Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
20. ledna 2007

Dnes jsme toho moc nevymysleli…, říká Petr Kadlec

P r a h a – Nemastný, neslaný, matný, takový byl výkon Slavie v pátečním duelu proti Zlínu. Zlín byl ve všech herních disciplínách lepší a zaslouženě v Praze vyhrál. Utkání se domácím vůbec nepovedlo, těžko se hráčům Slavie po zápase mluvilo s novináři. Nadšením nehýřil ani obránce Petr Kadlec. „Dávám rozhovor jednou za sezonu a ještě zrovna když prohrajeme,“ mrzel se při odchodu ze Sazka Areny.

Úvod zápasu se vám tentokrát nepovedl, s jakým cílem jste šli do tohoto zápasu?
Šli jsme do zápasu s tím, že budeme dobře bránit střední pásmo a že si na ně počkáme. Myslím si, že to všechno ale brzy vzalo za své, jakmile jsme dostali ve druhé minutě gól. I když, ještě to bylo ale dobré, pak ale přišel druhý gól. To co jsme chtěli hrát, se tak už od desáté minuty první třetiny hrát nedalo. Navíc Zlín hrál výborně a my jsme se hodně trápili, vůbec jsme nevěděli, jak se dostat k nim do třetiny, prostě jsme hráli špatně.

Souhlasíte s tím, že jste hráli až příliš komplikovaně? Zlín hrál mnohem jednodušeji a účelněji…
Určitě, hráli jsme hodně komplikovaně, ale to všechno vycházelo z toho, že jsme už od desáté minuty prohrávali nula dva. Něco podobného jsme zažili v týdnu už jednou, ale na opačné straně. V úterý v Karlových Varech, kde jsme vedli a naopak oni se do nás museli nutit. Kdybyste v úterý dělal rozhovor s nimi, tak by vám asi říkal to samé, co dneska my. Mužstvo, které vede, pak začne bránit a stoupne si na modrou. Hraje se proti tomu těžko a navíc velmi obtížně se proti takovéto obranné hře prosazujete. Myslím si, že jsme v první a druhé třetině nastřelovali puky, ale nikdo za nimi nechodil. A když jsme už přestali něco zbytečně vymýšlet a jednou za čas jsme tam, do útočného pásma, namísto nějakého vymýšlení, ten puk nastřelili, tak zase nikdo za ním nešel, všichni stáli.

Přesto, i za stavu nula dva není nic ztraceno. Co jste si v první přestávce říkali v šatně?
Že nic není ztraceno, že to musíme ještě zkusit. Chtěli jsme to prostě otočit, ale ten výkon byl hrozný. Neřekl bych, že jsme se nesnažili, ale někdy už ten hokej takový prostě je. Nic vám nevychází, trápíte se, ale nic s tím nenaděláte.

Za stavu nula dva asi většina mužstev otevře hru. Z hlediště to ale vypadalo, že tomu tak není, proč?
Já si také myslím, že jsme hru neotevřeli. Do poslední třetiny jsme šli ale s tím, že půjdeme do útoku ne se třemi útočníky, ale rovnou se čtyřmi hráči, že vzadu zůstane jenom jeden bek, že to prostě vyzkoušíme i s tím rizikem, že ujedou, což se jim skutečně nakonec povedlo. Ale bylo vidět, že jsme si ten tlak sice dokázali vytvořit, ale žádnou branku už jsme stejně nedali. Já si myslím, že už to bylo pozdě.

Ale nějaké vyložené šance přece jen jste měli, například Michal Sup byl takřka sám před Murínem. Co chybělo, štěstí?
Dnes to nebyla otázka štěstí. A ani bych neřekl, že jsme měli více šancí. Rozhodující bylo, že jsme dostali dva rychlé góly. Zlín je mužstvo, které umí dobře bránit, tento styl je mu vlastní a takovýto vývoj zápasu mu vyloženě sedí. Dá dva góly a čeká, co vymyslí soupeř. My jsme toho dnes moc nevymysleli…

Měli jste ke konci zápasu alespoň v hlavách připravit Murína o čisté konto?
Určitě, ostatně vstřelit branku se snažíme celý zápas, ale prostě nám to dnes nevyšlo.

V sobotu hrajete derby na Spartě, očekává se hodně diváků. Může vás prohra ze Zlínem nakopnout k lepšímu výkonu, nebo spíše vás páteční prohra srazí psychicky dolů?
To je otázka. Jestli nás to nakopne, nebo srazí? Každopádně je škoda té prohry. Uvidíme v sobotu, jestli podáme nějaký dobrý zodpovědný výkon, nebo naopak budeme v útlumu. To dopředu nikdo neví, odpověď na tuto otázku dá až večerní zápas. Pak se teprve ukáže, jestli nás to nakoplo, nebo naopak srazilo.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více