáblík 3 - 1.39 - 96.36
Franěk 11 – 3.60 – 88.89
Hronek 5 – 4.06 – 84.78
Taskinen 2 – 3.00 – 90.00
Autor Michal Prager
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více