Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
OHLASY
19. února 2007

Věřím, že máme natolik zkušené mužstvo, že poslední utkání zvládne

P r a h a - V úterý nastoupí Slavia ve Vítkovicích k zápasu posledního kola základní části O2 extraligy. Oběma týmům půjde o hodně: Vítkovicím o účast v předkole play off, Slavii o setrvání v první šestce. Výhodou může být, že hosté to mají na rozdíl od domácích ve svých rukách. Nemusí se spoléhat na výsledek ostatních zápasů. „Ano, je to tak a my se s tím teď musíme sami poprat,“ říká asistent Ondřej Weissmann.


Ondřej Weissmann (vlevo) a Ladislav Blažek na nedělní tiskové konferenci po zápase Slavie s Kladnem.

Čeká vás zápas ve Vítkovicích, ve hře jsou poslední tři body a každý z nich může být nesmírně důležitý…
To je pravda. Nás dnes můžou mrzet zápasy, které jsme v předcházejících kolech zbytečně ztratili. Jak jsme správně předpokládali, bude až do posledního kola o co hrát, ale já věřím, že máme natolik zkušené a dobré mužstvo, že to poslední utkání zvládne.

Pojedete k zápasu do Vítkovic kompletní?
Zdravotní stav mužstva je stejný, nevím o tom, že by někdo po nedělním zápase s Kladnem měl nějaký zdravotní problém.

A Igor Rataj?
Do Vítkovic odjíždíme již v pondělí, takže je malá šance, aby se jeho stav radikálně změnil. Takže pokud nebude stoprocentně fit, tak nemá smysl, aby do Vítkovic jel.

To, že k zápasu 52. kola odjíždíte den předen, je dáno tím, že Vítkovice leží tak daleko, nebo tomuto zápasu přikládáte takovou důležitost?
Ne, my takhle o den dřív jezdíme celou sezonu, aby si hráči po cestě mohli odpočinout, takže jde o zcela běžnou a standardní věc.

Pokud ve Vítkovicích získáte minimálně dva body, skončíte po základní části na šestém místě, takže spokojenost?
Vzhledem k průběhu celé sezony určitě.

Myslíte si, že bude vzhledem k důležitosti výsledku poslední zápas ve Vítkovicích nějak vyhecovaný, respektive domníváte se, že hráči budou pod psychickým tlakem?
Bude to těžké zejména na psychiku hráčů, ale na druhou stranu je ta zkušenost spíše na naší straně. Podobných zápasů jsme sehráli už spoustu. Bude spíše záležet na tom, abychom zbytečně nepodlehli nervozitě, a pak také, který z týmů bude mít více štěstí ve hře.

Bylo to trochu se štěstím, ale jsem rád, že to vyšlo


Za bojovné a nesmírně důležité utkání označil nedělní zápas Slavie s Kladnem i autor vítězného gólu Marek Tomica. „Určitě to bylo nervóznější utkání, ale to vyplynulo ze hry. Někdy to je méně nervózní, někdy více,“ řekl Marek Tomica po zápase. „Určitě to bylo dané i důležitostí tohoto zápasu,“ dodal. Aby šesté místo uhájila Slavia i po posledním 52. kole, musí v úterý ve Vítkovicích vyhrát. „Snad se to podaří, uděláme pro to maximum,“ slibuje levé křídlo prvního útoku.

Nesouvisela tak trochu vaše nervozita v nedělním zápase s nešťastně prohraným pátečním utkáním v Pardubicích?
Myslím si, že ne. Zápas s Pardubicemi jsme museli hodit za hlavu. Spíše jsme mohli být nervózní z toho, že Kladnu i nám jde o hodně.

V zápase jste sehráli hodně přesilových her, přesto se vám ani v jedné z nich nepodařilo skórovat…
To k tomu patří, chcete to sehrát co nejlépe a z toho pramení trošku ta nervozita, stane se to.

Ještě k tomu vašemu gólu, jak jste ho viděl vy?
Mám dojem, že gólman v té chvíli zrovna ležel, tak jsem se to snažil zvednout a hlavně trefit bránu. Bylo to z otočky, ale trošičku jsem tušil, kam to dávám. Periferně jsem to viděl a hlavně jsem to chtěl zvednout a trefit bránu. Vystřelil jsem a padlo to tam. Bylo to trochu se štěstím, ale jsem rád, že to vyšlo.


Foto: © Michael Mareš

Autor Michael Mareš
Nepřehlédněte
ROZHOVORY 24.4.2024

Extraliga bude jiný level. Věřím, že se dokážeme kvalitně připravit, říká Luboš Jenáček

Na poháru pro vítěze Ligy juniorů ještě pořádně nezaschlo šampaňské, trenér Luboš Jenáček už ale musí střádat plány na příští sezonu. „Víme, že nás jako nováčka nebude čekat v extralize nic ...

Číst více
ROZHOVORY 22.4.2024

Někdy si připadám jako komparz, směje se svému rodičovství Hrdinka

Nebyla to pro obránce Františka Hrdinku klasická sezóna, velkou její část odehrál kvůli zranění s mřížkou na obličeji. Typicky to u něj nevypadá ani teď, krátce po začátku volna se stal totiž poprvé ...

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zažij ten nejlepší hokej na turnaji – vstupenky na finálový víkend MS jsou stále k dispozici

Necelý měsíc zbývá do začátku Mistrovství světa IIHF v ledním hokeji 2024. Hokejová horečka stupňuje, sportovní událost roku na českém území se blíží a vy, fanoušci u toho nesmíte chybět.

Číst více
FANOUŠCI 22.4.2024

Zahrajte si proti slávistům na florbalovém turnaji Prague Clash

HC Slavia Praha vás zve na open air florbalový turnaj Prague Clash 2024, který se uskuteční od 10. do 12. května na Tatranu Střešovice. Turnaje pro mužské i ženské týmy ve formátu 3+1 se uskuteční i ...

Číst více