Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
PREVIEW
14. ledna 2007

Po pauze na Energii

Po přestávce, která byla vyplněna turnajem Super Six, se extraliga rozbíhá do finiše. Vrcholí boj o elitní šestku, jež má zajištěn přímý postup do play-off a Slavia drží právě postupové šesté místo. V této fázi soutěže je každý bod nadmíru důležitý a body se sousedy v tabulce se vyvažují zlatem. A zrovna takový boj čeká sešívané v úterý, kdy zajíždějí na led páté HC Energie Karlovy Vary. Oba celky dělí v tabulce pouhé čtyři body a oba si samozřejmě budou chtít zajistit co nejdříve klidný postup vyřazovacích bojů.

Náš soupeř
Klub založen: 1932
Trenéři: Zdeněk Venera, Václav Baďouček, Pavel Kněžický
Největší úspěchy: ČR: 10. místo (2001/02)
Posledních pět let: 10. - 13. místo
Internet: http://www.hokejkv.cz
Hvězdy týmu: Václav Skuhravý, Petr Kumstát, Josef Řezníček

Energie poprvé do play-off?

Karlovy Vary prožívají v extralize jubilejní desátou sezónu a za tu dobu se jim ještě nepodařilo postoupit do play-off. V této sezóně však západočeský klub dělá všechno proto, aby tuto nelichotivou bilanci změnil. Na počátku poslední čtvrtiny základní části drží pátou příčku se ztrátou tří bodů na čtvrté Pardubice a pět bodů je dělí od udržení elitní šestky. Vše mají tedy pouze ve svých rukou. Do karet jim možná hraje, že všechny soupeře ze špičky tabulky mají na domácím ledě. Na druhé straně pojedou na led svých možných konkurentů o play-off a zejména je čekají těžké duely na Kladně, v Litvínově či v Třinci a zajímavé může být i poslední kolo, kdy hostí doma Znojmo. To by však už chtěli mít na západě Čech dávno klid.

Vynikající obrana

Především hra v obraně zdobí v této sezóně Energetiky. Lepší jsou v tomto hodnocení už pouze vedoucí Bílí Tygři z Liberce. Překvapením mohou být výkony gólmanů. Zraněného Menstora vystřídal Lukáš Sáblík a své role se zhostil vynikajícím způsobem. Připsal již pět čistých kont a v úspěšnosti zákroků ztrácí na prvního Hniličku pouze dvě setiny procenta. V hodnocení +/- bodů se v první desítce extraligy nacházejí hned dva hráči Energie Miroslav Duben a Josef Řezníček. Druhý jmenovaný je navíc nejproduktivnějším obráncem Energie. Nelichotivou bilanci v počtu trestných minut vede mezi extraligovými hráči Václav Skuhravý, který však ke své tvrdosti dokáže přidat i kanadské body, jichž posbíral už 26. V klubu je v tomto lepší již pouze Petr Kumstát s 29 body. Energii chybí dlouhodobě zranění Milan Kraft a Jaroslav Kristek, který Západočechy posílil teprve nedávno ze Zlína.

Slavii sužují zranění

Nepříznivá zpráva přišla v průběhu minulého ohledně stavu ramena Vladimíra Sobotky, které si poranil při střetu s vítkovickým bekem Michalem Barinkou. Rozsah zranění je větší než se původně očekávalo a mladý útočník se pravděpodobně v této sezóně na ledě už neobjeví. Přibil tak na seznam k obránci Tomáši Žižkovi, jehož zranění by si mělo vyžádat ještě dva týdny. Obrana je podle slov trenéra Vladimíra Růžičky momentálně nejslabším článkem slávistické hry, což je vidět i na statistikách, jelikož obrana je třetí nejhorší v extralize a i když to Slavia kompenzuje druhým nejlepším útokem, je to ukazatel, který červenobílé stojí body. Povzbuzující je získaná fazóna kapitána Josefa Beránka, který bodově dotahuje nejlepšího slávistu Jaroslava Bednáře. Z hráčů, kteří v této sezóně trenéra nezklamali, ještě Růžička uvedl Davida Hrušku, jenž je nejlepším střelcem sešívaných.

Historická bilance v extralize
KARLOVY VARY - SLAVIA
Celkem:
39   14 - 5 - 20 91:124
Venku:
19   6 - 1 - 12
Doma:
20    8 - 4 - 8  
Postavení v tabulce
5. K. Vary   40   16 - 7 - 0 - 4 - 13  103: 89  66
6. Slavia    40   16 - 5 - 0 - 4 - 15  139:133  62 
Co mají oba týmy společného
Krátce ve Slavii působil útočník Energie Tomáš Chrenko a z kádru Slavie působili na západě Čech útočník Hruška a obránce Hlavačka. Letos byl v Karlových Varech na hostování slávistický útočník Michal Vondrka.
Poslední zápasy
Litvínov - Slavia 3:4
Slavia – Pardubice 7:2
Kladno - Slavia 6:2
Slavia – Vítkovice 6:5
Slavia - Plzeň 3:4 pr.
Sparta - K. Vary 4:3
K. Vary - Plzeň 4:2
K. Vary - Třinec 4:0
Znojmo - K. Vary 1:0 pr.
Liberec - K. Vary 2:1
Sestavy v minulém kole
Svoboda (10. Hronek) - Kadlec "A", Vašíček, Graňák, Hlavačka, Drtina, Šulc, Jass, Kolařík - Sup "A", Červenka, Dlouhý, Tomica, Kubeš, Malát, Beránek "C", Bednář, Vondrka, Hruška, Rataj, Doležal Sáblík - Dobroň, Duben, Němec, Řezníček, Jiří Hanzlík, Mudroch, Brňák, Ustrnul - Kumstát, Košťál, Skuhravý - Dvořák, Skladaný, Chrenko - Milan Procházka, Pech, Zaťovič - Tvrdek, Baran, Kuběna
Nejproduktivnější hráči
1. Bednář 36 (18+18)
2. Beránek 34 (16+18)
3. Hruška 28 (20+8)
4. Rataj 19 (12+7)
5. Sup 19 (11+8)
1. Kumstát 29 (17+12)
2. Skuhravý 26 (14+12)
3. Skladaný 16 (8+8)
4. Dvořák 14 (7+7)
5. Košťál 13 (11+2)
Brankáři
Svoboda 25 – 2.70 – 91.02
Hronek 9 – 3.43 – 88.50
Mensator 17 - 2.30 - 93.84
Sáblík 25 - 2.11 - 94.55
Autor Michal Prager
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více