Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
A-TÝM
24. ledna 2007

Jiří Vašíček skóroval poprvé v extralize

P r a h a – Obránce Jiří Vašíček, který je v týmu vicemistra z Havlíčkova Brodu na střídavý start, poprvé skóroval v úterním utkání proti HC Mountfield. „Z gólu mám pochopitelně radost, ale byl to takový šmudla, nahození na bránu,“ vyprávěl po zápase. Radost z prvního gólu mu však kalila hrubka z poloviny třetí třetiny, kdy soupeři nabídl vyrovnání. „Zbytečně jsem rozehrával puk namísto toho, abych ho vyhodil. Kvůli tomu České Budějovice srovnali na dva dva a nakonec i po samostatných nájezdech vyhráli.“

První gól zápasu, který jste dal, byl zároveň vaším prvním extraligovým. Chtěl jste ho přesně takhle dát?
Chtěl jsem to hodit na bránu, kde se to mohlo odrazit a někdo ze spoluhráčů to mohl případně dorazit. Právě v zápasech, kde to je po dvou třetinách nula nula, padají takovéto góly. Je mi ale líto, že jsme to nedokázali dotáhnout do vítězného konce.

Máte puk schovaný na památku?
Puk schovaný mám, ale myslím si, že když se na něj podívám, tak mi to asi vždycky připomene tu hrubku, kterou jsem v zápase udělal.

Vy jste v zápase nastupoval v první obranné dvojici s Petrem Kadlecem. Jak se vám s ním hraje?
Myslím si, že to je jeden z nejlepších obránců v extralize, pro mě osobně je to obrovská škola s ním hrát. Jsem přece jenom ještě hodně nezkušený a když nevím, co s pukem, tak to dám Petrovi a on to rozehraje. Právě to jsem chtěl před druhým budějovickým gólem udělat, ale někdy je lepší ten puk vyhodit…

Vyčinil vám Vladimír Růžička za tu chybu?
Ne, já si myslím, že on ví, že mi to je hrozně líto. Navíc mě pak už na led moc neposílal, protože věděl, že bude lepší, když tam pošle zkušenější hráče.

České Budějovice po první vstřelené brance ožili, takže bylo stejně jen otázkou času, kdy se takováto chybička stane, nemyslíte?
Já bych řekl, že to spíše než chybička byla hrubice. Jsem zatím hodně nezkušený a právě proto jsem to měl vzít na vidle, hodit o mantinel ven a nic nevymýšlet.

Vaše jméno asociuje jméno vašeho jmenovce útočníka Josefa Vašíčka, navíc hrajete za Havlíčkův Brod, kde vyrůstal. Jste v nějakém příbuzenském vztahu?
Ne, jsme jen kamarádi, protože jsme zhruba stejně staří, ale celý život jsme zatím hráli jen proti sobě.

Ve Slavii jste spokojený?
Jsem tady na střídavý start a moc se mi tady líbí. Ale jak říkám, nemohu se dopouštět takovýchto chyb, pokud bych chtěl tady zůstat.

V extralize, respektive ve Slavii jste odehrál pouze pět zápasů a už máte na kontě jeden vstřelený gól…
(úsměv)

…takže pesimismus není zcela na místě, byť ta hrubka vás určitě mrzí.
Mrzí, moc. Byl bych rozhodně spokojenější a raději bych si na ten gól ještě chvíli počkal, jen kdybychom vyhráli, protože to byly dva důležité body, které jsme ztratili.

Už víte něco bližšího o svém dalším účinkování ve Slavii? Například, že si vás tady Vláďa Růžička nechá do konce sezony? Bavili jste se už o tom?
O něčem jsme se bavili, ale teď mám obavu, aby si to po dnešku nerozmyslel. Původně to vypadalo na déle, po dnešku nevím. Strašně mě to mrzí, uvidíme, co bude dál.

V úterním zápase dlouho dominovaly obrany a po dvou třetinách byl stav nula nula. Takový byl váš záměr, chtěli jste v zápase neinkasovat?
Šli jsme do zápasu s tím neinkasovat, určitě jsme chtěli dát nějaký gól, ale nechtěli jsme se hnát bezhlavě do útoku. Pan Růžička nás nabádal, abychom nepropadli, aby se České Budějovice nedostaly do dvoubrankového vedení, jak se to podařilo Plzni a v minulém zápase tady doma i Zlínu. Zápas se tedy až do poloviny poslední třetiny vyvíjel podle našich představ.

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více