Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
4. prosince 2006

Za předvedený výkon se stydět nemusíme

Konečný výsledek pražského derby je pro hosty možná krutý. O všem rozhodla druhá třetina, kterou slávisté prohráli 4:0. Ani mocný finiš v závěrečné části hry už k bodům nepomohl. Slávisté tak v Aréně naposledy vyhráli 11.10.2005 . „Ve druhé třetině jsme udělali mnoho chyb a soupeř je potrestal,“ říkal po zápase Jaroslav Bednář. „Ale celkově se za svůj výkon stydět nemusíme!“

Jardo, jaké bylo derby pražských „S“ z Vašeho pohledu?
Docela náročné! Takový už trochu „play-off hokej“. A bohužel navíc prohrané.

Zápas začal ve velkém tempu, ale na první gól se čekalo až do 28.minuty. Čím to bylo?
Určitě taktikou. Sparta hrála výborně pozičně, skvěle bruslila, nikam se necpala a nepouštěla nás do velkých šancí. To bylo nejpodstatnější.

Čím byl způsoben slávistický zkrat ve druhé třetině?
Udělali jsme chyby a Sparta je potrestala. Když tomu bylo naopak, my jsme nedokázali zúročit nic. To, podle mě, rozhodlo celý zápas. Navíc ty úvodní tři branky padly v rychlém sledu za sebou.

Co se dělo v šatně před třetí třetinou? Do závěrečného dějství jste totiž nastoupili jako vyměnění a Spartu jste do ničeho nepouštěli...
Změnili jsme akorát taktiku – chodili jsme napadat ve dvou hráčích. Nic víc. Bylo to zejména o pohybu, díky němu jsme se dostávali k puku.

Byla pro vás branka Jiřího Doležala, kterou jste vstřelili v oslabení, velkým impulsem? Spartu jste od této chvíle viditelně přehrávali.
Ano, ale ještě důležitější byl gól na 4:2. Pak jsme ještě měli dvě tři šance, které jsme bohužel nedali, a to rozhodlo. Pak už si to Sparta zkušeně pohlídala. Možná, že kdyby kluci využili alespoň jednu z oněch příležitostí, zápas by byl ještě hodně zajímavý.

Dva góly musel potvrzovat až videorozhodčí. Jak jste ony dvě situace viděl Vy?
Ten první zkoumaný gól, který dávala Sparta, jsem neviděl. O brance, kterou dal Pepík (Josef Beránek – pozn.red.), nebylo třeba spekulovat. To byl jasný gól!

Bylo pro Vás velkým překvapením, když se v úvodu zápasu do soupeřovy branky postavil místo Tomáše Duby Dušan Salfický?
Všimnul jsem si toho, ale překvapený jsem nebyl. Tomáš měl určité problémy s bruslemi, ale já jsem to moc nevnímal. Bylo mi úplně jedno, jestli chytá Salfa (Salfický – pozn.red.), nebo Tomáš.

V závěru zápasu jste měl několik potyček se soupeřovými zadáky. Co se tam dělo?
Byla tam mela před brankou a na Pepu Beránka tam šli dva hráči, tak jsem si jednoho vzal. Bylo to však v pohodě.

Na zápas dorazilo přes deset a půl tisíc fanoušků. Jak se Vám hrálo před takovou kulisou?
Tohle byl hokej pro diváka jako stvořený! Lidi si přišli na své, hrálo se nahoru dolu. Mně se před tolika lidmi hraje výborně. Byl jsem spokojený! Ačkoliv jsme prohráli, nemyslím si, že bychom se měli zač stydět. Makali jsme až do konce, každý na ledě odvedl spoustu práce.

Autor Jan Škvor
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
MLÁDEŽ 23.4.2024

Seriál příběhů Za postupem přiblíží úspěšný boj juniorů o extraligu

Junioři zvládli splnit hlavní cíl sezony a po bezchybné jízdě postoupili do nejvyšší soutěže. Každý takový úspěch stojí na silných příbězích, bez kterých by se to mnohdy ani nemuselo podařit. A my se ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více