Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. prosince 2006

Michal Vondrka se vrátil naladěn na vítěznou notu

P r a h a - Michalu Vondrkovi o reprezentační pauze skončilo hostování v Karlových Varech. V úterý 19. prosince se v rámci 33. extraligového kola opět po jedenáctizápasové pauze představil v dresu Slavie v Sazka Areně. I když v zápase neskóroval, ke vstřelení gólu měl velmi blízko. V polovině utkání, v čase 30.35, se dostal do velmi slibné šance, ale brankář Liberce Filip Šindelář byl proti. „Viděl jsem, že má mezi betony mezeru, ale měl prostě štěstí, nespadlo to tam,“ vyprávěl „Mižu“ Vondrka po zápase.

Jak hodnotíte vaši jedenáctizápasovou misi v Karlových Varech?
Pozitivně, protože jsem za Karlovy Vary odehrál všech jedenáct zápasů a snad jen dvakrát jsme prohráli, z toho jednou v prodloužení. Pokud si dobře pamatuji, tak čtyři zápasy jsme vyhráli s nulou. Prostě se nám dařilo, všechno bylo v pohodě, takže hostování hodnotím jen a jen pozitivně.

Lze říct, že jste si ta vítězství užíval? Přece jenom, Slavii se letos zatím moc nedaří…
Já jsem tam šel s tím, že nemám co ztratit. I když to bylo pouze na měsíc, byl jsem rád, že jsem si zahrál. Pouze se mi nedaří vstřelit branku, to prokletí letošní sezony stále trvá, už jsem z toho opravdu nešťastný. I když se snažím na to nemyslet, je to opravdu těžké. Ale jinak to hostování v Karlových Varech bylo super.

Přitom právě v úterním zápase s Libercem jste tu smůlu mohl konečně prolomit. Jestli se nepletu, tak přesně v polovině zápasu jste jel sám na brankáře, ale brankář Liberce vás vychytal…
Bál jsem se, že mě bránící hráč bude zezadu hákovat, tak jsem si to dal na dlouhou a chtěl jsem to zvednout nahoru. V tom jsem viděl, že má brankář mezi betony mezeru. Měl prostě štěstí, že to tam nespadlo.

To bylo za stavu 0:1, takže ten gól by určitě mužstvu pomohl. Minimálně by Slavii vrátil do hry.
Určitě, ty šance jsme měli. Kdybychom je proměnili, tak by se ten zápas vyvíjel úplně jinak. My jsme si to vlastně prohráli sami.

Sledoval jste během svého působení v Karlových Varech, jak se vyvíjí hostování Leoše Čermáka ve Slavii? Přece jenom, spekulovalo se o tom, že kdyby Leoš ve Slavii zůstal, mohl byste zase vy zůstat v Karlových Varech.
Samozřejmě, že jsem byl zvědavý na to, zda Leoš odejde do Liberce, protože od toho by se to odvíjelo. Potom, kdy se zranil Marek Tomica, tak jsem vlastně ani de facto nevěděl, na čem jsem: jestli mě Vláďa (Růžička) v Karlových Varech nechá, nebo jestli se po reprezentační pauze zase vrátím do Slavie. Pak se navíc v závěru zápasu s Třincem zranil Radek Dlouhý a agent mi volal, že to vypadá, že se vrátím do Slavie.

Nakonec to dopadlo tak, že jsem s Karlovými Vary hrál poslední zápas ve Vítkovicích a po zápase za mnou přišel trenér Karlových Varů Venera a řekl mi, že to, jestli se vratím do Slavie, se rozhodne až ve středu 13. prosince, takže mám přijet v úterý 12. prosince na trénink do Karlových Varů. O víkendu mi ale volal manažer K. Varů Vaněk s tím, že se Slavii zranil Radek Dlouhý, takže se vracím do Slavie. Dojel jsem si pro věci a hlásil jsem se už na Slavii. Teď vlastně ani nevím, jak tady budu dlouho. Vůbec nevím, jak je Slavia s Karlovými Vary dohodnutá, ale už to neřeším…

Přesto se zdálo, že by o vás Karlovy Vary stály…?
Podle toho, co mi říkal pan Vaněk, tak určitě.

Čím to, že Slavii se letos zatím moc nedaří?
To je těžká otázka. Každý tým má někdy krizi, ale tady už to trvá moc dlouho. Těžko říct, podle zápasu s Libercem lze těžko soudit, protože si myslím, že jsme měli navrch, ale nedokázali jsme proměňovat šance.

Jak moc na tým dolehlo to, že ve Slavii skončil Tomáš Vlasák?
Přesně nevím, jak k tomu došlo, protože v té době jsem byl vlastně pryč. Když jsem se do Slavie vrátil, tak už ta jednání byla v plném proudu, takže jsem do toho ani moc neviděl. Tomáš byl výborný, čestný a rovný kluk, takže z toho důvodu mě to mrzí. Hlavně to byl slávista tělem a duší, víc to nebudu komentovat.

V pátek vás čeká Vsetín. Nebude se opakovat ona blamáž z konce září, kdy jste se Vsetínem doma prohráli 0:2?
Zrovna proti Vsetínu je nesmírně důležitý začátek zápasu. Jde o to, dát co nejdříve gól. Jakmile dáme gól hned na začátku, tak se ten zápas bude vyvíjet úplně jinak, než jako ten vámi zmiňovaný, kdy jsme dlouho hráli nula nula, pak jsme dostali gól a vzápětí Vsetín přidal další. My jsme teď s nimi hráli v Karlových Varech a vyhráli jsme vysoko, tuším sedm nula, a to jenom díky tomu, že jsme hned ze začátku vstřelili gól.

Takže můžete být takovým specialistou na Vsetín, neboť v krátkém časovém období se proti nim postavíte podruhé…
Ano, je to tak, zápasy jdou rychle za sebou (smích). Myslím si ale, že když dáme rychlý gól, tak bychom neměli prohrát. Musíme hrát ze zabezpečené obrany. Vyhrát se Vsetínem, to je povinnost.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Napřed dřina, pak šampus. Makali jsme na to jedenáct měsíců, říká Luboš Jenáček

Před sezonou přišel Luboš Jenáček do Slavie, aby dovedl juniorku do extraligy, a svůj cíl splnil na sto procent. Sešívaní byli pod jeho vedením dominantní po celou sezonu a teď si užívají oslavy. ...

Přehrát video
OHLASY - MLÁDEŽ 12.4.2024

Z naší strany to byla hodně dominantní sezona, pochvaluje si brankář Jiří Tesař

Po celou sezonu byl Jiří Tesař oporou v zádech pro slávistické juniory a nic se na tom nezměnilo ani v play-off. Ve čtvrtfinále a semifinále si rozdělil práci s Tomášem Voleveckým, ve finále zvládl ...

Přehrát video