Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
16.10.2006

Junioři otočili zápas v Hradci

14. kolo, pondělí 16.10.2006, Jindřichův Hradec - Slavia
Jindřichův Hradec
2:4
0:0, 2:1, 0:3
Slavia

Branky a nahrávky: 28. Dolina, 33. Murgaš (Kašpárek) - 40. Sklenář, 44. Malárik (Ondráček, Hafenrichter), 51. Hertl (Soldán, Malárik), 53. Indra (Kauschitz). Rozhodčí: Radek Matějíček - Jakub Svoboda, Radovan Křivský. Vyloučení: 5:5. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 72. Střely na branku: 19:37. Průběh utkání: 2:0, 2:4.

Sestavy

Jindřichův Hradec

Kalčík - Valenta, Vácha, Pospíchal, Bakoš, Slepička, Koumal, Budaj, Navrátil, Dolina, Uhlíř, Murgaš, Kašpárek, Anděl, Týmal, Kamír

Slavia

Brož - Beránek, Mazanec, Jebavý, Drbohlav, Soldán, Hertl, Lang - Růžička, Stromko, Malárik, Kauschitz, Krejčí, Freisler, Ondráček, Stoklasa, Fára, Sklenář, Indra, Hafenrichter.

J i n d ř i c h ů v H r a d e c - První polovina patřila Vajgaru, ta druhá hostům z pražské Slavie. Ve 33. minutě vedl Vajgar již 2:0, ale díky školácké chybě hosté 20 vteřin před druhou sirénou snížili. Tenhle gól do šatny domácí mladíky srazil do kolen a Slávisté třemi brankami otočili skóre a odváží si tři body. Pro juniory to byl už šestý vyhraný zápas v řadě. Další utkání je čeká ve čtvrtek v Českých Budějovicích.

První vzruch přinesla přesilovka domácích, která však trvala pouhých 40 sekund kvůli faulu Adama Kašpárka. V 11. minutě dlouho kroužil s pukem na holi v obranné třetině Vajgaru Soldán. Za další minutu na vyrážečku Kalčíka mířil kapitán hostů Jakub Stromko. Domácí byli v této fázi hodně pod tlakem a častokrát se ubránili jen za cenu zakázaného uvolnění. Hostující duo Stromko Soldán se vydali do brejku, který zastavil až faul Váchy. V oslabení se pustil do drzého průniku Jakub Týmal, ale s jeho střelou po ledě si Brož poradil. V 15. minutě dostal dvouminutový trest Valenta, když puk z jeho hole skončil mimo hrací plochu. Jaroslav Beránek v početní výhodě nahazoval směrem na Kalčíka a kotouč olízl tyčku jeho branky. V 17. minutě se o skórování pokoušela hned trojice hostů - Stromko, Drbohlav a Sklenář. V poslední minutě provětral slávistickou lapačku Adam Kašpárek.

Domácí do prostředního dějství vstoupili velmi aktivně a slávisté se chtě nechtě uchýlili k faulu. Obranu hostů v přesilovce zlobil Jaroslav Murgaš, který toho nechal až po zásahu hokejky do obličeje, což ovšem zůstalo bez potrestání. Ve 25. minutě svou střelou Kalčíka nepřekvapil Jiří Krejčí. O dvě minuty ukázali přesnost svých přihrávek hosté, rozebrali domácí obranu a Kurt Kauschitz mohl otevřít účet dnešního zápasu, ale Tomáš Kalčík svým bleskurychlým přesunem jeho pokus zneškodnil. O minutu později hosté opět kombinovali před Kalčíkem, jeden z beků v červeném neudržel kotouč na modré čáře, dostal se k němu Jakub Dolina, ten se vydal sám na Brože a střelou pod beton dostal Vajgar do vedení - 1:0. Autor branky měl slibný pokus i ve 30. minutě. Ve 31. minutě musel za katr Marek Indra. Přesilovka se Vajgaru zprvu nevedla a až v jejím samotném závěru se dostali Jihočeši do tlaku a již po návratu potrestaného Slávisty přidal ze skrumáže Jaroslav Murgaš druhou branku - 2:0. Hosté působili opařeným dojmem. Ve 35. minutě navíc nevhodně střídali. V početní výhodě zavezl kapitán Petr Navrátil kotouč do třetiny a následná bomba Slepičky jen těsně minula Brožovu klec. Už to vypadalo nadějně, že Vajgar po dvou třetinách povede o dvě branky, ale 20 vteřin před druhou sirénou ztratil za vlastní brankou kotouč gólman Kalčík, puk se došoural do brankoviště, kde měl přelehký úkol Jakub Sklenář - 2:1.

Hosté z Edenu byli evidentně při chuti a již ve 44. minutě rozebrali obranu Vajgaru a po křižné přihrávce skóroval Kamil Malárik - 2:2. O dvě minuty později byl velmi přísně vyloučen hostující Indra, od modré do betonů mířil Koumal. Obrat v utkání dokonal Jaroslav Hertl v 51. minutě, když v přesilové hře prostřelil skrumáž před Kalčíkem - 2:3. O další dvě minuty později nešťastně vyhazoval z třetiny obránce Valenta, na modré čáře zpracoval rukavicí kotouč Kauschitz a jeho střílenou přihrávku tečoval za Kalčíkova záda Marek Indra - 2:4. Domácí se snažili s výsledkem ještě něco udělat, ale snaha to byla hodně křečovitá. Vajgar podal sympatický výkon, ale na body ani tentokrát nedosáhl.

Autor Jan Wirkner, Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více