Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
ZÁPASY
25.2.2007

Tomáš Prostředník se vrátil na místo činu

44. kolo, sobota 24.2.2007, Slavia - Hr. Králové
Slavia
3:4
0:0, 3:1, 0:2 - 0:0
Hr. Králové

Branky a nahrávky: 28. Kauschitz, 34. Lang (Stromko), 37. Malárik (Ondráček, Soldán) - 39. Pochobradský (Zadina), 45. Březina (Seidl, Prostředník), 50. Březina (Ropický), rozhodující nájezd Prostředník. Rozhodčí: Jebavý - Nepomucký, Žemlička. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Střely na branku: 47:20.

Sestavy

Slavia

Brož - Roth, Jebavý, Drbohlav, Lang, Soldán, Hertl, Mazanec, Beránek - Sklenář(C), Stoklasa, Stromko - Ondráček, Malárik, Kachlík - Indra, Kauschitz, Bartošek - Krejčí, Fára, Freisler

Hr. Králové

Balážik - Seidl, A. Svoboda, L. Svoboda, Kotrč, Macháček, Prostředník(C) - Ropický, Pospíšil, Pochobradský, Stehno, Zadina, Březina, Fiedler, Kubišta, Bendík

P r a h a - Poslední zápas základní části mezi Slavii a Hradcem Králové byl pikantní pro dva hráče. Domácí gólman Miroslav Brož ještě donedávna hostoval právě v Hradci a obránce Tomáš Prostředník v prvním zápase letošní extraligy vedl jako kapitán Slavii a v dnešním poslední nasadil céčko na dres Hradce Králové. Celý zápas byli jednoznačně lepším týmem slávisté, ale proměnili jen tří šance, který si v zápase vytvořili hodně a hosté dokázali vyrovnat a vynutit si nájezdy. Jediným kdo proměnil svůj samostatný nájezd byl Tomáš Prostředník. Slavie spadla z první příčky na třetí a v předkole playoff je čeká Opava. První zápas odehrají ve středu, právě na hřišti šestého celku moravské skupiny a pokračování je na programu v pátek a případně v sobotu v Edenu.

Utkání začalo poměrně v rychlém tempu. Hosté si po vyloučení Indry už ve druhé minutě zahráli přesilovku, ale bránící čtyřka Slavie se zamknout nenechala a sama se pouštěla do útoku. Balážik v brance hostů měl v dalším průběhu první třetiny hodně práce. Slávisté se příliš neostýchali a na branku to pálili z každé pozice. Slavia byla na ledě jasně lepší, ale nedokázala to promítnout na skóre. Brož se musel ve své kleci nudit. Ať už přesilovka, nebo hra v plném počtu, hosté se jen bránili. Ze svého tlaku ovšem nevytěžili domácí za dvacet minut ani jediný gól.

Druhá třetina začala, přestávkou rozdělenou, početní výhodou domácího celku. Slávisté měli opět mnoho šancí, ale Balážik pokračoval v bezchybném výkonu. Domácí tlak na chvíli zbrzdila přesilová hra Hradce. Hosté měli jednu výraznou šanci, kterou zlikvidoval Brož a pak už opět kontrolovali puk slávisté. Ovšem ti pokračovali ve svém boji s Balážikem, který je musel přivádět k zoufalosti. Svůj výborný výkon si pokazil hostující brankář sám. Vyjel pro vyhozený puk daleko z branky, byl u něho sice dříve než dojíždějící Kauschitz, ale neudržel ho a slávistický útočník ho pohodlně hodil do opuštěné klece. Domácí si udržovali svou převahu i nadále. Slavii se podařilo přidat druhou branku v přesilovce. Puk se po Stromkově střele odrazil před levou tyč a Lukáš Lang pohotově skóroval. Statistiku využívání přesilových her si domácí vylepšili ještě jednou. Při klasické kombinaci v útočném pásmu zvolil nečekaně Malárik, který stál u levé tyče, místo přihrávky zpracování a rychlé zakončení a jeho řešení slavilo úspěch. Přes dva bránící slávisty se protáhl Pochobradský a svůj samostatný nájezd úspěšně zakončil. V závěru třetiny hosté ožili a předvedli i jako ofenzivní tým.

