Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
22. října 2006

Ve Slavii jsem našel novou chuť do hokeje

Igor Rataj po příchodu z Plzně ve Slavii ožil. Ač zpočátku nebyl ze stěhování do hlavního města příliš nadšený, působení ve Slavii hodnotí pozitivně. „Jsem hlavně rád, že se začalo vyhrávat,“ říká slovenský útočník. V zápase se Spartou byl na ledě u třech přesilovkových tref, sám si do statistiky připsal dva kanadské body za gól a asistenci. V dosavadních sedmi odehraných zápasech v dresu Slavie si tak Rataj připsal již čtyři body.

Slavia si během tří dnů připsala pět bodů za dvě výhry. Dá se říci, že je krize definitivně zažehnána?
Musíme se dobře připravit na další zápasy. Teprve ty ukáží, jestli už jsme z krize venku, nebo ne.

Dnes se vaší lajně mimořádně dařily přesilové hry. Pamatujete si některý zápas, ve kterém byste zužitkovali tolik početních výhod?
Možná jsem to už zažil, ale momentálně si na to nevzpomenu.

Myslíte před zápasem na to, že vám to v obraně příliš neklape? Že na výhru budete nejspíš potřebovat vstřelit relativně dost gólů?
Stále si říkáme, že musíme hrát velmi pozorně v obraně, bohužel vždycky dostaneme nějaké hloupé branky. To nás často rozhodí. Že bychom na to ale mysleli nějak intenzivně, to ne. Na druhou stranu, když dáme o jeden gól víc než soupeř, je to jen a jen dobře. Jsem rád, že jsme to v neděli dokázali dotáhnout k vítězství.

Je pro vás, po nedávných nevydařených zápasech, výhodou nastupovat k zápasům na domácím ledě, nebo vás tato situace naopak svazuje?
Musíme vyhrávat každý zápas, nemůžeme koukat na to, kde zrovna hrajeme. Nijak nás, myslím, zápasy doma nesvazují. Chceme v Sazka Areně vyhrávat i kvůli divákům, aby si našli cestu zpátky do hlediště.

Nezklamala Vás slabá návštěva? Derby by si asi zasloužilo důstojnější atmosféru…
Po těch výkonech, které Slavia předváděla, asi diváci na hokej přestali pravidelně chodit. Doufám, že jsme je výhrou nad Spartou správně navnadili.

V posledních zápasech Vám vycházela spolupráce s Leošem Čermákem, přesto to dnes vypadalo, že jste se s jeho absencí bez problémů vypořádal.
Já jsem na to příliš nemyslel. Ostatní hráči ho navíc výtečně zastoupili. Je ale pravda, že Leoš by nám v tomto zápase hodně pomohl.

Jak se na ledě cítíte Vy osobně?
Našel jsem tu novou chuť do hokeje. Dostávám dost prostoru, za což jsem nesmírně rád. Mužstvu se začíná dařit, což mě těší ještě více.

Těsně po výměně z Plzně jste neskrýval rozčarování z nuceného odchodu. Už jste si v Praze zvykl? Jak zatím hodnotíte Vaše dosavadní působení ve Slavii?
Určitě pozitivně. Hlavně jsem rád, že se začalo vyhrávat.

Sledujete i nadále výsledky Plzně?
To víte že ano. Stejně tak i Liberec.

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více