Permanentky Dárkové poukazy Informace o vstupenkách Vstupenky online
MLÁDEŽ
28. listopadu 2001

Po hattricku Červenky na ledě jediná čepice

Slávističtí junioři sice dokázali vyhrát na ledě Chomutova, ale poté dvakrát prohráli, což jim komplikuje život v boji o postup do nadstavbové části. Dorostenci zdolali Litvínov, podlehli Spartě a po vynikajícím výkonu Romana Červenky zvítězili v Pardubicích.

21. kolo extraligy juniorů:
KLH Chomutov - Slavia Praha 0:3 (0:1, 0:0, 0:2)
Branky Slavie:
Borovanský, Juza, Čachotský
Slavie se ujala vedení hned v 1. minutě utkání. „Hra byla po celý zápas velice neurovnaná, měli jsme optickou převahu, ale neproměňovali jsme naše šance, řekl trenér Jiří Doležal. Slavie přidala druhou branku až v 50. minutě. Tato důležitá branka, jejíž střelcem byl Juza, Slavii povzbudila a zároveň zlomila chomutovskou vůli. Čachotský pak pojistil vítězství a Slavie si zaslouženě odvezla dva body. Celý tým podal vyrovnaný výkon a trenéři byli zákonitě spokojení.

22. kolo extraligy juniorů:
IPB Pojišťovna Pardubice - Slavia Praha 4:2 (1:1,2:0,1:1)
Branky Slavie:
Pavliš, Micka
Velmi dobré utkání ve vysokém tempu sehráli hráči Slavie s Pardubicemi. Po první třetině byl stav vyrovnaný 1:1 a tomu také odpovídal průběh utkání. Ve 28.minutě ale přišlo kritické vyloučení Slavie do konce zápasu, které pardubičtí hokejisté potrestali dvěma góly. Slavie se všemožně snažila dotáhnout náskok soupeře, ale nepodařilo se jí to. “Když Pardubice utekly na 3:1, podařilo se nám ještě vstřelit branku, kterou ovšem rozhodčí neuznal. Následně nám Pradubice dali gól na 4:1 a to rozhodlo,“ říkal trenér Jiří Doležal. Slavie sice ještě v závěru Mickovým gólem upravila skóre, ale na zvrat už to bylo málo.

Předehrávané 33. kolo extraligy juniorů:
Slavia Praha – Keramika Plzeň 2:4 (0:1, 0:2, 2:1)
Branky Slavie:
Dlouhý, Micka
Slavia nastoupila s několika posilami, kteří již převážně působí v 1. ČP lize, ale na Plzeň to nestačilo, Plzeň spoléhala na rychlé brejky a zejména v koncovce byla o poznání efektivnější. Plzeň po dvou třetinách vedla 3:0, ale Slavia vstoupila do třetí části jako uragán, brzy stáhla na rozdíl jediné branky a vyrovnání bylo na spadnutí. Hosté se však i díky štěstí ubránili a v době nejvyššího tlaku přidal Kracík rozhodující čtvrtý gól. “Zklamala nás především koncovka. Chtěl bych ale všechny hráče pochválit za předvedený výkon,“ komentoval zápas asistent trenéra Jiří Doležal.

21. kolo extraligy dorostu:
Slavia Praha – Chemopetrol Litvínov 10:5 (2:3, 5:2, 3:0)
Branky Slavie:
Šindel 3, Lojek 3, Jonáš, Šulc, Birner, Bartoš
Slavia ve 2. minutě inkasovala, což byla předzvěst toho, že nepůjde o taktickou bitvu, ale že se bude hrát pro diváky. „Hráči nehráli čtrnáct dní soutěžní utkání a byli na hokej pořádně nadržení. Trochu se z toho vytratila taktika,“ říkal sekretář mládeže František Pomahač. Od stavu 5:5 se Slavia zaměřila více na obranu a pěti brankami v řadě rozhodla o svém nakonec přesvědčivém vítězství. “Kladem zápasu bylo, že si zachytali všichni čtyři brankáři. Naši gólmani byli o něco méně děravější a díky tomu jsme vyhráli. Byl to hodně bezstarostný zápas, spíše pro oko diváků, pro oko trenéra určitě ne,“ usmíval se Pomahač. K vidění byli tři hattricky. Za Slavii třikrát skórovali Jan Lojek a Jakub Šindel, za hosty se trefoval kapitán Jakub Petružálek.