Úvod posledního dějství nabízel stejný obraz hry jako dvě předchozí třetiny, tedy převahu domácích. Následovali dvě za sebou jdoucí přesilovky Hradce, přičemž 18 vteřin z toho se hrálo dokonce 5 na 3. 17 vteřin stačilo hostujícímu týmu, aby snížili na rozdíl jednoho gólu. Seidl vystřelil tvrdě od modré, jeho projektil se odrazil od zadního hrazení na druhou stranu a Březina z první poslal puk do branky. Hosté ožili a Brož se dostal pod palbu. Nemotivovaný Tomáš Prostředník byl na ledě hodně vidět. Brož musel lapačkou likvidovat dobrou bekhendovou střelu Fiedlera. Když už to vypadalo že se domácí hráči vzpamatovali a vrátili se ke své hře, vyrovnali hosté z rychlého útoku. Ve zmatku před Brožem se prosadil opět Březina. Roth při přesilovce nešťastně vyslal do brejku Ropického, ale rychlými tempy soupeře dojel a hokejkou odebral puk včas. V dalších minutách se dá hovořit o vyrovnaném hokeji. Oba týmy nechtěli nic zkazit a nabídnout tak soupeři šanci při nerozhodném stavu. Tím samozřejmě trpělo útočení, které se omezilo a šancí výrazně ubylo. Poslední minuty třetiny se odehrávali především v obraném pásmu Hradce. Po šedesáti minutách zápasu byl výsledek nerozhodný a na řadu přišlo pětiminutové prodloužení.

V prodloužení měli puk na hokejkách především domácí hráči. Celých pět minut se hosté nedostali k puku na delší dobu. V závěru prodloužení měli slávisté velký tlak, ale gól nepadl a zápas dospěl do samostatných nájezdů.

Jako první se za domácí rozjel Jakub Sklenář. Tomu ovšem puk v rozhodující chvíli trochu utekl a zakončení se mu příliš nevydařilo. Na Brože se rozjel Tomáš Seidl, ale jeho střelu srazil slávistický gólman betonem na branku. Jako další jel za Slavii obránce Roth. Zkoušel Balážika oblafnout a dlouhou hokejkou zasunout puk k druhé tyči, než sám jel, ale hostující gólman tam nechal beton. I trenéři Hradce poslali na druhý nájezd obránce. Tomáš Prostředník nekompromisně prostřelil Brože. Prodloužit sérii mohl domácí Bartošek, ale jeho střela nemířila mezi tyče a tak bod navíc putuje do Hradce Králové.

Autor Adam Vandrovec
Nepřehlédněte
ZPRÁVY Z KLUBU 19.4.2024

Klapka už pálí v NHL! Stihl první trefu i bitku

Slávistický odchovanec Adam Klapka ve svém šestém zápase v dresu Calgary poprvé skóroval. V noci na pátek otevřel skóre zápasu proti San Jose a pomohl svému týmu k výhře 5:1.

Číst více
MLÁDEŽ 18.4.2024

Luboš Jenáček povede juniory i v extralize!

Luboš Jenáček dovedl v právě skončené sezoně juniory jako hlavní trenér do extraligy, teď s nimi bude pokračovat i v nejvyšší soutěži. Slavia se s ním dohodla na pokračování u nejstarší mládežnické ...

Číst více
ROZHOVORY 18.4.2024

Havrdovo volno? Užil si lyžovačku v Itálii, chystá se i do exotiky

Ve Slavii hraje odmalička a v červenobílém dresu si postupně plní hokejové sny. Letos přidal v Edenu další sezónu za A-tým a klub si jeho služby pojistil i pro příští ročník. Jak dvaadvacetiletý ...

Číst více
A-TÝM 15.4.2024

Lukáš Strnad podepsal novou smlouvu se Slavií!

Lukáš Strnad bude i nadále oblékat slávistický dres. Devatenáctiletý útočník má za sebou druhou sezonu v A-týmu, letos navíc pomohl juniorce v play-off k postupu do extraligy. Se Slavií se naopak ...

Číst více