Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
24.11.2006

Junioři drama v závěru nepřipustili

23. kolo, čtvrtek 23.11.2006, Slavia - Ústí nad Labem
Slavia
4:2
2:1, 2:0, 0:1
Ústí nad Labem

Branky a nahrávky: 4. Sklenář (Růžička, Drbohlav), 6. Lang (Česnek), 23. Růžička (Sklenář), 38. Stoklasa (Lang, Beránek) - 15. Salač (Fryč, Weidlich), 45. Moro (Salač). Vyloučení: 5:7, Kopejtko(UNL) - OT 10 min. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0.

Sestavy

Slavia

Furch - Drbohlav, Jebavý, Beránek, Lang, Soldán, Mazanec - Sklenář, Růžička, Stromko(C) - Kachlík, Malárik, Stoklasa - Indra, Kauschitz, Česnek - Krejčí, Fára, Hafenrichter - Freisler

Ústí nad Labem

Dědek - Macaj, Fryč, Zukal, Kopejtko, Pinka, Weidlich(C) - Kočí, Jindřich, Šrámek, Hanzl, Novák, Hříbal, Bacovský, Hrala, Kadič, Salač, Moro

P r a h a - Tým trenéra Bednáře do Prahy s příliš velkými ambicemi nepřicestoval a od první minuty trávil většinu herního času ve svém obraném pásmu. Domácí vedli v šesté minutě už 2:0 a opiti průběhem polevili. Slovan do přestávky ještě snížil. Slávisté ve druhé části začali opět naplno a gólem Růžičky, po pěkné kombinaci a umístěnou střelou Stoklasi, zvýšili své vedení. Ve třetí třetině dokázalo Ústí snížit a nebýt vyloučení v 56. minutě, kdy se tým nadechoval k závěrečnému tlaku, mohlo být v Edenu ještě drama.

Domácí začali zápas ofenzivně a Dědek musel střely slávistů krotit už v první minutě. Slávisté svůj úvodní tlak přetavili v první branku zápasu. Růžička dobře tečoval Drbohlavovu přihrávku na Sklenáře, který se tak dostal do samostatného nájezdu a v této činnosti se odchovanec Znojma příliš nemilí. S přehledem zamířil mezi Dědkovy betony. Druhou trefu přidali slávisté v přesilové hře. Po závaru před brankou a přistrčení Česneka rozvlnil síť podruhé Lukáš Lang. Po dobré přihrávce Salače byl sám před Furchem Miroslav Moro, ale domácí brankář zakončení odolal. Slávisté dál pokračovali v přestřelce před Dědkem, ale už v menším tempu než zprvu. Ale i hosté měli šance a velké. Kadič vystřelil těsně za modrou, Furch puk v brankovišti zastavil a s vypětím všech sil dosáhl i na dorážku aktivního Mora ze stoprocentní gólové šance. Snížené nasazení domácích nabídlo šanci hostům a ty soupeře potrestali. Vlastimil Salač ujížděl od pravého mantinelu na branku, naznačil zakončení, položil tak Furcha, ale ještě objel branku a na druhé tyči zametl puk za čáru. Následovalo několik minut slávistického oblehání třetiny hostů.

Útočná nálada zůstala domácím i na počátku druhé části. Nádherná akce přinesla třetí branku Slavie. Stromko zavezl puk do útočného pásmu, předal Růžičkovi, ten Sklenářovi, ten zpět na syna slávistického trenéra a ten vedle zmateného gólmana do odkryté branky. Tlak domácích nepolevoval a Dědek musel být stále na pozoru. Na ledě se také začalo přiostřovat a sem tam se to po odpískání hráči postrkovali. Následovalo několik vyloučení na obou stranách a silná nevole od obou trenérů k výkonu rozhodčího. Slavia si i nadále udržovala poziční převahu. Domácí zvýšili své vedení při hře 4 na 4. Stoklasa řešil situaci 2 na 1 střelou, která se mu hodně povedla a skončila v levém horním růžku Dědkovy klece.

Úvod třetí třetiny měl celkem poklidné tempo. Žádné z mužstev se nikam nehnalo. Přesilovku, ač stylem úniku využil Moro. Ujel po levé straně a parádní střelou do horní části branky skóroval. Ke kurióznímu řešení donutil Dědka svou střelou Jakub Kachlík. Vystřelil, Dědek puk hlavičkoval a ten nakonec skončil těsně vedle jeho tyčky. Při Slovanu a jeho brankaři stálo také štěstí. Česnekův pokus z mezikruží vytáhl Dědek koncem své hole. S blížícím se koncem třetiny začali hosté stupňovat tlak. Pak ale přišlo vyloučení hostujícího Zukala a Slavia hrála přesilovku. V zápase se už nic důležitého nestalo a domácí vyhráli.

Ohlasy trenérů

Vladimír Bednář (trenér, HC Slovan Ústí nad Labem)

”Začátek zápasu jsme začali ospale a dostali jsme dva laciné góly po našich chybách. Musím říci, že Slavia má dobrý mančaft, my takový nemáme a navíc jsou naši klíčový hráči nemocní. Jsme defakto i celkově spokojeni, že máme osmnáct bodů náskok na poslední a už teď aby si kluci ještě zahráli. Myslím, že do konce sezóny ještě někoho potrápíme. Naším hlavním cílem je udržet se a vypadá to dobře.”

Martin Pešout (trenér, HC Slavia Praha)

Klasický zápas se soupeřem jako je Jindřichův Hradec, Hradec Králové a Ústí. Hra na jednu bránu, soupeř dvakrát přijede, dá góly a to jsme měli ještě štěstí, že Furch další dvě branky zachránil.”
Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více