22. kolo extraligy dorostu:
Slavia Praha – Sparta Praha 0:3 (0:1, 0:2, 0:0)

Sparta Praha sehrála v Edenu vysoce taktickou partii. Výborně bránila a nedovolovala slávistům dostávat se do přečíslení. „Sparta vždycky hrávala živelně, nyní se zaměřila na obranu a vyplatilo se jí to,“ hodnotil asistent trenéra František Pomahač. Slavia Praha prohrála poprvé po měsíci a půl. „Každá porážka přináší něco pozitivního,“ dodal Pomahač.

Předehrávané 33. kolo extraligy dorostu:
IPB Pojišťovna Pardubice–Slavia Praha 3:4 (0:2, 1:1, 2:1)
Branky Slavie:
Červenka 3, Šindel
Slavia od začátku tahala za delší konec. Na začátku druhé části hry už hosté vedli 3:0. Pardubice mají velice silný útok. „Těžili jsme hlavně z chyb jejich obrany,“ říkal František Pomahač. Pardubice mohutně dotahovaly, ale podobný husarský kousek, jaký se jim povedl v prvním vzájemném duelu, kdy dotáhly z 2:5 na 5:5, se jim nepovedl. Šest a půl minuty před koncem dotáhly na rozdíl jedné branky, ale vyrovnat se jim už nepodařilo. Poměr střel 32:30 pro Pardubice svědčí o velké atraktivnosti utkání. Střelecky se blýskl Roman Červenka, který vsítil hattrick. „Po jeho třetím gólu přilétla na led jen jediná čepice. I to svědčí o tom, že se diváci nedokázali přizpůsobit rychlému tempu utkání a nestíhali :-),“ podal důkaz o kvalitě zápasu dobře naložený Pomahač.

Výsledky žákovských týmů:
9. třída: Slavia Pardubice 4:2
8. třída: Slavia Pardubice 5:2
7. třída: Slavia Sparta 5:5, Pardubice Slavia 4:2
6. třída: Beroun Slavia 1:8, Pardubice Slavia 7:2
5. třída: Slavia Nymburk 6:2
4. třída: Slavia Nymburk 3:1

Autor David Schlegel, Ivana Paulová
Nepřehlédněte
OHLASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Ukázali jsme naši sílu, deset gólů je jen bonus, ví Polák

Pěti body (3+2) se výrazně podílel na první výhře juniorů v semifinále proti Šumperku. I díky Vojtěchu Polákovi slávisté vyhráli úvodní zápas v Edenu 10:2. „Jsem rád, že jsem to konečně protrhnul a ...

Číst více
ZÁPASY - MLÁDEŽ 28.3.2024

Junioři ovládli první semifinále, Šumperku nastříleli deset gólů

Slávističtí junioři odstartovali v Edenu semifinálovou sérii proti Šumperku jednoznačným vítězstvím 10:2, hattricky se blýskli Vojtěch Polák a Viktor Štípek. Druhý duel je na programu v pátek od ...

Číst více
A-TÝM 27.3.2024

Defenzivní pilíř David Kajínek zůstává ve Slavii!

Slavia se dohodla na nové smlouvě s Davidem Kajínkem. Pětatřicetiletý defenzivní obránce se chystá na svoji druhou sezonu v červenobílých barvách.

Číst více
MLÁDEŽ 26.3.2024

Juniorské semifinále startuje ve čtvrtek v Edenu!

Junioři se po čtvrtfinálovém vítězství nad Porubou přiblížili svému cíli, k vytouženému postupu do extraligy je ale nutné zvládnout ještě dva důležité kroky. V semifinále, které se hraje opět na tři ...

Číst více