Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
22.2.2007

Dorostenci klesli na druhé místo

43. kolo, čtvrtek 22.2.2007, Slavia - Pardubice
Slavia
3:4sn
1:1, 0:1, 2:1 - 0:0
Pardubice

Branky a nahrávky: 8. Petráň (Gaisler), 58. Nestrašil (Vokál), 59. Vokál (Poletín, Uleščenko) - 20. Havlík (Ježek, Zdráhal), 38. Kousal (Zdráhal, Havlík), 55. Blažek (Havlík, Kousal), rozhodující nájezd Pilař. Rozhodčí: Vojtěchovský - Bejček, Bádal. Vyloučení: 9:8 . Využití: 2:1 . V oslabení: 0:0 . Střely na branku: 32:36 .

Sestavy

Slavia

Meravý - Barák, Humpolíček, Stejskal, Sedláček, Gaisler, Doležal O. - Poletín, Sýkora, Uleščenko, Nestrašil, Doležal T., Petráň, Vokál (C), Koudela, Žejdl, Mavrojanidis, Palaščák

Pardubice

Štrof - Zdráhal, Blažek, Popler, Havlík L., Lenoch, Krejnus, Vágner - Kindl, Kousal, Havlík A., Ježek, Radil (C), Fousek, Pilař, Kapec, Čapek, Buchtele

P r a h a - Slávističtí dorostenci nastoupili ke svému poslednímu domácímu utkání základní části proti celku Pardubic. Ještě v 57. minutě prohrávali 1:3, brankami Nestrašila a kapitána Vokála si však vynutili prodloužení a nakonec i samostatné nájezdy, ve kterých byl ale šťastnější hostující tým. Slávisty vystřídala před posledním kole na špici Plzeň. V posledním utkání základní části se dorostenci představí na ledě Hradce Králové.

Slávisté se od prvních minut vrhli do útoku a hostující brankář Štrof si připsal velmi brzy první ostrý zákrok po střele Vokála. Ještě větší umění musel předvést ochránce pardubické svatyně po střele Koudely. Hosté ze v prvních minutách bránili, ovšem také byli blízko k úvodnímu gólu. Lukáš Radil ujel obráncům, svůj sólový únik ale zakončil nepovedeným blafákem. Hrálo se velmi svižně s minimem přerušení. Ve 4. minutě promarnili střelci na obou stranách dobré šance, kdy stříleli nikým neatakováni z prostoru mezi kruhy. Nejprve selhal domácí Petráň, následovaný z protiútoku hostujícím Pilařem. V 8. minutě trefil v přesilové hře slávistický útočník Edgars Uleščenko vnější tyč. Po početní výhodě měl namířeno před brankáře Meravého pardubický Čapek, Michal Sedláček ho však dobře pokryl. Brankou neskončila ani další pohledná akce domácích, kdy našel Poletín před brankou obránce Gaislera. Slavia byla v úvodní třetině mírně aktivnější. Branku přinesla až dvojnásobná početní výhoda. Erik Gaisler napřáhl na modré a jeho pokus úspěšně tečoval Tomáš Petráň – 1:0. Hosté ale dokázali ještě do první přestávky vyrovnat, když zužitkoval Ježkovu přihrávku Adam Havlík – 1:1. Vrátit domácím vedení se ještě marně pokoušel Vokál.

Do druhého dějství vstoupili lépe hosté z Pardubic. Do velké šance se dostal hned v úvodu kapitán Lukáš Radil. S jeho střelou si však poradil stejně jako o minutu později s šancí Kousala Michal Meravý. Slávisté se dostali ke slovu až ve vlastním oslabení, když svou dobrou akci zakončil střelou Poletín. Pak ale začali úřadovat opět hosté. Rychlonohý Adam Havlík ujel domácí obraně, nezakončil však přesně. Podobně se vedlo i Janu Ježkovi. Na druhé straně se dostal do obrovské šance po přihrávce Uleščenka Andrej Nestrašil, v ideální pozici střílel nad. Poté střílel opět důrazný Poletín. V těchto chvílích se začala Slavia opět prosazovat, Poletínově střele moc nechybělo. Ani aktivní kapitán Vokál na hostujícího brankáře nevyzrál. A tak se aktivita opět přenesla na hokejky hostujících hráčů. Lukáš Pilař svůj sólový průnik ještě neproměnil, v následné přesilové hře však našel Jan Zdráhal nádherně před odkrytou brankou Roberta Kousala a pro něj již nebyl problém skórovat – 1:2.

Třetí třetina začala o poznání opatrněji než předchozí dvě. Přibylo nepřesností a pro oba celky bylo mnohem těžší se dostat do šance. Střílelo se spíše z uctivé vzdálenosti. Do první větší šance se dostal domácí Nestrašil, branku ale minul. V 6. minutě byly k vidění velké šance na obou stranách. Hostující Lukáš Kapec střílel z kruhu pouze do připraveného Meravého, na druhé straně se hezky protáhl kolem mantinelu Koudela, jehož přihrávku nedokázal nikdo usměrnit za záda Štrofa. David Koudela si o několik minut později vyzkoušel i roli zakončovatele, vedlo se mu však podobně jako jeho spoluhráčům. V 55. minutě se naskytla hostům přesilová hra ve které udeřili. Obrancé Michal Blažek napřáhl na modré a propálil vše – 1:3. Zdálo se, že je rozhodnuto. Slávistický trenér Jiří Kalous si vzal oddechový čas a jeho mužstvo se vrhlo do útoku. V 58 minutě snížil po individuální akci po objetí branky Andrej Nestrašil – 2:3. Vyrovnat mohl kapitán Jakub Vokál, při signalizované výhodě však svoji šanci zahodil. Vše si vynahradil v početní výhodě, když dorazil puk za záda Štrofa – 3:3.

V pětiminutovém prodloužení měli mírně navrch hosté. Lukáš Radil se hezky zbavil obránce, ale na Meravého nevyzrál. V posledních vteřinách ještě marně pokoušel své štěstí domácí Poletín. Branka však nepadla a na řadu přišly samostatné nájezdy.

V první sérii zkoušeli neúspěšně blafák Nestrašil a na druhé straně Kousal. Za domácí se rozjel ke druhému nájezdu Žejdl, pul mu sklouzl z čepele aniž by zakončil. Ani na druhé straně nebyl Jan Buchtele úspěšný. Jako třetí se rozjel David Palaščák, střelu mezi betony hostující brankář pokryl. Stejné místo si vybral i na druhé straně Lukáš Pilař, jeho střela byla však přesná a rozhodla o vítězství Pardubic.

Autor Štěpán Trousil
Nepřehlédněte
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Volno navíc je naše výhoda, pochvaluje si před semifinále Vosmík

V poslední minutě třetího čtvrtfinále svým gólem využil přesilovku, čímž poslal juniory do čtvrtfinále. Útočník Adam Vosmík tak výraznou měrou přispěl k tomu, že slávisté Porubu vyřadili v ...

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více
ROZHOVORY 26.3.2024

Když se nedařilo, fanoušci nás podrželi, oceňuje kapitán Knotek

Podobně jako celý tým i kapitán Slavie Tomáš Knotek zažil turbulentní sezónu. Do přípravy se sice zapojil až na konci, na začátku ročníku ale byl mezi nejlepšími střelci ligy. „Takovou zkušenost jsem ...

Číst více