Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
6. prosince 2006

Rozhodla naše nedisciplinovanost

Slavie si dnes z návštěvy v Budvar Aréně neodvezla ani bod. Body však potřebuje jako sůl. V tabulce je až desátá. Její umístění ji sice pořád zaručuje play-off, ale nemusí to platit nadlouho. Má totiž jen jeden bod náskoku na Kladno. Pražanům se nedaří. Nedaří se jim jako týmu a nedaří se jim ani jednotlivě. I když Radek Dlouhý nepatří k elitním útočníkům Pražanů, připsal si v loňské základní části 11 bodů. Letos má zatím jen jeden. Své bodové konto nerozmnožil ani na jihu Čech. „Nevím, čím to je,“ kroutil hlavou Dlouhý.

Co rozhodlo o tom, že si dnes Slavia z Českých Budějovic neveze ani bod?
Naše disciplína…

Vaše fauly byly občas dost zbytečné…
To byly. Pořád jsme hráli ve čtyřech. Když jsme byli v oslabení, vyhodili jsme dvakrát puk, dostali se do tří a to se potom těžko brání.

Přesilovky jsou v dnešním hokeji rozhodující a domácí jsou v nich silní. Věděli jste to?
Jak jsem říkal. Přesilovky rozhodly. Domácí měli několikrát výhodu hrát proti třem. I my jsme si jednou zahráli ve dvojnásobné početní výhodě, ale rozdíl byl v tom, že oni góly dali a my ne. To rozhodlo.

Vám osobně se asi nedaří, jak byste čekal, že?
Máte pravdu. Nedaří se mi a sám to dobře vím. Ale abych řekl pravdu, nemám ponětí čím to je. Bude to zřejmě v psychice. Nemůžu se chytit…

Nedaří se ani celé Slavii. Probíhající sezona je zatím dost nepovedená. Souhlasíte?
Naše výkony jsou jako na houpačce. Jednou se nám daří, jednou se nám nedaří… Jak jsem řekl. Začíná to u té disciplíny. Delší dobu hrajeme dost nedisciplinovaně a to nás sráží dolů.

Šancí v zápase s Českými Budějovicemi jste měli dost. Byl pro vás brankář Roman Turek tak nepřekonatelný?
Šancí si dokážeme vytvořit dostatek. Měli jsme je i v minulém zápase na Spartě, kde jsme prohráli. Ve vyložených situacích však nemáme kousek toho pověstného štěstí, které bychom potřebovali k překonání gólmana.

Výkon Romana Turka byl ale jeden z důvodu, proč se nepodařilo bodovat…
Roman Turek byl dnes vynikající. Ukázal, že je výjimečný gólman. To je pravda.

Autor Roman Šperňák
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více